Пияният англичанин не е починал заради спречкването с охраната

От болницата: Оказали сме му всички необходими медицински грижи
Обновена: 24 юни 2024 08:19 | 24 юни 2024 08:15, Елка Василева
67
Пияният англичанин не е починал заради спречкването с охраната
Кадър: bTV

Освободиха без обвинение охранителите на пловдивска болница „Св. Георги“, задържани след конфликтна ситуация, при която повалят на земята пациент на лечебното заведение, който часове по-късно издъхна.

Частната охранителната фирма излезе с позиция, че служителите са действали „професионално“. В нея се казва още, че от тях е поискано съдействие за недопускането на това лице до отделение „Спешна медицина“, защото той вече е бил прегледан от медиците.

Още по темата
Пациентът се е държал арогантно, използвайки нецензурни думи и обиждайки охранителите. При един от поредните сблъсъци с охранителите той залита и пада, защото е в нетрезво състояние.

Веднага след този случай обаче прокуратурата в Пловдив образува досъдебно производство, а болницата разпореди да се проведе вътрешна проверка.

„Лицето, за което говорим, е на 68 години, с британско гражданство, употребил сериозно количество алкохол. Той пада сам и си удря главата. Вика линейка, защото се оплаква от силно главоболие. Пристига в спешен хирургичен кабинет около 14:30 часа. При прегледа се установява, че той е стабилен и има нормални дихателни и сърдечни функции“, обясни пред bTV доц. д-р Кирил Атлиев, началник на отделение „Спешна медицина“ в пловдивската болница.

След прегледа, образните и лабораторни изследвания е установено, че пияният британец няма нужда от хоспитализация, но все пак такава му била предложена. Той отказал и си тръгнал след около два часа.
 
„Повторната хоспитализация е осъществена в спешен вътрешен кабинет, след като триажният лекар го е прегледал на територията на спешна регистратура. Той е приет не защото е имал утежняване на общото състояние, а защото е изпуснал тазовите резервоари (изпуснал се е по малка и голяма нужда – б.р.). Бил е почистен от санитарите и е прегледан отново от дежурен лекар. След това е бил транспортиран с линейка до „Токсикологията“, където е започнало неговото лечение“, поясни още доц. д-р Атлиев.

От думите му става ясно, че там спира сърдечната дейност на пациента, като е направен пълен обем от реанимационни дейности. Британецът обаче умира.

 „Болницата работи с фирмата, която охранява болницата, от около пет години и никога досега не сме имали проблеми. Не съм гледал записа от камерите, но няма лекар, който би толерирал такова поведение“, допълни още доц. д-р Атлиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Общество
Отбелязваме Еньовден – празникът на лечебните билки
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
8
 
! Отговори
До 37 бг-учЕн преди 6 дни
Много "профедионални" наблюдения имаш бе "патрЕоте", изобщо стъпвал ли си на английска земя ? Знаеш ли, че ако е такова здравеопазването в Англия както го описваш англичаните както не си поплюват и не търпят нередности ще излязат на площада веднагически и какво ще последва си нямаш на представа ? В коя болница и къде си бил, че така категорично разказваш ? Лекар неудачник ли си или крадец на пари от здравни осигуровки ?
26
1
 
21
 
! Отговори
Хейтър преди 6 дни
Долнопробни търгаши са от тази болница. Не били виновни. Виновни сте. Тоя *** доктор не бил гледал записите ама коментира иначе. То се вижда че първо го удряха, после го проснаха на асфалта и така го оставиха да лежи. Един доктор не му се притече на помощ. Закривайте ги тези мизерници.
25
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Британски учЕн Абсолютно си прав. Но то не е само там така. В Норвегия пишеш първо на асистентката на личния. Тя преценява и пресява. Достъп най-рано след месец. Дори когато се казае за изследване, потвърждаващо или отхвърлящо онкологично заболяване датата е най-рано след 3 месеца, а тогава вече е късно.
24
9
 
