Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!

Не очаквал съпротива за детска клиника в болница "Лозенец"
Обновена: 14 дек 2018 12:43 | 14 дек 2018 12:30,
291
Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!
Снимка: БТА

България е изключително уязвима заради конфликта между Русия и Украйна, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където участва на заседанието на Европейския съвет.

"Искрено се надявам руските власти да погледнат с добро око и украйнските моряци да бъдат пуснати", заяви още премиерът.

"Незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би допринесло за разрешаване на кризата между Русия и Украйна и независимо от вътрешнополитическите си проблеми, които искат да решават тези държави, да седнат и да затворят този конфликт".

Още по темата

Той припомни, че снощи всички лидери единодушни са гласували за удължаването на санкциите срещу Русия, но посочи, че е категоричен за спазването на Минските споразумения.

В отговор на журналистически въпрос за досието по миграцията, министър-председателят Борисов заяви, че България е против разделянето на Пакета, защото това би могло да постави под риск сигурността.

"Ние сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всичко го отчитат, а всяко едно решение и разделяне на пакета ни поставя под риск. Защото ако се разделят, може да се окаже, че ние не само ги спираме, но след това трябва да се грижим и за тях, и след като мине определен период от време, те започват да се движат свободно. Затова съм толкова твърд да не се разделя Пакета“, добави още Бойко Борисов.

Борисов настоя още, че трябва да се пристъпи към закупуване на самолети за армията.

"Трябва ни боен самолет, който да може да влиза във военни действия и да надделява. До този момент и съседите ни са се насочили към такава политика", посочи той.

Премиерът изрази недоволството си от забавянето на процедурата.

"Заделени са парите, искаме възможно най-бързо комисията да реши и да "напазаруваме" необходимото за авиацията, защото до сега сме купували само за транспорт. Искам да имаме действително бойни машини, които да имат шанас да победят агресора, който и да е той", уточни премиерът.

Бойко Борисов коментира и правителственото решение болница "Лозенец" да се превърне в Детска клиника.

"Болницата в "Лозенец" е болница на властта. Не съм очаквал. Мислех, че е добро решение да направим детска болница, само, че срещнах яростна съпротива", посочи премиерът.

Той допълни, че според него Министерският съвет не е компетентен да управлява болница и затова ще поиска промеяна на член 5 - "Лозенец" да не е правителствена болница.

"Държа тя да си отиде към Министерство на здравеопазването", подчерта премиерът.

Премиерът Борисов подчерта още, че по време на работната сесия на Европейския съвет е настоял в рамките на този Европейски парламент и тази Комисия да се приеме Многогодишната финансова рамка.

"Настоявах кохезията, общата селскостопанска политика да останат. Да направим бюджет, за да отговорим на конкуренцията в геостратегически план на ЕС“, заяви министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
8
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Една "тиква"... - унщожи столетницата...
187
7
 
7
 
! Отговори
до 193 преди 5 години
Като не го искате протестирайте бе другари?Защо не протестирате?Ние като не искахме Орешарски протестирахме.Вие защо не протестирахте?
186
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Певеца Стоян Михалев беше писал във фейсбук,че преди години,когато Борисов не е бил известен е рекетирал негови роднини,които са имали бизнес.
185
3
 
8
 
! Отговори
extremist преди 5 години
АЛО ВАНЪО, СНОЩИ ПАПАТА МЕ БИ ПО КРАТУНАТА И ДНЕСКА СЪНУВАМ БОЙНА АВИАЦИЯ;ТЪКМО ПИ-АР ЩЕ СИ НАПРАВЯ, ПЪК И НА ДОМУША МИГ-ВЕ ЗА СКРАП ЩЕ ДАМ. ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ ДОВОЛНИ ОСВЕН ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ....
184
1
 
