Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!

Не очаквал съпротива за детска клиника в болница "Лозенец"
Обновена: 14 дек 2018 12:43 | 14 дек 2018 12:30,
291
Премиерски желания: По-бързо да си "напазаруваме" изтребителите!
Снимка: БТА

България е изключително уязвима заради конфликта между Русия и Украйна, заяви премиерът Бойко Борисов в Брюксел, където участва на заседанието на Европейския съвет.

"Искрено се надявам руските власти да погледнат с добро око и украйнските моряци да бъдат пуснати", заяви още премиерът.

"Незабавно да се пуснат поне обикновените моряци. Това много би допринесло за разрешаване на кризата между Русия и Украйна и независимо от вътрешнополитическите си проблеми, които искат да решават тези държави, да седнат и да затворят този конфликт".

Още по темата

Той припомни, че снощи всички лидери единодушни са гласували за удължаването на санкциите срещу Русия, но посочи, че е категоричен за спазването на Минските споразумения.

В отговор на журналистически въпрос за досието по миграцията, министър-председателят Борисов заяви, че България е против разделянето на Пакета, защото това би могло да постави под риск сигурността.

"Ние сме държава на първа линия, справяме се прекрасно, всичко го отчитат, а всяко едно решение и разделяне на пакета ни поставя под риск. Защото ако се разделят, може да се окаже, че ние не само ги спираме, но след това трябва да се грижим и за тях, и след като мине определен период от време, те започват да се движат свободно. Затова съм толкова твърд да не се разделя Пакета“, добави още Бойко Борисов.

Борисов настоя още, че трябва да се пристъпи към закупуване на самолети за армията.

"Трябва ни боен самолет, който да може да влиза във военни действия и да надделява. До този момент и съседите ни са се насочили към такава политика", посочи той.

Премиерът изрази недоволството си от забавянето на процедурата.

"Заделени са парите, искаме възможно най-бързо комисията да реши и да "напазаруваме" необходимото за авиацията, защото до сега сме купували само за транспорт. Искам да имаме действително бойни машини, които да имат шанас да победят агресора, който и да е той", уточни премиерът.

Бойко Борисов коментира и правителственото решение болница "Лозенец" да се превърне в Детска клиника.

"Болницата в "Лозенец" е болница на властта. Не съм очаквал. Мислех, че е добро решение да направим детска болница, само, че срещнах яростна съпротива", посочи премиерът.

Той допълни, че според него Министерският съвет не е компетентен да управлява болница и затова ще поиска промеяна на член 5 - "Лозенец" да не е правителствена болница.

"Държа тя да си отиде към Министерство на здравеопазването", подчерта премиерът.

Премиерът Борисов подчерта още, че по време на работната сесия на Европейския съвет е настоял в рамките на този Европейски парламент и тази Комисия да се приеме Многогодишната финансова рамка.

"Настоявах кохезията, общата селскостопанска политика да останат. Да направим бюджет, за да отговорим на конкуренцията в геостратегически план на ЕС“, заяви министър-председателят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
3
 
12
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
След 10г. самолетите изпадали и ни пари , ни самолети.
227
0
 
7
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До До Златото 231 Къде прочете че сме втори по залежи на злато?Или просто така си мислиш.Интересно.
226
4
 
4
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До МНЕНИЕ 227 Под лигитимно правителство това на БСП ли разбираш ? Ай сиктир !
225
0
 
10
 
! Отговори
коза мостра преди 5 години
....но в бг няма икономика...има само мафиотски забогатели структури които ги боли фара за бг. лошото е че вие политиците ги дундуркате и ги провъзгладявате за бизнесмени на годината и ги правите недосегаеми.
224
0
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш... преди 5 години
За какво е това бързане ? Да не би Путин да се гласи да ни анексира отново?
223
1
 
