Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро"
29 юни 2024 07:15, Красимир Ангелов
405
Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че подготвя нов план за слагане на край на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Същевременно украинският лидер подчерта, че Украйна ще продължава да се засилва във военно отношение, за да склони Русия да приеме справедлив мир.

Още по темата
"Много е важно за нас да покажем план за слагане на край на войната, който да бъде подкрепен от мнозинството от страните в света, това е, което правим в дипломатическо отношение", каза Зеленски на съвместна пресконференция в Киев със словенската президентка Наташа Пирц-Мусар.

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро", заяви Зеленски.

В същото време украинският президент отбеляза, че страната му засилва военната си индустрия, защото "Русия разбира само от сила и уважава само силните".

"Това са две неща, които вървят паралелно: да сме силни на бойното поле и да разработим план, ясен и детайлен план, който ще бъде готов тази година", поясни Зеленски. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
360
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На Зеленски не му вярва никой, даже и менторите му, дойде на власт с обещание за мир, а донесе смърт, концлагери, геноцид над славяните и война, да гори в ада!
359
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Докато се продават оръжия и се трупат заеми, войната няма да спре и ще умират масово невинни хора и славяни, руснаците трябва да ударят директно в гнездото на тези престъпници в Киев и Киевската хунта! Удриииии!
358
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Путин меката мушмула е прекалено мек, трябва да удари Киевската хунта и да се приключва с опита за държава Украйна, който създава проблеми на цяла Европа и е машина за убиване на невинни хора и за печелене на пари на една малка клика мошеници-убийци, Украйна да се прибира в Русия, където винаги е принадлежала и да е под контрол този цирей! Зеленски отдавна е превърнал Украйна в нацистки концлагер за изтезания и убийства, със затворени граници!
357
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Забележете как "иска мир" Зеленски в следващите две фрази, обслужващи военната промишленост и убиващи невинни хора: "Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че подготвя нов план за слагане на край на войната в Украйна, предаде Франс прес." и след това фразата "В същото време украинският президент отбеляза, че страната му засилва военната си индустрия" , за какво му са тези оръжия, той така подготвяше и компоненти за атомна бомба, срещу кого? Този цирей Украйна трябва да не съществува, да
356
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 дни
Сата,ти отдавна се излагаш тук с глупавата си русофобия.."Мечката" има няколко ХИЛЯДИ ядрени бойни глави !!!...Правиш се на ударен,че не знаеш?..Та как виждаш "тя" да се остави да умре,без да изпрати зеленото пале за секунди под земята ?..Не ставайте смешни,излагате интелигентността на българина ..
355
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 дни
О!..."Добър план",Сата !...Само не разбрах мечката умряла ли трябва да бъде,та тоя ще я "млати по мордата",а тя няма да мърда ?...
354
19
 
3
 
! Отговори
82 ОМБР преди 3 дни
Няма да мине много време и джуджето ще умре тогава,ще видим какво ще приеме,и какво нема да приеме русия! Времето не работи за мацква!
353
4
 
22
 
! Отговори
ДЕБЕЛИЯ ИДЕ преди 3 дни
Времето за преговори СВЪРШИ.
352
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Русия няма да преговаря. Особено със САЩ. Русия ще приеме само пълна капитулация на Украйна.
351
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Украйна засилвала военната си индустрия... Те нямат пари пенсиите да плащат, ток няма за населението, загубиха всички източници на енергия и евтини суровини и се сетиха да правят военна индустрия. Те през мирно време като имама и хора, и пари и евтини изкопаеми и енерргия, че и учени, не можаха ниощо да развият а само закопаха всичко, което имаха, сега ще развиват. А за чия сметка? Кой ще ги дава тези пари за развитие? А какво ще ядете?
350
19
 
3
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 дни
До ПроСоТо.... Че млати Мечката в моцуната и че и предлага кротко да умре по-скоро, за да не страда. Това е планът.
349
2
 
17
 
! Отговори
Мухаха преди 3 дни
Планът съдържал само една точка - 1. Каквото баце Тръмп каже.
348
2
 
23
 
! Отговори
Де юре преди 3 дни
Зеленски е никой. Той е нелегитимен самозван диктатор, отменил изборите и демокрацията от страх да не загуби властта. Потлрепен е само от колонизаторите на Украйна по известни причини.
347
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
1. От 21.05. украйната няма президент. Прочетете украинската КОНСТИТУЦИЯ преди да ЛЪЖЕТЕ! 2. Наркоса няма и неможе да има никакви планове. каквото каже Путин, това и ще се случи с украйната. 3. Украйната засилвала "военната си индустрия". Те нямат ток дори да си светят, та камо ли да произвеждат, че и да засилват. Това е според министъра на енергетиката на украйната. Негово изказване. Дори и приоритетно да внесат ток от ЕС, бачкаторите са в окопите под руските бомби. Пак лъжи и дезинформация тук
346
0
 
0
 
! Отговори
Юлиян до омбре-то преди 3 дни
Не викай "Осанна",преди да си се уверил в "Разпни го"!
345
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 3 дни
Добър вечер на всички!И това беше всичкото "добро" за "анонимния ми брат Лъ-ж-л-ь-о" и останалата част от евроатлантическата"фауна".
344
1
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 дни
всъщност,Зеления се прави на интересен с тоя "План за приключване на войната"..Пуска димна завеса че видите ли,той искал мир,а зад нея се въоръжава за да ПРОДЪЛЖИ войната..Елементарно,Уотсън,много елементарно !
343
2
 
25
 
! Отговори
Орбан: преди 3 дни
Брюкселските бюрократи искат тази война, смятат я за своя и искат да победят Русия
342
1
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 дни
до 320:...-Знаеш ли,специално за такива като теб народа е казал:-"Ти му дзумаш,оно рупа ли рупа"...Два пъти подчертах,че аз коментирам РАЗМИНАВАНЕТО в думите на Зеленски :..-Щял да предлага нов план за КРАЙ на войната,но щял да продължи да се въоръжава за да ВОЮВА !...Е?!..Ще преговаря,или ще стреля?...А дали е наркоман зеления,това аз не знам..Просто чета какво пишат по медиите..
341
2
 
26
 
! Отговори
Алекса преди 3 дни
Преговори ще има ама между САЩ и Русия ! Зеления вече е взел дал ! А украинците изядоха хем боя хем солта понеже се подложиха на САЩ !