Лисица заведе лисичетата на детска градина в София

Забавачката е в Драгалевци
5 юли 2024 20:30, Стела Стоянова
24
Лисица заведе лисичетата на детска градина в София
Снимка: Столична община, район Витоша

Лисица заведе малките си на детска градина.

Зам.-кметът на столичния район „Витоша“ инж. Красимир Джамбазов е получил сигнал от управата на детска градина 160, намираща се в кв. Драгалевци, за лисица и малките й, които са намерили подслон в двора й.

Последвалата инспекция от страна на администрацията е завършила с обезопасяване и заграждане на мястото. „Това е своеобразен гарант, че децата, животното и малките й ще останат в безопасност”, обясняват от районното кметство.

„Когато пораснат достатъчно, за да проходят сами, лисиците ще се насочат към естествения си дом. Дотогава от управата на детската градина ни увериха, че ще спазват инструкциите на експертите, за да не свикне лисицата с условията на живот в градската среда“, обясни пред БТА зам.-кметът инж.Красимир Джамбазов.

Случаят не е прецедент, но не притеснява управата на детската градина, които с усмивка коментират, че мястото е като „естествен зоопарк“ предвид близостта му до планината.

От район „Витоша“ следят развитието на ситуацията и остават на разположение да реагират при нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: детска градиналисица
Още от София
Убитият в София е криминално проявен, нападнал собственици на заложна къща
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
За последните години два пъти виждам лисички в градската част на старата столица. Едната беше малка и с червена козинка а другата по голяма и по рижава. Много сладички но бързо бягат хитрушите.
23
1
 
4
 
! Отговори
Банкеръ преди 1 ден
Вие нормални ли сте бе?Лисицата е пълна с бълхи,кърлежи вероятно и бяс и Вие ще оставите Кума Лиса да омеши болестите си с децата Ви.Явно познанията Ви по медицина липсват изобщо.Лисица заживяла около хората не се връща в гората няма да какво по казаните има достатъчно лесна храна.Скоро ще има епидемия от Бяс ако знаете изобщо какво е.
22
0
 
4
 
! Отговори
Име преди 2 дни
До тотиМногодетна майка е. Те са с предимство. :)))
21
4
 
2
 
! Отговори
Кучкар преди 2 дни
Пуснете едно каракачанско куче и проблемите с лисиците ще изчезнат напълно. В краен случай може да пуснете западно-сибирски лайки или български барак... Жестоко е, но лисиците са много по-жестоки и безмилостни, като другите хищници в България, например чакалите, вълците и мечките.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Директорката на 160 ОДЗ, като и община Витоша бяха информирани още преди месец, че до детската градина се е настанило семейство лисици с три малки и е въпрос на време да навлязат в територията и. За съжаление всички институции неглижираха проблема. Едва когато в групата на квартал Драгалевци се появи снимката и се разбра , че лисицата е родила още малки в двора на детската градина, тази "симпатична", "милозлива" история се публикува на страницата на общината и в медийното пространство. Хората с добра обща култура са наясно, че лисицата е вреден хищник, преносител на много болести като трихин
19
2
 
2
 
! Отговори
тоти преди 2 дни
Абе нахалница,хората с години чакат,а тя да не социално слаба ха ха
18
3
 
3
 
! Отговори
Име преди 2 дни
Не знам колко мишки са изяли дотук, но на сметката на това котило, са две домашни котки, и около 30 кокошки. За тези знам, но сигурно има и още.Явно институциите неглижират случващото се, и си правят ПИ-АР. И само по-сериозен инцидент, ще ги накара да вземат истински мерки. За съжаление, но много вероятно с дете от тази детска градина.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ми пуснете лисици и в НС. ТАМ са само плъхиове и кумата ще ги заведе на НС..
16
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 2 дни
Заведе лисицата малките си на детска градина и каза: ако не слушате ще ви затворят като тези дечица..... До ФАКТ: една лисица изяжда до 100 000 плъха през живота си , така че те са полезни животни и приказките за лисиците са не точни.
15
3
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 дни
Най-скапаната община и управа- "Витоша"! Обезопасили и заградили мястото, а от детската градина щели да спазват инструкции... Алоооооу, това е ВРЕДЕН дивеч, разрешен за лов по всяко време с всички средства! Утре заградете за плъховете в квартала, че и без това са станали с размер на котка!
14
8
 
4
 
! Отговори
Е и?!? преди 2 дни
Какво ни интересува къде си води отрочето Гуг-Лена Парапетная?!?
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На децата им обяснете какво е бяс а не ги подучвайте на тиктокърски шитни!
12
1
 
13
 
! Отговори
Баба Гошка преди 2 дни
А лъвиците и тигриците какво се ослушват? Кога от общината ще им отидат на домашния адрес да ги питат защо не водят децата си на детска градина? Език трябва да учат. Да се социализират.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е, какво? И малките листчета имат право на образование. Пък и май след 4 ходенето на детска градина е задължително и мама лиса решила, че е време и записала децата. :;
10
1
 
17
 
! Отговори
Браво преди 2 дни
Умна лисичка!:)
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дано някоя вълчица не реши да си заведе децата в детската градина...
8
8
 
17
 
! Отговори
Гaля преди 3 дни
Cъrлacyвaнo лu e c nocoлcтвoтo?
7
23
 
2
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 3 дни
Това е чакал не е лисица хаха.
6
9
 
17
 
! Отговори
Ббб преди 3 дни
Да ги ваксинират по някакъв начин, че бяс и др може да имат.
5
8
 
25
 
! Отговори
ибре преди 3 дни
Дъртия лисик е от Банкя.