Архимандрит Никанор подаде писмото си за напускане на БПЦ

Той отиде лично в катедралния храм "Александър Невски"
1 юли 2024 13:00, Нели Христова
76
Архимандрит Никанор подаде писмото си за напускане на БПЦ
Снимка: БГНЕС

Игуменът на Църногорския манастир Архимандрит Никанор отиде в катедралния храм "Александър Невски", за да връчи лично на новия патрирах Даниил своето писмо за напускане на Българската православна църква.

“С него от дълго време имаме различни позиции по отношение на мястото на БПЦ в семейството на православната, по отношение на Вартоломей и руската агресия. След като беше избран, мисля, че е достойно да напусна. Нося писмото заедно с подарък - бяло було, с което да му кажа "Ваше Светейшество, давам си оставката", коментира архимандрит Никанор.

Той обяви решението си в неделя. Още преди гласуването за патриарх, в ефира на NOVA Никанор заяви, че, ако Даниил бъде посочен за духовен водач на българите, ще напусне БПЦ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от Общество
Ваучерите за храна вече са изцяло електронни
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
16
 
! Отговори
Супер. преди 4 дни
Да ходи при шорош.
49
2
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
изчезваи и не се връщаи никога безполезен човек
48
6
 
20
 
! Отговори
Факт преди 4 дни
Патриарха каза това което мислят над 80% от народа.
47
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бягайте всички yтайки зловредни и платени!
46
3
 
16
 
! Отговори
Той преди 4 дни
Да си ходи,нас какво ни интересува?
45
4
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
Да си ходи в Мордор тоя. Там да се кланя на Гундяев.
44
5
 
2
 
! Отговори
говНАНЕ преди 4 дни
До БАНко/ щом казваш путинскъ фъшкиьо :d а кой е обезличен и губещ това на изборите в фащ през ноември 2024-та
43
11
 
5
 
! Отговори
100 ДНИ МУ ДАВАМЕ преди 4 дни
АКО ПАТРИАРХА ОЩЕ ПОДКРЕПЯ РУСКИТЕ КГБ ОФИЦЕРИ - ПУТИН И РУСКИЯ ПАТРИАРХ, ХРИСТИЯНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИСКАМЕ ДА НАПУСНЕ, ЗА ДА НЕ СКВЕРНИ БОЖИЕТО ИМЕ.....100 ДНИ- ИМА ПРАВО ДА СЕ ПОПРАВИ
42
1
 
7
 
! Отговори
Кой ли преди 4 дни
Някой готват разкол в БПЦ.
41
2
 
10
 
! Отговори
До Булгар преди 4 дни
Българина ненавижда не Запада, а западните политици и политики относно държавите, несъгласни да им се подчиняват инслугуват. Стига с тая глупава мантра. Карал западна кола пък обичал Русия. Да закрием слънцето, че изгрява откъм Русия,а? Параноици.
40
2
 
9
 
! Отговори
Чао преди 4 дни
Евроатлантически глупости
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Да влиза в политиката, евроатлантици и крадци с лопата да ги ринеш - герб, дпс, пп.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До ***- нека те пренеса в един идеален за всички европараноици свят- няма комунисти, няма Русия, няма руски агенти!!! Белия свят е победил, изтребил е всичката сгань от света! Найс, а? Ами тогава кой ще ви е крив, бе аланкоолу??? Галактическия прах ли? Как ще се плюете един други като ще сте все идеални?
37
1
 
3
 
! Отговори
КИРО НАПУСНА ЛИ..? преди 4 дни
А КОСТАДИНОВ И ПОЛКОВНИКА И ТЕ ЛИ...??
36
5
 
10
 
! Отговори
Булгар преди 4 дни
Булгарът е природен феномен.Мечтае да работи на Запад, мечтае децата му да учат на Запад, мечтае да има социалната система на Запада, ходи да си прави селфита на Запад, но..ненавижда Запада и подкрея Русия в стремежа й да разруши западната система.На Запад е пълно с българи русофили, в България е пълно с българи русофили, но...в Русия няма НИТО ЕДИН българин русофил...Всички Булгари русофили живеят на Запад от Русия..Сложна е душата и главата на Булгара !
35
5
 
7
 
! Отговори
жоро павето преди 4 дни
ами да ходи да носи ибрика на Бартоломю
34
5
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 дни
Свещеникът владее перфектно английски! Браво за откровеността! Човека си е откровен. Каза, ако се падне този патриарх, който не обслужва американските интереси аз се махам. И го направи. Което му прави чест! Не е лицемер.
33
4
 
5
 
! Отговори
БАНко преди 4 дни
АнонимеНчо , И АРХИМАНДРИТ НЕ СЕ БЕШЕ ПИСАЛ ???!!! А ЗА БАЙ БИДОНА СЕ ИНФОРМИРАЙ ОТ АМЕРИКАНСКИ ДЕМОКРАТИ - ЧУДЯТ СЕ С КОГО ДА ГО ЗАМЕНЯТ СЛЕД КАТАСТРОФАТА НА ДЕБАТА !!!
32
12
 
8
 
! Отговори
Булгар преди 4 дни
Цялата държава трябва да си подаде оставката и да се закрие.35 години по-късно, след 20 години НАТО и 17 години ЕС, у нас все още руската агентура заема най-висшите слоеве на БГ обществото !Очевидно, че по каквато и да е причина, българинът обича руския свят..Така че за мен е редно Бг да напусне ЕС и НАТО и да застане заедно със Северна Корея, Виетнам, Сърбия и Венецуела и да си се развива с тях.То така или иначе всички българи с потенциал и желание за живот вече са емигрирали отдавна..
31
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Никойнор ще стане украински архимандрит. А виждате ли как зад Даниил наднича Путин? Пак той! Боже, опази! Намесва се и в светите дела, дявола му! Сякаш е началник на Господ! Не, не е! Началник на Господ е само инединствено Св св Бойко Борисов! Ясно? ОбъркАл си рейса, пич!