15
 
! Отговори
Друг преди 5 години
Бойко и Цецо хич не са злопаметниНаправят някое зло...И го забравятНо дано народа помни
183
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради Борисов затвориха фирма "Хаят" във Варна.Произвеждахме прахове и препарати за почистване.Чрез подставени лица,Б.Б. искаше 15% всеки месец за да не закача предприятието.Шефът ни събра и ни каза,че 280 човека оставаме на улицата,защото беше ядосан и не искаше да плаща на мутрата.Мутро,махай се от България!Не те искаме!
182
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко,ти си кърлеж.Виждаш и знаеш,че народа не те иска,но си се впил и не се махаш.НЕ ТЕ ИСКАМЕ!!!
181
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нашите кастрати не са способни на нищо. Просто трябваше да се каже, "купуваме европейски самолет". Има три варианта, Еурофайтер-Тайфун, Рафал или Грипен. Всички те са на ниво 4+. Условието за успех е да се сглобява в БГ, който предложи по добра цена и завод за сглобяване в БГ той печели. Така и за БТР и Танковете, за корабите също. Но от кастрати толкова ...
180
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Народът не знае какво ще се прави с над милиард и половина лева от бюджетния излишък." посочи още Вучева.По думите ѝ имаме излишък от 2 млрд. и 800 млн. до края на октомври, което означава, че са събрани повече приходи или са извършени по-малко разходи.Според нея в нашия случай са направени по-малко разходи. Тя поясни, че от този излишък над 1 млрд. отиват в една сметка със странно название и не се знае за какво ще се използват.
179
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджук я кажи как вие гербаджиите си пазарувате избиратели в гетата?Кажи къде потънаха 16 милиарда държавен заем, тикво проста???Кажи къде скри тефтера на Филип Златанов и как умори Мишо Бирата и Ало Ваньо Танов!
178
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сто пъти по-добре да бяхте купили от руснаците машини за спиране на всякакви самолети,ракети,бомби и тем подобни,ако разбира се ви продадат тази техника,така поне със сигурност ще има щит над България,който ще отбива всяко нападение.Може и европейците да имат нещо подобно,което да ви дадат,не знам.
177
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време Б.Б. говореше,че заради асфалтираните пътища и инфраструктура,щяли да дойдат инвестиции.Няма инвестиции,бизнеса избяга а народа изнемогва.Ние сме по-крадливи от ромите.Заради кражби си съсипахме държавата.Сега чакат да се накрадат от изтребителите,които всъщност не ни трябват,защото сами си даваме всичко без бой.Мутро,съсипа държавата!
176
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-бедната държава,в която 80% от населението мизерства е най-изрядната с плащанията си към НАТО,други държави,които са по-добре от нас не плащат така стриктно,а да не говорим,че има опция с която на по-бедните държави от ЕС и НАТО се дава безвъзмездно въоръжение,както направиха гърците!Управлавят ни неграмотници,страшно е да си ***!
175
5
 
5
 
! Отговори
Геле преди 5 години
Бех в БНА през 80-те годин в ПВО-то , та тогаз го учехме този Ф-16 - нал ни бе противник от НАТО, та турили му нови мотори , сменили електрониките, добавили резервоари и - чисто нов май станал...много модерен....бря....
174
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати държавата!Мафиот начело,който не разбира от нищо.Беден речник и селско-мутренски изказвания.Срам!
173
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да спаси собствения си г.ъ.з,унищожи цялата държава и институциите!
172
3
 
5
 
! Отговори
Хехе преди 5 години
К'во ше пазарувате пак веее !? С кой ше се биете ? К'ви изтребители ше пазарува най-бедната окаяна държава член на Нато , просто не влизайте в конфликти и не подкрепяйте войни ве *** малоумнии Америка отдавна са си наумили да направят война и си го планират леко полеко ама наш'те евромалоумници що им кълвът на въдицата не ми е ясно ...Путин Русия санкции диктатори Крим анексии глупости на търкалета цяла Европа е пълна с Американски ракети и военни бази та това е идиотско бе !
171
2
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ТИКВА ТИ СИ КРАДЕЦ БЕ МОМЧЕ
170
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерски желания:"По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите,че да мога да открадна по-бързо."Шушумига си ти,Бойко!
169
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Б.Б. е крадец и мутра.