ГЕРБ иска още пари за БАН и за университетите

Инфлацията била двуцифрено число, ще има обедняване
100
ГЕРБ иска още пари за БАН и за университетите
Снимка: БГНЕС

Между първо и второ четене на бюджета за годината ГЕРБ ще внесе предложение за увеличение на бюджета на БАН и университетите.

Още по темата
"От БАН искат 20 милиона, а университетите 40 милиона лева. Това не е толкова много при положение, че финансираният министър каза, че е спрял течове за 8 милиарда лева", коментира Красимир Вълчев.

"През години сме имали много разговори с БАН, търсили сме формулата от една страна да повишим финансирането, а от друга обществените резултати. През последните 4 години субсидията на БАН беше увеличена с 69%, сигурно те ще кажат, че е малко, но е факт", коментира той.

"Сега дойдоха по- умни, по-знаещи, по-почтени управляващи, редно беше да увеличат с още повече субсидията", посочи той.

Според Вълчев инфлацията вече е доста голяма.

"Ние вече сме с -10%. Само Василев смята, че инфлацията е едноцифрено число, а тя е вече двуцифрено и при тази ситуация, при липса на скок на доходите, ще имаме реално обедняване в редица сфери", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
аабе наглеци от герб-комунисти,нали в БАН работеха,само старци,както беше се изразил един ваш министер,сега защо искате пари
60
0
 
0
 
! Отговори
БАН все-още работи преди 2 години
...ВЪРХУ... лиофелезирани храни за космонафти...!!
59
0
 
0
 
! Отговори
Гешеф: преди 2 години
- Шефе, прдни да прочистим въздуха...
58
0
 
0
 
! Отговори
Баташки проф Фекалин преди 2 години
Въскачил се с дивна упоритос и стремеш, до зам.министер по Общественото*хранене
57
0
 
1
 
! Отговори
НЕ ТРИЙ! преди 2 години
Изтриха ми поста! Безобразие! Аз споделям това, което знаят 2-3 души! Бойко искаше да закрие БАН - стотици сгради, поземлени имоти, апаратура, която може да се продаде!На това попречи един патриот, който задейства крупен западен политик, който се обръща към фрау Меркел с "Медхен"! И тя дръпна ушите Бокови! Така БАН остана! И сега наглите ГЕРБ-ерасти имат нахалството де претендират, че са се загрижили за финансирането на БАН!
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73------------Ще се опитам да ви развеселя! Когато мижитурчицата Дянков произнесе култовото "феодални старци", един професор от БАН му изпрати мейл, в който го покани на канадска борба, ако иска да вземе и шефа си! Професорът спортува здраво и може да сгъне кунката на Боко за 15 секунди! Разбира се, отговор не последва!
55
0
 
1
 
! Отговори
65 до 67 преди 2 години
Много ясно съм го написал кой е "крети" - 60. С част от написаното от теб ще се съглася! Имаше големи мръс-ници, които само пречеха, водеха войнички помежду си, губеха времето на другите! Типичен пример - д-р Х, който работи неуморно, а се гърчи от язва, създава лекарство, което стана синоним на България по света! Велико лекарство! Е, колеги му устроиха такива мизерии, че горкият Х е трябвало да се бори за доказване на авторството си! Но да плюят БАН разни неграмотници, побеснявам! Бъди здрав!
54
0
 
5
 
! Отговори
тато преди 2 години
Ха-Ха-Ха. Искахте промяна, получавате промяна. БАН-аджиите и проф. Угринова, подписаха подписка през август 2020 срещу правителството на Бойко Б. и в подкрепа на протестите. А сега чакат подкрепа именно от ГЕРБ. Каква ирония.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да се дават пари на хора без принос. Бан това са науки -- какъв им е приносът за българската икономика -- никакъв, затова сме на последно място в европа. Трябва да бъдат заставени да работят за българския национален интерес или да освобождават местата на готовите да работят. Герб като бяха на власт ползваха ли българската наука или мазният банкянски селянин всичко си решаваше сам. А сега искат пари, радвайте се че оше не сте в затвор за престъпленията си.
52
0
 
0
 
! Отговори
каналин преди 2 години
До 54 .. правописни грешки се допускат, смисъла е важен.
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Радев и Петков е решило да заатрие българската наука. Нека учените се готвят за протести срещу този геноцид!
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ха ха, гербаджии, не им смотахте имотите на банаджии и сега обърнахте палачинката, пазите ги явно, щото си мислите че пак ша дойдете на власт и ша ги чопнете, *** те банаджии са ви фенове де, дерзайте
49
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, бански нахалвици, на асистентите от университетите нагруската е 440 часа упражнения плюс че им искат и научна работа колкото на вас, три пъти повече от вас трябва да получават! как пък все в чуждото канче гледате!!! ЗАКРИВАЙ
48
0
 
1
 
! Отговори
71, да Ви поправа... преди 2 години
...последната Му Тик...пърдон тиТла е... "Лабут паша", подрена Му от ...Турчина.
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали тъкмо ГеРБ им резнаха парите , оня от Америка им викаше "феодални старци" помните ли , пък сега радетели . доста долно май
46
2
 
0
 
! Отговори
А проф. Фирфиреф.. преди 2 години
... кога ще ни покаже, своето последно, Дете- пингуйнче*... жиф и здраф да е..., да ги осеменява...за РБ България !!
45
1
 
7
 
! Отговори
ЖалкиНищожества преди 2 години
Много отдавна Асфалт паша прибра парите в нощното си шкафче и няма вече пари за наука.
44
2
 
4
 
! Отговори
65 - продължение преди 2 години
...спецкурс за жълти стотинки! Ръководих 2 дипломантки. Защо е този омраза към БАН? Мога да я обясня, но на някои ще им стане много криво! Сега ГЛАВНОТО: абсолютен цинизъм е ГЕРБ да се пишат защитници на БАН! Знам 1000%-овата истина, че на Бойко трябваше да му дръпнат ушите, да не закрие БАН! Това го направи фрау Меркел, на която въздейства човек, който се обръщаше към нея с "Медхен"!Знам цялата верига от събития, довели до спасяването на БАН и човека, инициатор на това! БАН-сгради, имоти, ценни
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60------Крети, говориш наизуст разни глупости! Изкарах живота си в БАНи ще ти кажа, че там много хора работеха така, както никой друг! И резултатите им се виждаха в реномирани списания с висок импакт-фактор. Не знаеш какво е това? А си седнал да дрищиш! Никъде в България прозорците не са светели толкова до късно! Университетите? Защо ни изпращаха студентите и дипломантите си? Защото хем ги мързеше, хем почти нищо не им струваше, а отчитаха дейност! Аз десет години съм им водил...
42
0
 
5
 
! Отговори
Проверки преди 2 години
Имаше някакви проверки... по едно време на ректори, за ремонти на общежития и т.н. Нищо не се съобщава.