Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас

13 майки с Covid-19 са родили здрави дечица в Шейново
27 дек 2020 15:22,
270
Бъдещето на България! Най-много бебета от 9 години насам у нас
Снимка: Pixabey

2360 бебета са се родили от началото на годината в общинската АГ болница "Шейново", 2 260 бебета са проплакали в Първа АГ болница "Света София".

"Ще завършим годината с един голям брой раждания, най-голям от последните 9 години, които сме имали. На Коледа специално се родиха 6 дечица, всички нормални раждания", каза пред БНТ директорът на АГ "Шейново" д-р Румен Велев.

"Като се има предвид, че годината беше много тежка, изпълнена с всякакви кризи, с всякакви ситуации, но смея да кажа, че се справихме не лошо и че завършваме много добре тази година. 13 майки с Covid-19 родиха здрави бебета, едно детенце само имаше антитела. Успяхме да опазим себе си, много малко хора от персонала на болницата изкараха Covid инфекцията и то доста леко. Успяхме да запазим всички останали пациенти, защото ние не можехме да спрем да работим. Всичко това ни изпълва с оптимизъм за следващата година. Разбира се, със започването на ваксинацията нещата ще стоят по доста различен начин", допълва д-р Велев.

Той си пожела по-здрава 2021-ва година и бейби бум.

"Българинът в условия на тежки кризи и на национални катастрофи винаги е излизал с повишена раждаемост, с повече раждания, за да можем да се изправим отново и да продължим напред. Жилав народ сме и мисля, че и това нещо ще преживеем".

Д-р Гергана Коларова е директор на общинската Първа АГ болница "Света София". Щастие за родилния дом е увеличаването на броя на близнаците. Тази година, на 8 декември, в болницата се роди втора двойка близнаци на семейство от София, които са заченати по естествен път и са пето и шесто дете в семейството. Това се случва много рядко в световен мащаб.

"Ние бяхме късметлиите, в частност, благодарение на професионализма и на високата подготовка на д-р Томи Попмарков. Всичките 6 деца са родени при него. Безкрайно много се радваме когато семействата, близките, родителите на новородените бебчета са щастливи", споделя д-р Коларова.

"Годината беше тежка, много хора загубиха живота си и аз бих се радвала на още повече деца. Винаги новото и това, което предстои, трябва да бъде очаквано с надежда, с добри мисли, с очакване, че ще се случи нещо по-добро. Това добро обаче зависи от нас, до каква степен ще се случи. Зависи от това колко много са богати мечтите ни, колко искаме да дойде добро и при всички случаи тази промяна трябва да започне от нас самите. Трябва да направим следващата си година по-щастлива, по-добра, по-успешна. Станахме достатъчно силни за да се преборим с предизвикателствата", оптимист е д-р Гергана Коларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромките и ромите си стоят повече в катуна и ето ви ***-бум!
165
3
 
2
 
! Отговори
Оппп са ,Оооп сааа ! преди 3 години
Викали бебетата и щракали с пръсти !
164
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 3 години
Това е единственото хубаво нещо на пандемията?! Живи и зврави да сте малки сладури !
163
1
 
6
 
! Отговори
не е за хвалене преди 3 години
Научен факт е, че жените забременяват повече в периоди на повишена опасност, това си е биологичен императив, да се компенсира броят на починалите. Явно сте ни побъркали от апокалиптични новини.
162
2
 
5
 
! Отговори
чарли преди 3 години
Колко от бебетата са българо-игани ?
161
0
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Много ми е интересно колко от младите лекари остават в "просперираща" България,където раждаемостта е "много висока" според разни службогонци!!!Въпросът е РЕТОРИЧЕН!!!
160
1
 
3
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
"Всяко чудо за три дни" господа "калинки",които винаги ще застанат зад "вожда на племето" само и само да им върви службичката!!!!По тяхната "логика"(да речем че има някаква) в България всичко е "цветя и рози"!!!Поредните "псевдо-оптимисти" в стил "партията-майка"!!!Както беше преди 89 г. ама изключително извр*тен и нагъл вариант със жалки изпълнители!!!Бог да пази МАЙКА БЪЛГАРИЯ от такива слуги на чужди интереси!!!!
159
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 209Знам много добре, че е така- всичко се прави в ущърб на европееца и българина, понеже са от бялата раса. Но пак обаче тези ограничителни мерки са насочени не към африканците и азиатците, а към европейците. Писна ми да сме прецакани!
158
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТогава какво правиш в България? Или в Европа?
157
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българките за нищо не стават , а и деца в България абсурд, пропаднала държава с окаян народ.
156
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 204Ти пък си умствено и емоционално увреден, според твоите думи не трябва да се разможаваш, камо ли пък да живееш.
155
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НормалноЕманципацията, феминизма и хомосексуализма са с умишлена злощастна цел да се намали бялата европейска и българска раждаемост в полза на тъмнокожата неевропейска раса. За какво са още допълнителни ограничения за европейците? Да бъдат унищожени съвсем? Ти си безроден ***, щом подкрепяш това!
154
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
, че не бива да сме повече от един милиардОстаналите 6 милиарда хора, които живеят на Земята трябва да минат под ножа, така ли?! Според теб и европейците и българите трябва да се редуцират силно в полза на други тъмнокожи неевропейци?!
153
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нормално хората и след това да се редуциратТи не си в ред! Според теб трябва да се приложи това сред европейците и българите, които така или иначе нямат раждаемост, а смъртност?! Ти си безроден ***!!!!!
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НормалноПренаселено е в Азия, Китай, Индия, както и в Африка. В Европа и България е обратното, защо ние да бъдем прецакани отново и българската и европейска раждаемост да бъде спряна или унищожена и да е под въпрос дали трябва да я има или не заради свръхраждаемостта неевропейски етноси и държави?!
151
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление вече над 30 години в България няма адекватна политика за борба с демографската криза.
150
0
 
7
 
! Отговори
акушерка преди 3 години
Но цялата бройка за България новородени за 2020г не надвишава броя на починалите т. е. при вашето управление ние сме с отрицателен прираст! Жалки герберски ни,що.жества!
149
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже много хора са ядосани, но няма как да е'ат мамата на управляващите и се разтоварват на жените си.И стига с тези "позитивни" статии. Позитивизма на хората ще се върне при повишаване на жизнения стандарт, но сега всичко се прехвърля как хората сами са си виновни. За какво? Че не са се научили как да крадат ли? Защо в чужбина успяат, а тук не?
148
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЯстребителятЗа Гнусният ти сарказъм, който е от твоя страна и прикрито хулене на Истинския Бог и Вярата на Православните Християни, няма току така да остане без подобаваща за теб отплата. " развратът и брачните изневяри, бушуващи в обществото като пожар по суха трева."Такива неща има и в уж моралното турско - *** общество. Даже и в турските сапунки също има такива гадости. Явно не си наясно, че за съжаление това е позорна тенденция, която се разпространява по света.
147
3
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Бейби бум има в Сърбия, защото правителството им преди известно време реши вместо да вдига заплатите на хрантутниците от полицията и администрацията, да си подпомогне демографската криза, като дават бонуси за първо, второ и трето дете. Нашата клета държавица, един пр*стак само си пълни чекмеджето , иначе се говори за демографска криза. Тя я има от тридесет години, а държавата какво направи за това време ?