2
 
! Отговори
Трансатлснтически преди 5 години
До Странджа,Руснаците са взели вагон, а сега другите вземат много вагони. Поне имаше нещо насреща. Сега само пращаме пушенчо месо, приемаме гости и на орни земи строят манифактури за морално остарели изделия на нископлатения труд.
222
3
 
4
 
! Отговори
коза мостра преди 5 години
бойко политиката е като висшият пилотаж... трябва да бъдеш гъвкав. 1. никога не вземай отношение по даден конфликт без достатъчно информация и доказателства. става дума за ситуацията украйна / русия. там нещата са дума срещу дума. не знаеш кой лъже и кой казва истината. 2. относно армията...хората са казали който не храни своя армия храни чужда....но за да имаш армия и то добра,модерна и боеспособна ( ане като по татово време) ти трябват мангизи,а за да имаш мангизи ти трябва икономика,но в бг
221
3
 
4
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Мдаааааааа, руското лоби май ще остане с пръст в устата/гъ-а/ . Ф-16 ще е а некви измислени грипенчета.
220
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глад за комисионни
219
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" Златото ти го взимат американците от Дънди Прешъс ... ""...................Волен депутат стана и дори се ожени с рефрена Дънди Прешъс на уста ... а ти лапай мухите ... Дънди Прешъс :)
218
2
 
8
 
! Отговори
Шен Ген преди 5 години
Цецоу е куриерът на американските мекерета и спуска задачите,които Боко изпълнява.Да не си на негово място,въпреки благините....а стъпи накриво,а....
217
2
 
10
 
! Отговори
До Златото преди 5 години
Златото ти го взимат американците от Дънди Прешъс, вместо българската държава да изкопава златото си и да влизат милиарди в хазната .Втори сме по залежи на злато, а сме най бедната държава, а Арабските емирства небостъргачи строят, но държавата сама обработва природните богатства.
216
3
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Ще се купува минимум втора ръка. За тези които ще се хвърлят да ми говорят, че за нас ще са ново произведени да има да вземат. Производителя Локхид за да смогне с поръчките на Ф35 трябва да стигне месечно производство от минимум 180 броя. За тези които нямат калкулатор ще рече, всеки ден да е готов минимум 6 нови Ф35. Сега се сетете дали някой ще развали поточната линия за 8 Ф16, които дори няма да са ден и половина натоварване на поточната линия.
215
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Златото ни го взимат американците чрез"канадски" фирми.Завчера тиквеното правителство пак разреши на такава фирма да копат в Кюстендилско-Трекляно и Земен.Трънчани се пребориха с нахалството,но в този край вече няма хора.Младите се изнесоха,старите измряха.Няма кой да протестира.Златото е в голямо количество,но на голяма дълбочина.Преставям си как ще отровят водата и кюстендилската овошна градина ще стане змийска...
214
3
 
11
 
! Отговори
Доктор Дулитъл преди 5 години
Тоя от ден на ден става все по *** и все по *** !!!! Даже семките избягаха от тиквената му кратуна !!!!! Ние сме си виновни ....За съжаление сме БулгароТиквостан , не Франция ....
213
2
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
Трябва да се отложи купуването на изтребители от България , да се замразят всички Проекти от ЕС и България - докато не изберем легитимно Правителство на Родината ни .
212
12
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Златото ни го взеха руснаците... - цял вагон...
211
4
 
9
 
! Отговори
отврат преди 5 години
Няма такава наглост,като американската.Те затова имат пара,защото смучат като пиявици отвсякъде и се налагат не със увещание а със заплахи.Взеха златото,тецовете,сега ще им купуваме трошкавите самолети 2-ра употреба,няма да внасяме руски,а техен шистов газ с кашони....
210
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
А вие какво искате... - руски таралясници ли...
209
3
 
8
 
! Отговори
чичо преди 5 години
ЗА ДА СИ ВЗЕМЕМ ПО БЪРЗО КОМИСИОННИТЕ ЗА НОВА ГОДИНА !!НИЕ ТРЕВА ПАСЕМ !!