Общо 182 загинали и над 700 ранени след израелските удари в Южен Ливан

Израел се закани: Ударите ще продължат
23 сеп 2024 17:52, Красимир Ангелов
33
Общо 182 загинали и над 700 ранени след израелските удари в Южен Ливан
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването на Ливан съобщи, че при израелските удари в южната част на страната са загинали 182 души, а над 700 са ранени, което е най-тежкият брой жертви от близо година на трансгранични сблъсъци между Хизбула и Израел, предаде АФП.

"Израелските вражески удари по южните градове и села от тази сутрин са убили 182 души и са ранили 727 други", съобщи здравното министерство, като сред жертвите са "деца, жени и парамедици".

Войната започна, когато палестинската войнствена групировка Хамас извърши най-тежкото досега нападение срещу Израел, а подкрепяните от Иран групировки в региона - предимно Хизбула, все повече взимаха участие в конфликта.

"Заспиваме и се събуждаме от бомбардировки. В това се превърна животът ни", каза 60-годишната Вафаа Исмаил, жител на южноливанското село Завтар.

Израелският военен говорител контраадмирал Даниел Хагари каза на хората в Ливан да избягват потенциални цели, свързани с Хизбула, тъй като ударите "ще продължат в близко бъдеще". Той каза на цивилното население "незабавно да се отдалечи от опасността за собствената си безопасност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: ЛиванИзраел
Още от Миш-маш
Допаминово меню – как да бъдете по-мотивирани в мрачните дни?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
15
 
! Отговори
Военен преди 4 дни
*** си мислеха , че евреите са като меките европейски китки ! Видиш ли *** направо стрелящ , без да питаш за произход ! Така трябваше да е и в Европа ! А в САЩ - видиш ли черен - въжето и на близкия стълб ! Сега американците ще сърбат попарата на отмяната на робството.
6
11
 
13
 
! Отговори
Лопатар преди 4 дни
А после Русия е обвинявана в зверства и военни престъпления!
5
11
 
8
 
! Отговори
Войводата преди 4 дни
1. Агентите на САЩ отново ще пускат опорките че щом са араби какво толкова нали тъй 2. А и другите опорки как Израел ще ги смаже3. Ну погоди
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Израел не е спрял да убива палестинци, откакто се настани в земите им през 1948 г. От тогава досега Израел непрекъснато убива палестинци и завзема и малкото земя, която им беше оставена.
3
8
 
18
 
! Отговори
Българинъ преди 4 дни
Отдавна не съм виждал араби да раздават бонбони и да лапат баклави, скачащи върху еврейски трупове, гаврещи се с изнасилени и пребити момичета, неистово крещяйки "Аллаху Акбар!"... Значи Израел е в правилна посока.
2
9
 
16
 
! Отговори
Българинъ преди 4 дни
Подкупените с катарски долари тръбачи на терора, мълчат като предници година за ежедневния обстрел на Хизбалла над Израел, за десетки хилядите ракети и дронове, за убитите и ранените в Израел, за десетки хилядите израелци - бежанци в собствената си страна. Сега, когато Израел заслужено и непропорционално отстрелват терористите в Ливан и Сирия, тук се леят ислямистки сополи, лъжи и пропаганда. Гордо до Израел!
1
10
 
15
 
! Отговори
Българинъ преди 4 дни
Година след атаката на Хамас от Газа и зверското клане на хиляди израелци, Газа е срината, а Хамас смазани. Сега е ред на Хизбалла за заплати за едногодишния ежедневен терор над Израел, започнал "солидарно" ден след атаката на Хамас. За Израел!