Радев за Зеленски пред НС: Партиите загърбват истинските проблеми

Той поздрави службите за бързото изясняване на "българската връзка"
Обновена: 14 окт 2022 10:54 | 14 окт 2022 10:53, Нели Христова
325
Радев за Зеленски пред НС: Партиите загърбват истинските проблеми
Снимка: БГНЕС

Президентът на България Румен Радев поздрави Военновъздушните сили, които отбелязват своят празник днес.

"Българските Военновъздушните сили са ярък пример за мъжество, себеотрицание и трудолюбие, от които имаме такава голяма нужда днес. Съвсем неслучайно, в знак на почит към героизма на летците, нашите предшественици поставят този паметник именно тук, на метри от Народното събрание, за да напомнят на народните избраннци колко важна е една боеспособна авиация", заяви Радев пред Паметника на летеца.

"Крайно време е да осъзнаем, че в Европа бушува война. Вие как предлагате да охраняваме небето си?", запита президентът, когато бе попитан за отказа на депутатите да купят на лизинг още самолети.

"Знаете кои политици оставиха българската авиация без самолети. Питайте тях", допълни той и увери, че по време на консултациите за съставяне на правителство, ще търси отговор на въпроса какви решения предлагат партиите за гарантиране на въздушния ни суверенитет. "Защото ние още дълги години няма да имаме оперативно готова ескадрила F-16, а МИГ-29 догодина ще се приземи."

"Още през юни предишното редовно правителство изпрати писма с искания за оферти за изтребители на лизинг до редица партньори - САЩ, Нидерландия, Франция, Италия, Швеция и до Израел. Зависи от това дали ще получим изгодна оферта, ще бъде изготвен проект за инвестиционен разход, който ще бъде внесен в НС. И нека да е ясно - само и единствено НС може да вземе това решение. Отговорността е на НС", обясни Радев.

"Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства или да отсъства на откриването на НС. Аз очаквам партиите възможно най-скоро да върнат своя фокус към истинските проблеми на българите - бедността, цените, бюджетът, защитата на социално слабите", коментира президентът спора дали посланик Митрофанова трябва да бъде поканена на откриването на НС и дали Зеленски трябва да говори по врме на събитието. "Що се отнася до обръщението на президента Зеленски - имам чувството, че партиите се надпреварват коя най-бързо ще загърби истинските проблеми на българите."

Попитан дали е оптимист, че ще бъде сформирано стабилно правителство, Радев отговори: "Трябва да бъдем оптимисти, защото ако няма редовно правителство, означава, че няма парламент. Разбира се, партиите трябва да решат проблемите. Правителство, съставено с много компромиси и риск от бърз срив или отиване на нови избори."

Радев поздрави службите за бързото изясняване на случая с камионът, който ни замеси във взрива на Кримския мост. "България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити нашите територии и името на нашата държава, да се замесват в терористична дейност", каза още той.

Той обясни, че е дал  повече време на партиите да се отдалечат от предизборната риторика и да говорят разумно и ги посъветва да използват това време разумно. "Хората не дадоха изрично подкрепата си само за една партия. Няма да има лесна коалиция, това е ясно на всички", посочи държавният глава.

"След като се конституира Народно събрание, тогава ще обявя кога ще връча мандата за съставяне на правителство", заяви той. ""Очаквам партиите да търсят областите, в които ще се обединят."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш от президенството
184
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен и червен съучастник на убиците от Кремъл и си цапа ръцете с невина кръв
183
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябват ни нови президенска избори и всичко ще си дойде на мястото
182
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамувам се от този президент !!!!!
181
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ти нямаш никакво достойнство Твоя юмрук е вдигнат срещу България ти предаде хората от протеста върна мафията Срам и позор да си толкова лицемерен доказа че Крим е Руски Импичманът
180
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дойде време за ядрените бомби.Търси се територия .Евроатлантическа. Продажна. Малка. На черното море. Честито.
179
15
 
