Северна Корея нарече новия екип за наблюдение на санкциите незаконен

Той щял да прати "скъпа цена"
20 окт 2024 14:15, Стела Стоянова
20
Северна Корея нарече новия екип за наблюдение на санкциите незаконен
Снимка БГНЕС, архив

Севернокорейският първи дипломат Чое Сон Хуи разкритикува новия екип за наблюдение на санкциите, ръководен от САЩ, като „незаконен и нелегитимен“ и предупреди страните, участващи в структурата, че ще бъдат изправени пред „скъпа цена“.

Единадесетчленният екип беше определен по-рано този месец, след като през март Русия наложи вето на подновяването на групата от експерти на ООН, която наблюдава международните санкции срещу Северна Корея, наложени заради забранените ѝ ядрени и оръжейни програми.

След руското вето Южна Корея и нейните съюзници работиха за прилагането на различни методи за наблюдение на санкциите, което доведе до сформирането на новата група - в която влизат Съединените щати и Япония.

Подобен механизъм за наблюдение е „напълно незаконен и нелегитимен“, заяви севернокорейският външен министър Чое Сон Хуи в изявление, разпространено от официалната Корейска централна информационна агенция.

„Самото му съществуване представлява отричане на Устава на ООН“, каза той.

Критиката идва по повод на доклад на южната шпионска агенция, според който Северна Корея е изпратила „широкомащабен“ военен контингент в подкрепа на войната на Москва в Украйна, като 1500 души от специалните сили вече се обучават в Русия.

Сеул също така твърди, че Пхенян е изпращал оръжия на Москва, за да ги използва срещу Киев.

В неделното изявление Чое не засегна предполагаемото разполагане, докато Пхенян и преди е отричал всякаква търговия с оръжия с Русия, която нарушава санкциите. | БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Северна Кореясанкции
Още от Свободно време.
Синдромът ФОМО - страх да не изпуснем нещо по-добро
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
обичам да грухтя.
16
2
 
10
 
! Отговори
Swisse made преди 7 часа
Гусито грухти но челото му е много малко за да измисли нещо умно..
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
В България има по-увредени хора от Ким Чен!
14
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Укроноцистите бягат и напускат градовете, за отмъщение избиват цивилното население.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Ким Чен, налага ли санкции на запада?
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Гусито на снимката си изпрати робите да пукат в Украйна. 20 000 гърла по-малко за изхранване.
11
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Северна Корея сама разработи балистични ракети, с които може да удари САЩ и да нанесе непоправими щети. Това което няма Северна Корея и военни спътници които да насочват ракетите. И тук в играта идва Русия, така че ракетите на другаря Ким да не летят до там до където падне, а да падне точно над Белия дом.
10
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
За Северна Корея се знае, че за 30 години увеличи населението си 2.5 пъти, има ядрена програма, космическа програма, произвежда собствени ядрени реактори, има високи военни технологии и балистични ракети с които може да удари САЩ, Северна Корея е световен играч на политическата сцена и дори САЩ се съобразяват с тях. А членката на ЕС и НАТО България е жалка мизерна държавичка, чието население намаля наполовина в ЕС и НАТО и произвежда само евтини черноработници и пpocтитyтки.
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Гусито на снимката си изпрати робите да *** в Украйна
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Урсула открадна 2 милиарда с ваксините и никой нищо не посмя нищо да и каже, цялата юрисдикция на Белгия и на ЕС, уж щяха да я подвеждат под отговорност. И не само това, Урсула успя да се разправи със всички европейски лидери и да ги постави на колене и да ги подчини! Как мислите, толкова ли талантлива акушерката, която в Германия се проваляше на всички висши длъжности на които я назначаваха, или някой стои зад нея?
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Предният: ти *** ли си или така ти приляга? С този аргумент можеш да се върнеш в на майка си...Щото сигурно там ти е било най-хубаво. Навън от нея се искат разсъждения и известна критичност, както и човек да мисли преди да пише или изказва по какъвто и да е било начин нещо. България не е само 5Ra3ката политика и празните глави като теб. България е семейство, България е език, България е и хора, които нямат общо с посолството, а в Сев. Корея и без друго преритват за нас. Чматка.
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Руските олигарси и приятели на Путин- Абрамович,Ротенберг,Милер,Авен, Мордашов,Чорни, Дерипаска ,Микелсон,Фридман и Викселберг са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическия севернокореец!
5
10
 
8
 
! Отговори
Защо не отидеш там преди 7 часа
До Анонимен"Северна Корея е световна сила с която САЩ се съобразяват, а България е жалка васална територия" - еми емигрирай там, щом е толкова хубаво! :)
4
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Северна Корея е световна сила с която САЩ се съобразяват, а България е жалка васална територия, депо за евтини черноработници и пpocтитутки и която се управлява от посолството.
3
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Байдън иска да седне на масата да преговаря със Северна Корея! Президентът на САЩ Джо Байдън призова за преговори Москва, Пекин и... Пхенян. Съединените щати са готови за преговори с Русия, Китай и Северна Корея за намаляване на ядрените оръжия, каза Байдън. A скоро ще му се наложи да включи и Иран в призивите. A Медведев написа - "Все едно да преговаряме с Хитлер през 1945 г".
2
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 часа
Китай, и Северна Корея са едни от малкото страни в света където има истинска демокрация, където лидерите на страните реално работят за народа, а не измамта на западната демокрация с изборното шоу.
1
9
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 часа
И РЕЖИМА НА КИМ ЧЕН УН ГРУХ НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ БЪДЕ СВАЛЕН КОГАТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ КАМАЛА ХАРИС ПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ! ТОВА Е МОРАЛНАТА ПОДКРЕПА И ЗНАЧИ , ЧЕ БОГ Е НА СТРАНАТА НА УКРАЙНА КОГАТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ КАМАЛА ХАРИС ПЕЧЕЛИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ!