Правителството видя война между институциите, прокуратурата се намесвала

Имало опити да се сплашват ключови служители на службите за сигурност
Обновена: 2 юни 2021 12:08 | 2 юни 2021 11:57, Камелия Цветанова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебното правителство има опити на прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Позицията беше изразена от говорителят на Министерския съвет Антон Кутев.

„След президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите”, допълни той.

Още по темата

Кутев обясни, че са разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

„На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП - точно два дни, след като беше назначен. Новият председател на ДАНС - на следващия ден след назначението си. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов”, допълни Кутев.

Според него обискът в дома на Ангел Папалезов е станал без да има повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много къс виц: Комунисти правят честни избори.
68
0
 
6
 
! Отговори
до Федотов преди 3 години
И теб те чака як фиcтинг с един кактус.
67
2
 
15
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До СМЕЛО ЗЛАТЕВ СМЕЛОЗа какъв рестарт може да става дума с БСП? Все едно казваш: крадеца да вика, дръжте крадеца! БСП са най-голямите крадци у нас, "висшата" ни класа по тяхно самоопределение...Трябва да махнем всички политици, но не трябва да ги заменяме с по-лоши от тях! Първо трябва да махнем БСП - те отравят цялата политическа обстановка с мръсотиите си. Тогава трябва да започнем сериозно търсене на талантливи политици, да ги стимулираме да влезнат в политиката - Бойко няма да ги размаже!
66
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутромилиционерът Шрек продължава да закопава сикаджийската мутра с неадекватните си действия.
65
26
 
3
 
! Отговори
БО преди 3 години
хахах тука в коментарите само минуси от ГРОБАРИ смях смях няма да спечелите изборите не разбрахте ли...!!!!!
64
24
 
7
 
! Отговори
Федотов преди 3 години
Днес,все още,каскетарите,подобни на тези от Северна Корея,газят всякакви закони,за да изпълняват препоръките на отиващият си довчера държ. началник.Бивши госпожи и господа.Румен Радев не е прашинка в очите ви.Той е бетонен "стълб" от далекопровод,който няма изчегъртване.Тази есен,нашия народ,ще гласува втори мандат на истинския българин,който не забравя се грижи за доброто на сънародниците си.ТЪЖНА,МНОГО ТЪЖНА СЪДБА ВИ ОЧАКВА,ДОСКОРОШНИ "НАШИ" ГРАБИТЕЛИ.
63
1
 
11
 
! Отговори
Н преди 3 години
Този не е говорител а отровител на резидента и управлента
62
3
 
9
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До Анонимен 71И от къде съдиш, че е не легитимна? Щото не си я назначавал ти или щото не са избрани от льотчика?
61
3
 
11
 
! Отговори
Тракиец преди 3 години
Има ли ЦЕНЗУРА в тази СКАПАНА държава?! Какво търси в България португалския Президент Марсело Ребело де Соуза и за какво се договаря с Клепоухия? ПАК ЛИ ЩЕ ПРОДАВАТ БЪЛГАРИЯ И НАС в угода на македонците? Защо в нито един вестник това не се отбелязва??!! Ако тоя ни предаде заслужава да бъде пребит с камъни пред Президенстството!!!
60
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям шамар на президента.Гешев е като Роки..Току виж си помислил ,че си го победил и изкача от някъде с кроше.
59
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко построено е на лице, ползва се ежедневно от хората, преди Бойко държавата беше леш, няма друга истина.
58
22
 
7
 
! Отговори
Даам преди 3 години
Гешефт изрично потвърди с тези си действия на КОЙ е прокуратурата и КОЙ му пише заповедите.Довиждане Гешефт
57
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказва се, че прокуратурата е най-големият проблем на държавата!
56
11
 
2
 
! Отговори
СМЕЛО ЗЛАТЕВ СМЕЛО преди 3 години
Спасявайте БЪлгария от тн"институции" !!!Стотици хиляди издържани с ограбвани милиарди годишно от бедния оставен без доходи народ участват в НАГЛО ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ обезпечаващи ограбване на десетки милиарди през бюджета чрез нарочно създадени фирми...Ликвидация на всички министерства и ведомства и последвал РЕСТАРТ ...
55
1
 
17
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ИЗБОРИТЕ -СА МЕНТЕНе те разбирам точно, но ако има някакъв проблем с отчитането на гласовете, може би Герб би могъл да се обърне за съвет към ЕС - какво може да се направи за да се предотвратят злоупотреби...Не вярвам ГЕРБ да оставят нещата така, ако наистина има опасност от изкривяване резултата...А ситуацията би могла да се разгледа и в съда, според мен...Въпреки, че съдът е БСПарски, не вярвам да се произнесат против законите - това ще доведе до анулирането на изборите след обжалване...
54
6
 
10
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Българските ов,чи п,ки не разбраха,че колкото пъти извикаш дявола в къщата си,толкова пъти ще си ближеш някои части за сол!!Що за из род трябва да си да събаряш държавата ,която е с едни от най добрите показатели за Европа,а ти да се гуцаш и да викаш на супер магистралата,а нийе магистрала,а туй ийе пътче,ама разбито,ама той Борисов кради,ама той дибел,ама той черен,ама,ама??Ама са возиш на метрото му,караш за Гърция по Струма,за Турция по Тракия и Марица!А от комунегите само крадене и мантри!
53
6
 
9
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Срамота , не може да казвате че като прокуратурата действа, се меси в работата на МС. И не е ли срамно на този ден да правите митинг срещу съдебната власт и това да е нормално! Осъзнайте се , България не е само на вас!
52
2
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Ами ще ги викат ! Защо не ! Най-големия бос в БГ си е Божков ! Колко още време ви трябва за да го осъзнаете ?!
51
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заловиха човека на черепа и айде пред прокуратурата, кой гласува за тези бе?
50
13
 
7
 
! Отговори
данчо преди 3 години
Гешев е лицето на мафията в България.Боко тиквата е *** на мафията.В 19 ч.всички достойни българи-пред Съдебната палата.