Правителството видя война между институциите, прокуратурата се намесвала

Имало опити да се сплашват ключови служители на службите за сигурност
Обновена: 2 юни 2021 12:08 | 2 юни 2021 11:57, Камелия Цветанова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебното правителство има опити на прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Позицията беше изразена от говорителят на Министерския съвет Антон Кутев.

„След президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите”, допълни той.

Още по темата

Кутев обясни, че са разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

„На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП - точно два дни, след като беше назначен. Новият председател на ДАНС - на следващия ден след назначението си. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов”, допълни Кутев.

Според него обискът в дома на Ангел Папалезов е станал без да има повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
4
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ХахахахаСега говорим по друга тема, но нищо странно за теб да извърташ темата като не ти е изгодно, БСП! Но дори и така, пак всичко в теб си остава изкривено - това, че някой е бил назначен от някого не означава, че той е негов човек. Както виждаш, човекът си има своите проблеми, които явно не е написал в характеристиката си при постъпването. Дали Герб са имали интереси да го учат така - съмнявам се! Колкото до Божков, видя се какви са връзките му - 2ма негови хора в правителството на БСП!
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резултатите след предстоящите, нека ги наречем - "Летни избори", ще доведат до още по-голяма политическа, парламентарна и управленска криза!!! Не са изключени и есенно/зимни избори?! Политическата криза и социалната поляризация в обществото ще се усилят, особено през есента... Очаква ни "Весела Зима"! Добре ще е да се подготвите... Например, да си направите по-солидна зимнина и да се подготвите за зимата!!!!
27
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев под каскета бие на кухо и типично като умен и красив пак си го набута сам, точно както предния път с изпращането на бухалки в президентството за което вече съда се произнесе че е незаконно! Този път Геjшев се надскочи и си отряза главата сам! Предстоят ключови събития!
26
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен Прокуратурата трябва да арестува Бойко Рашков и Румен Радев.
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако няма съдействие от полицията на организираната престъпност няма да има и организирана престъпност. Ако няма съдействие от НАП на данъчните престъпления няма да има и данъчни престъпления. Така че преди да търсим престъпниците е хубаво да неутрализираме техните помагачи.
24
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е поредното доказателство,че структурите във властта са Герберски и се съпротивляват на служебното правителство! И е редно,Герберското служители,да се държат като държавни служители а не като партийни на ГЕРБ слуги! За прокуратурата на ГЕРБ е ясно! И ето доказателство,че са били прави служебното правителство за рокадите по върховете! Вижда се открит отпор на структурите на ГЕРБ във властта!
23
5
 
3
 
! Отговори
ира преди 3 години
По заоповед на щуката прокурорите взеха че започнаха да деистват гатанка: познаите кой е щуката
22
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Остана да вкарат Гешев в затвора и може да почне да се оправя държавата!
21
3
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Радев, Заключи Кутев в някоя тоалетна. Само ви излага. Вместо да поясни кога е назначен милиционера (2010 от ГЕРБ), той влиза в обяснителен режим и работи за мафиотската структура ГЕЙб.
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лаура кьовеши ще оправи нещата нали идва на посещение , може да сьдеиства за разведряване на отношенията
19
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом Антон Кутев го казва, значи е "честна комунистическа"
18
7
 
22
 
! Отговори
Спомням си преди 3 години
Другарю Кутев, както винаги пак бъркаш, лъжеш и манипулираш. Войната между институциите я разпали твоят ментор - Зеления чорап вдигайки юмрук и призоваване за сваляне с пуч на напълно ЗАКОННО правителство ! Воят срещу прокуратурата нормалните хора не го разбираме, още повече, че самият ти говориш за независимост на властите. Работата на прокуратурата е товно това : когато има съмнение в закононарушения, да подгони всички тези които са нарушили закона и да ги предаде на съда за вкарване в затвора
17
4
 
23
 
! Отговори
ПРОКУРАТУРА преди 3 години
тя прокуратурата може да свърши много добра работа, акот задържи Румен Радев за подбудителство и организиране на метеж за смяна на политическата система, а отделно за обосновани подозрения в шпионаж в полза на Русия... и всичка ще спре и партиите ще намерят демократично решение
16
5
 
21
 
! Отговори
аз преди 3 години
браво Гешев дръж здраво!
15
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВО ГЕШЕВ, MAЧКАЙ червената мафия!!!
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5"Четата на Васил Божков и нейният говорител са сериозно притеснени." Не, не са притеснени, просто го изтискват за повечко парици, но не са познали - Черепа е валутен дилър също като Кира Харварда (прегледайте му биографията - "дилър на валута"), само че Дубаеца тръгна от "Магурата", а на наш Киро БАЩА му тръгна от ДС службите - но иначе наш Кирчо Муньов..ски си отвсякъде чистичък, нали?Откъде са ме 50-те милиона?
13
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Войната е започната от Радев, когато стана президент.И този ,,президент" я разви. Отворете си очите най-после. Ще завием към Москва. Това ли искате?Колко пъти да ви и предупреждаваме?После ще се чудим....
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако те е страх от мечки не ходи в гората.Едва ли прокуратурата бездушно ще гледа отстрани какво се случва.Днешната власт се опитва да проявява своенравие надявайки се,че няма да получи отпор.Не го вярвам.
11
20
 
8
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
Арестуваният е човек назначен от ГЕРБ. Най-вероятно е прикривал Черепухата, но го е правил по заповед от най-високото ниво. Това, по времето, по което Севда е ходила всеки месец при Черепухин да му отказва кекс и подкупи за ***. Къде намесихте Радев и правителството, герберстки *** нещастни????
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3 "А това ще стане след изборите от новите народни депутати." --- И какво избирате? Вместо народни депутати, всенародни престъпници. И пак това се готвите да изберете.