Правителството видя война между институциите, прокуратурата се намесвала

Имало опити да се сплашват ключови служители на службите за сигурност
Обновена: 2 юни 2021 12:08 | 2 юни 2021 11:57, Камелия Цветанова
243

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според служебното правителство има опити на прокуратурата открито да се меси в работата на изпълнителната власт. Позицията беше изразена от говорителят на Министерския съвет Антон Кутев.

„След президентската институция, прокуратурата влиза със сила в МВР, което заплашва да прерасне в открита война на институциите”, допълни той.

Още по темата

Кутев обясни, че са разтревожени от опитите да се сплашват ключови служители на службите за сигурност, както и да се забавят или осуетяват проверки в системата на вътрешните работи.

„На разпит бяха извикани новият директор на ГДБОП - точно два дни, след като беше назначен. Новият председател на ДАНС - на следващия ден след назначението си. Зам.-председателят на ДАТО беше извикан броени дни след назначаването на министъра на вътрешните работи. Снощи беше привикан и г-н Папалезов”, допълни Кутев.

Според него обискът в дома на Ангел Папалезов е станал без да има повдигнато обвинение. Разпитван е бил и като свидетел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пазят се взаймно мър -шите. Но няма да стане тоз път, ще има явно поправителен по демокрация да видите ся 30 години как е издивял народа
8
10
 
22
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Гузен негонен бяга! БСП и сие се страхуват вече от сенките си, та камо ли от някакви разпити - естествено е, че прокуратурата няма да си губи времето с празни приказки и е имала своите основания за подобни действия...Няма нищо незаконно в това и това ***.ня.но правителство няма никакви основания да се оплаква, но фактът, че го прави говори само за гузната им съвест, страх от обратен удар, бъркане в работата на прокуратурата...Жалка картинка!...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
7
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Кутев като го видя и ми става лошо. Железобетонен комунист. Откъде го изровихте тоя, бе!? Вие с акъла ли сте си!?..пРезидента къде е!?
6
19
 
6
 
! Отговори
Сменете го този Кути преди 3 години
Антон Кутев e тотален некадърник. Каскета и шефа му - Тиквоний искат точно това - ответна реакция. Внушенията са, че Рашков назначава хора на Черепа. Истината, че този си е назначен от ГЕРБ още преди 10 години. Дори да е замесен с прикриване на Черепа, това е било много преди служебния кабинет. Кутев, Кутев... кух си като хралупа, *** френд!
5
0
 
13
 
! Отговори
Леша преди 3 години
В деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, в гугъл.бг се кипри снимката на някакъв пропаднал гей активист. БигТех поздравява всички българи. Ние никога няма да забравим, всичко ще предадем на децата си, никога няма да позволим либерализма да проникне в съзнанието им.
4
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кутев е ***-комунист. Няма какво да се оплаква. Няма един работен ден истинска работа
3
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е нормално. Не може да има война на институциите. Не може прокуратурата да действа срещу правителството. Тази прокуратура трябва, и ще бъде сменена за да няма война. А това ще стане след изборите от новите народни депутати. Прокуратурата трябва да си върши работата без да отмъщава на правителството, както се случва в момента. Но какво друго да очакваме от мафиоти?
2
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Антон Кутев е комунист, а както знаем от комунистическата литература, комуниста е не човек а желязо и не би трябвло да се притеснява от разпити в полицията.
1
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито! Нова национална катастрофа. Вече има война на институциите. Определено има промяна!