Правителството видя война между институциите, прокуратурата се намесвала

Имало опити да се сплашват ключови служители на службите за сигурност
Обновена: 2 юни 2021 12:08 | 2 юни 2021 11:57, Камелия Цветанова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебното правителство има опити на прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Позицията беше изразена от говорителят на Министерския съвет Антон Кутев.

„След президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите”, допълни той.

Още по темата

Кутев обясни, че са разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

„На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП - точно два дни, след като беше назначен. Новият председател на ДАНС - на следващия ден след назначението си. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов”, допълни Кутев.

Според него обискът в дома на Ангел Папалезов е станал без да има повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31 "Гешев под каскета бие на кухо и типично като умен и красив пак си го набута сам,"Ти отдавна си се набутал в собствения си г..., хубаво е е все пак, че с едноклетъчието си не вдяваш - още по-добре е , че с когнитивната си недостатъчност си наясно, че си УМЕН и КРАСИВ, каквито сте всички коМУНЬО-овчици!
48
10
 
27
 
! Отговори
аде мола ви се! преди 3 години
Прокуратурата се намесвала в делата на сужебното.Служебното като се занимава с незаконни действия, да се гледа само отстрани ли!
47
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почитаме Ботев и прочее бунтовници за свободата ни, но сами ние не сме бунтари. Точно обратното. На този ден стоим МИРНО и после се връщаме на РАБОТА да блъскаме ЧУЖДИЯ ТРУД срещу хартийки.
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма ли охрана в Президентството и в МВР, та прокуратурата ходи където си реши.
45
6
 
9
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен32Пепел ти на устата! Ти да не си пророк, значи? Ще ги видим резултатите, а аз вярвам, че ГЕРБ и СДС ще направят всичко възможно за добро представяне - нека бъдат положителни, да гледат напред, а Бог си знае работата според мен...Не трябва да допуснат по никакъв начин тези мръсотии на това правителство и левите изобщо, да повлияят на доброто им настроение на успешни хора, застанали на страната на истината - никой нямаше да ги напада ако бяха се провалили, те успяха и им завиждат!
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърбавите и Болшивиките размахват хаотично юмруци като боксьор след тежък нокдаун (все още не са в нокаут). Изборите ще налеят допълнително "масло в огъня", но едва ли крайния резултат от тях ще отличава съществено от предните!
43
4
 
7
 
! Отговори
ИЗБОРИТЕ -СА МЕНТЕ преди 3 години
ЩОМ , НЯМА ДА СЕ БРОЯТ КВИТАНЦИИТЕ ОТ МАШИНИТЕ , А ЕДИНСТВЕНО ЩЕ СЕ ОЧИТАТ ФЛАШКИТЕ ОТ ВОТА --ЗНАЧИ НИ ГОТВЯТ ТОТАЛНА МАНИПУЛАЦИЯ И МЕНТЕ ИЗБОРИ!ИЗЛИШНО Е ДА СЕ ХОДИ ДА СЕ ГЛАСУВА --СЛЕД , КАТО НЯМА ДА ИМА КОНТРОЛНО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ГЛАСОВЕТЕ!...НЕ СЕ ЛИТКАЙТЕ ДА СИ ГУБИТЕ ВРЕМЕТО....ВОТА Е АБСОЛЯТНА МАНИПУЛАЦИЯ И "КОМУНИСТИЧЕСКИ МЕНТАК"!
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Здравейте, африканци! Банана републик бум бум?
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен,к3:Тази прокуратура трябва да бъде върната, като и съдът, в изпълнителната власт, където им е мястото. Не виждате ли, че тъкмо спецПрокурорите, които служебниьят кабинет иска да закрие, се разбесняха,
40
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ГЕРБЕРИТЕ ДА НЕ ПЛАШАТ ЩОТО ЛАУРА КЬОВЕШИ МЕСЕЦ ЮНИ ЩЕ НАПРАВИ ПОСЕЩЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ. ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ КОГО. ДА НЕ СТАНЕ КАТО В РУМЪНИЯ СЛЕД ВСТЪПВАНЕТО И НА ДЛЪЖНОСТ ТАМ КАТО ГЛАВЕН ПРОКУРОР. ПОЛОВИНАТА ПРАВИТЕЛСТВО В ЗАТВОРА.
39
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди година президентството започна война срещу прокуратурата. Преди 2 месеца парламентът воюваше с прокуратурата. Преди 2 седмици служебният кабинет започна война с прокуратурата.
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12 "Вместо народни депутати, всенародни престъпници" Въпрос на приоритети - кое е по-важно - здравият разум, или ПРОПАГАНДАТА на промитите мозъци? Престъпната комунистическа хунта в лицето на Грипена ни връща поне стотина назад към съветския феодализъм и мизерия - е, тъкмо слафчу-бойкикев-мунчовците първи ще разберат това, всички останали винаги сме рабитили, за да ги изхранваме - да сме обелили и дума против лентяите?
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавият *** "Диана" отново се появи! Напиши още нещо за БСП, моля те! Твоят oпyшeн началник от село Банкя ще е доволен.
36
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква институция сте вие, едно законно действие нямате, слуги на черепа.
35
4
 
5
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
На цялата тролска *** е дадена шпицкоманда...хващайте таблета, някой си изкряска...А къде са войводите Чебурашка,Калекото и пияния Мистик!?! Пари ли не са изплащани или чакат юли месец да видят накъде ще задуха вятъра и дали няма да се пребоядисват пак. За пореден път в жалкия си живот!!!
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавият *** "Диана" отново се появи! Напиши още нещо за БСП, моля те! Твоят *** началник от село Банкя ще е доволен.
33
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По заоповед на щуката прокурорите взеха че започнаха да деистват гатанка: познаите кой е щукатаЩуката е вид риба, която се лови с червей, а човекът с противоречия!
32
7
 
3
 
! Отговори
30 преди 3 години
"воените са на влас"А в твоите очи какво гори? Неграмотност? Как може всички гербероидни отпадъци да са едни и същи - IQ около 70, нисък морал, стригана глава, *** поглед.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОТЕВ КАЗВА 'СТАНИ И СЕ БИЙ ЗА СЕБЕ СИ', А ПОЛИТИКЪТ КАЗВА 'СТОЙ МИРНО И БАЧКАЙ ЧУЖДИЯ ТРУД СРЕЩУ ЗАПЛАТА'.
30
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще има линч на прокурори от народа!