Владислав Горанов на заден ход за втората пенсия

В момента събираме мнения, обясни финансовият министър
Обновена: 26 апр 2016 09:00 | 26 апр 2016 07:00, Петя Славова
101
Владислав Горанов на заден ход за втората пенсия
Снимка: архив, Булфото

Финансовият министър Владислав Горанов е готов да отстъпи от предложените от ведомството му промени в Кодекса за социално осигуряване за начина на изплащане на парите за втора пенсия.

"Каквато теза надделее тя ще намери отражение в окончателния вариант на измененията. В момента събираме мнения и дебатът ще продължи", заяви Горанов.

Финансовото министерство предложи парите, които плащаме за втора пенсия, да не се унаследяват, ако пенсионерите починат, преди да са изчерпали набраната сума през годините, а да се влеят в общ пул, от който ще се изплащат пенсиите на онези, които не са събрали достатъчно пари.
Още по темата
 
Българска стопанска камара и пенсионни дружества се обявиха срещу промените в КСО заради липса на оценка на въздействие.
 
"На фона на влошеното състояние на пенсионно-осигурителната система вместо цялостна концепция за стабилизиране, отново се предлагат промени само в единия осигурителен стълб. Огромна заслуга за незадоволителното състояние на пенсионно-осигурителната система има нестабилността на законодателството в тази сфера. За 16 години, от влизането му в сила, КСО е променян 117 пъти., пише в позицията на БСК. Асоциацията на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване ще излезе с позиция по въпроса до 10 май", заяви пред "Труд" председателят й Никола Абаджиев.
 
"В момента се запознаваме с проекта, в него има и принципно нови моменти. Нямаме представа кой е автор на проекта, ние не сме участвали в подготовката на текстовете. Не е публикувана и оценка на въздействието, а мотивите не са много ясни", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гарантирано... От ГРОБ до гроб...
13
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ОКРАДОХТЕ ВСИЧКО НАРОДА ИЗБЯГА ПОЛОВИНАТА И ПОВЕЧЕТО МИ РОДНИНИ И ПОЗНАТИ СА В ЧУЖБИНА ЗАЕДНО С ЖЕНИ ДЕЦА СТАРЦИ КОИ ЩЕ РАБОТИ ТУКА ВСЕКИ ДЕН ДИГАТЕ ОСИГОРОВКИТЕ ДАНАЦИ ВСИЧКО ХОРАТА РАБОТЯТ И СА БЕДНИ.АИДЕ Е...Е СИ МАИКАТА
12
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
пенсията си е моя, не стига, че е малка, ами и ще я давам на този, който ме е обирал цял живот. обиране и след живота, безобразие, вън Борисов, вън!
11
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато чистачката в завода стане директор ,просперитета е сигурен. ( Замени с думите ,,БЪЛГАРИЯ,, и ,,ПОРТИЕР,ОХРАНА ,,)
10
53
 
4
 
! Отговори
столичен гонкист преди 8 години
Ние Ви вярваме министър Горанов и Ви подкрепяме за реформата за общия пул. Нека да я приложим и да не се отказваме, за да вървим по пътя на прехода и реформите.
9
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да ни обирате!Горанов не ставаш за сч- л на ТКЗС а си тръгнал да се учиш за нещо повече
8
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този за година и половина направи дълг, колкото тези преди него за столетие.
7
0
 
53
 
! Отговори
Б. БОРИСОВ преди 8 години
Едно напред, две назад. ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ
6
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4 месеца, 4 милиарда нов дълг.
5
47
 
4
 
! Отговори
гербист партиец преди 8 години
Реформа трябва и ние ще я направим. Вече 26г. вървим по пътя на прехода и реформите, ето че дойде време и на реформата в осигурителната система. Нека Горанов да действа здравето, ние всички го подкрепяме. Нека да не спираме с реформите, ние имаме воля.
4
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сметката нарства, а Горанов си мълчи! Колко станаха, 20 милиарда ли?
3
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още малко ГЕРП и България няма да я има.
2
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба тоя не е спал да дава на заден ход, само за изтеглените милиарди не говори.
1
57
 
4
 
! Отговори
Balgarin преди 8 години
Нека г-н Горанов да проучи мненията, но да прокара идеята за общия пул, защото това е начина да извършим реформата. Важно е парите да са на едно място за да може да се плаща при недостатъчни пари. С Вас сме г-н Горанов.