5 масла за красив слънчев загар

Подхранват кожата в дълбочина
30 юни 2024 23:00, Михаела Лазарова
11
5 масла за красив слънчев загар
Снимка: Istock

Лятото е вече тук! И няма как да не свързваме този период от годината с дългите безгрижни дни на плажа и сексапилния шоколадов загар. В следващите редове ви предлагаме няколко натурални масла, които ще ви помогнат да направите кожата си гладка и красива. Кои са те?

Сусамово масло

То е доста гъсто, лепкаво и силно ароматизирано масло и трябва да се използва пестеливо. Има естествен SPF фактор от около 4 до 6 и допълва добре кокосовото масло. Една наистина хубава рецепта за масло за тен включва:

  • 80% кокосово масло;
  • 10% слънчогледово масло;
  • 5% сусамово масло;
  • 5% зехтин.

Смесете тези масла заедно и нанесете върху кожата преди излагане на слънце. Ако искате да добавите допълнително подхранващо и възстановяващо масло, добавете 10% масло от шипка и 3% масло от семена от моркови. Ако пък искате да си направите лосион, добавете 10% пчелен восък, разтопен с маслото, след това добавете 20% сок от алое вера към тази смес.

Натуралните масла могат да направят невероятни неща за възстановяването, подмладяването и защитата на кожата ви. С тяхна помощ можете да се насладите на здрава и блестяща кожа, като същевременно я предпазвате от увреждане. Използването на натурални масла и други съставки е не само евтин вариант, но и много ефективен начин да се грижите за кожата си.

Не забравяйте да нанасяте и слънцезащита с висок фактор, както и да избягвате обедното слънце, когато UV лъчите са най-силни.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Здраве
Кои са скритите признаци, че сте в риск от диабет?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
kolio преди 1 ден
CACAO BESOS.Това ползваме и сме много доволни.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Едно време на село, по това време се ходеше на жътва. От сутринта 4 до вечерта 19 -20 часа. Такъв загарах хващахме на полето, че направо....
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кой иска рак, почва да маже масла от дрогерията!Нищо не става ако кожата не се справя сама, всеки ден за по 10 мин на слънце, след това по половин час и така след 2 месеца може по цял ден като ромче на градския фонтан!
3
0
 
10
 
! Отговори
Батя ви преди 1 ден
И кът са умажеш убуу, са фъргай у тиганя ;)
2
2
 
8
 
! Отговори
аз използвам такова преди 1 ден
аз използвам SUNIFY и има отличен ефект. тези бабини деветини не вършат работа, как да си направите сами, да не сме 19-ти век?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Най обикновенна бира и зехтин .Смесвате , намазвате се и имате наистина хубав и траен тен .Стар морски трик .

Спонсорирани публикации