Пет упражнения за мозъка

Използвайте мозъка си за ориентация
6
Пет упражнения за мозъка
Снимка: Istock

Мозъкът се нуждае от редовни упражнения и стимулация, за да работи добре. Както всяка друга част от тялото има нужда от редовни тренировки, за да сте в добра форма, така и мозъкът реагира на всяка стимулация, като подобрява функциите си. Има някои прекрасни и ефективни упражнения, които развиват дейността и функциите на мозъка, като го поддържат в добро състояние. Редовните упражнения помагат на мозъка да се предпази от дегенеративни заболявания, включително болест на Алцхаймер и други видове деменции в по-късна възраст. Упражненията, развиващи мозъчната дейност, допринасят за подобряване на паметта, концентрацията, услужливостта, с която мозъкът борави с информацията, помага в ориентацията и научаването на нови неща.

Какви упражнения за мозъка можете да правите, за да подобрите дейността му?

Използвайте противоположната си ръка

Едно много добро упражнение за развитие на мозъка е използването на противоположната ви ръка, която иначе не е водеща. Ако ползвате главно дясната си ръка, опитайте да правите разни неща с лявата. Така ще провокирате другата половина на мозъка си да работи наравно с тази, която е водеща.

По този начин развивате мозъчната дейност и разгръщате целия потенциал на мозъка си. Мозъкът свиква едната му половина да е по-пасивна от другата, защото използвате крайниците, които са силната ви страна. Като започнете да използвате противоположните си ръка и крак, мозъкът ще започне да се настройва по нов начин, за да откликне на желанието ви да правите нещата по различен начин, който той не очаква.

Източник: Упражнения за мозъка, които подобряват дейността му
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: здравемислимозък
Още от САЩ
Тежки въпроси към Харис, на по бира с Колбърт и какво ще я различи от Байдън?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 1 седмица
Пробвал съм, не става - с лявата ръка чикиите не ми се получават.
4
4
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 1 седмица
Защо? Засегна се, че си беден бачкотещ бачкер и се замисли (само можеш да се замисли бачкерът, не и да мисли), че никога не си работил интелектуална работа и въртиш машинално геврека на тролея ли?
3
4
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 1 седмица
Пак ли звездите ти говорят бе тролей
2
7
 
1
 
! Отговори
Войводата преди 1 седмица
1. Статията е манипулативна. 2. Много е тънко3. Опитва да ти внуши, че няма никакво значение, ако ти си в партер и се унижаваш4. Стига да прайш тия упражнения и имаш пари. Има ли някой значение, че нямаш достойнство
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А бачкотещият беден бачкер може ли да си използва мозъка за мислене или? Нека се включат повече бедни бачкотещи бачкери да кажат!