13
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 2 години
Когато заработи това народно събрание ще внесем подписка от повече от 500 000 българи , за импийчмънт на недоразумението Радев , руската *** на Решетников и Нинова !БСП , ДБ , ПП и мижавата партия на Янев искат преврат в държавата и рестарт на проклетия руски комунизъм наречен социализъм под егидата на едноличната власт! На праг сме на гражданска война !
178
9
 
14
 
! Отговори
УБИВА ПАРТИИТЕ преди 2 години
ПАРКЕТНИЯ ЛЪВ СЛЕДВА СТРАТЕГИЯТА НА ПУТИН... СЛЕД ПАРТИИТЕ ЩЕ УБИЕ И ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ
177
17
 
12
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 2 години
Прав е президента Радев. Истинската тема трябва да бъде за неговият импийчмънт. Безобразен, нагъл популист, който храни собственото си его с черногледство и всяване на смут.
176
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев унищожи българската авиация когато я командваше, а сега реве че сме нямали авшация. Да сме все още с руските курници основната заслуга е на русофила Радев.
175
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато е прав Радев - прав е! Не съм от феновете му, но тия наши т.нар. политици, всичко са оправили, та останало само на Зельо простотиите да слушат в парламента и да подсмърчат съчувствено. Както Митрофанова няма какво да прави там, същото важи и за Зеления. Или ще канят всички чуждоземски представители (мен, ако питат, не е нужно) или никой, и без това имат доста работа за вършене, ама приказването и да се представят за кВот не са е по-приятно.
174
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мислих, че Плевнята е дъното на президентската институция, ама Радьо московската наложница рине и дълбае под дъното
173
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нови избори Кои са български партии бе аланкоолу? Тия дето лижaт руските заадници, те ли са български партии?
172
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офф кога ще ти изтече мандата ...
171
10
 
14
 
! Отговори
Нови избори преди 2 години
Да изберем български а не украински партии.
170
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТАРАТА КАМИЛА ДА ВЪРВИ В КЕРВАНА НА КАМИЛАРИТЕ ОТ МОСКВА! ТАМ Е СТУДЕНО ДА НЕ ПУКНЕШ В СИБИР
169
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РЕШЕТНИКОВ ПРЕДЛОЖИ РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! САМИЯТ РЕШЕТНИКОВ ГО КАЗА В ИНТЕРВЮ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА! ЗА ТОВА РАДЕВ Е РЕШЕТНИКОВ СЛУГА!
168
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАИСТИНА ЛИ ИМА ХОРА, КОИТО НЕ ПРОУМЯВАТ КАКВИ ГИ ВЪРШИ РАДЕВ? С ИНТРИГИ И МАШИНИТЕ НА МАДУРО НИЕ СМЕ ПОСТОЯННО С ПРАВИТЕЛСТВО НАЗНАЧЕНО ОТ РАДЕВ? КИРЧО И КОКОРЧО СА БИЛИ ПРОЗРАЧНИ И ПРОУЧЕНИ ОТ СЪВЕТНИЦИТЕ НА РАДЕВ! СПЕЦОВ! ПРИСВОЕНИТЕ МИЛИОНИ ОТ АСЕН ВАСИЛЕВ И ОСОБЕНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА КИРО! НООО МНОГО СЕ АКЦЕНТРИРАШЕ ХАРВАРД И АМЕРИКА! ЗА ДА НАСТРОЯТ ХОРАТА СРЕЩУ АМЕРИКА! ЧУДЕСЕН СЦЕНАРИЙ!ИЗЛЪГАНИТЕ КАМИЛЧЕТА ДА СЕ НАРЕДЯТ НА ОПАШКА:СЛАВЧО,МАЯ,НИНОВА,КИРО И КОКОРЧО!
167
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли подготвяш 2 тарифи на тока?
166
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решетников слуга!КОЛКО МИЛИОНИ ДАДЕ НА МОСКВА ЗА РЕМОНТ НА СТАРИТЕ САМОЛЕТИ? КАК ДА НЕ ТЕ ПРЕДЛОЖАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ? СЪСИПА ВВС! СЪСИПА ДЪРЖАВАТА! СЪСИПА БСП!ИЗПЪЛНЯВАШ ПЛАНА НА МОСКВА! ЗЛОБНО ......