13
 
! Отговори
Британски учЕн преди 6 дни
До всички, които плюят срещу българското здравеопазване - английското е на още по-ниско ниво, в Англия за да се видиш с личния лекар трябва да си запазиш час най рано след 4-5 седмици. Ако случаят е спешен се редиш на една опашка в спешните отделения, където периодично минават едни компетентни африканци и те проверяват дали наистина случаят е спешен. Ако си само с температура, придружена с кашлица, гърчове и отпадналост значи ти няма нищо и те пращат в къщи да си чакаш нормалния час при личния
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Айляк Беше швед! Но то все тая. За западняците ние не сме хора!
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
На клипът ясно се вижда как го повалят на земята. Как може някой да дава становище без да е гледал записа?
21
8
 
6
 
! Отговори
Абе преди 6 дни
Кл стана с оня Хангличанин дето рита с крак камериерката в лицето? Осъдиха го нали?;))
20
4
 
18
 
! Отговори
Айляк преди 6 дни
Така е в днешно време. Доктор не те ли довърши, викат на помощ охраната...
19
6
 
17
 
! Отговори
Емигрант преди 6 дни
"Пияният англичанин не е умрял заради спречкването с охраната" - ами да той е починал много професионално, заради професионалното му посрещане в болничното заведения ? Държава МЕЧТА ?
18
11
 
11
 
! Отговори
Мръсният преди 6 дни
алкохолик е намерил каквото търсел!
17
2
 
19
 
! Отговори
Ужас преди 6 дни
Някой мислеше , че е шега да те оставят да умираш , без никаква -лекарска грижаКолега умря по време на работа -предишният ден ходил на лекарЛекаря казал добре си нищо ти няма и болничен не ти трябваКраката му се бяха издули като плондир - толкова за медицината в бьлгария
16
5
 
23
 
! Отговори
Емигрант преди 6 дни
Дааа българското "задравеопазване" си еърши работата чрез охраната на здравното заведение ? Как искате да бъдете уважавани бе стадо ? На 68 години човек колкото и пиян да е все пак има разум да потърси здравна помощ, какво получава в българска болница - СМЪРТ ? Кой е виновен - ПОЧИНАЛИЯ ? Вие добре ли сте с главите ? Убийците биле "ПРОФЕСИОНАЛИСТИ" ? Пещерняци ! Никой няма да ви уважава на този свят с такава диващина особенно в болнични заведения, крайно време е да го разберете !
15
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Човека е отишъл със удар в главата ,причинен от падане. Нашите го пребиват до смърт! Колко ли удари още е понесъл от тия охранители за да се стигне до това нещастие!
14
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
За да изпусне тазовите резервоари както се казва, не е направена качествена образна диагностика на главата. Вероятно е имало мозъчен кръвоизлив.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Охранителите нямат право да удрят. Могат да задържат но не и да убиват.
12
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Татуираните боклучета са го убили. Смятай колко трябва да си неук,че да работиш охранител, дори милиционер не са те набутали.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Човека идва за помощ, те го бият и гонят с охрана. Българска работа.
10
4
 
23
 
! Отговори
Мдааа починал преди 6 дни
е защото му е дошло времето да почине ? Кой ще повярва на тази скалъпщина след като мутрите го удрят, а не възпитано да му обяснят, че не е прав, колкото и пиян да е клиентът на болничното заведение ! На кого е тази охранителна фирма писаха ли някъде, да не се окаже, че е ИПОН или онази която биеше младежите зад колоните ? Англето е починало защо, как и от какво ? "Професионално" са се отнесли с пациента като са го повалили на земята ! Твърде "професионално", ние сме боклYци !
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
ако не е от охраната ,значи е от докторята ! още по-зле!
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако не знаете, изпускането по голяма нужда става само след мозъчната смърт, когато мозъкът вече не може да контролира тазовите мускули, а и цялото тяло. Затова и къпят покойниците. Сърцето може и да му е работело, но мозъкът - не. И това явно е от падането и удара на главата в земята.