Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро"
29 юни 2024 07:15, Красимир Ангелов
405
Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че подготвя нов план за слагане на край на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Същевременно украинският лидер подчерта, че Украйна ще продължава да се засилва във военно отношение, за да склони Русия да приеме справедлив мир.

Още по темата
"Много е важно за нас да покажем план за слагане на край на войната, който да бъде подкрепен от мнозинството от страните в света, това е, което правим в дипломатическо отношение", каза Зеленски на съвместна пресконференция в Киев със словенската президентка Наташа Пирц-Мусар.

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро", заяви Зеленски.

В същото време украинският президент отбеляза, че страната му засилва военната си индустрия, защото "Русия разбира само от сила и уважава само силните".

"Това са две неща, които вървят паралелно: да сме силни на бойното поле и да разработим план, ясен и детайлен план, който ще бъде готов тази година", поясни Зеленски. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


405
Още от Русия
Смъртността на младите мъже в Русия се е увеличила двойно за година
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
2
 
21
 
! Отговори
До 82 ОБМР преди 3 дни
Ами оригинална руска армия беше през 2022г 1,2 милиона,а Русия използва само 155000 от нея.Ял си от оня риба мъжката без кости не-грамотен клоун
339
2
 
24
 
! Отговори
Вон Клаузевиц преди 3 дни
ще подвие опашката Зеленски, това е ясно. Шансовете на Тръпм да стане отново президент нарастват главоломно след последния дебат с Байдън. Стане ли Тръмп президент, спират потоцияте от оръжие и пари към Украйна, и Русия ще може да прави с украинците каквото си иска.
338
0
 
8
 
! Отговори
До 341 преди 3 дни
Ама не те пускат да отидеш там, нали?
337
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Анонимен 341...... Много болен човек си. трябва да се лекуващ СПЕШНО.
336
0
 
12
 
! Отговори
Зевс преди 3 дни
Този ли е господарят на човечеството?Каква я свършихме на Олимп!
335
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
След като вероятно русия патеряе войната, ще се въведе нов световен ред без русия! Всички държави ще се обединят около САЩ и цивилизацията ще върви дружно само напред, без война, без диктатури, без кoмунизъм, без претенции към чужди територии, което е пошло и отживелица от XIX век! Русофилията ще е отживелица, защото няма да има русия! ДА ЖИВЕЕ АМЕРИКА И ОБЩЕСТВОТО НА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ!
334
24
 
5
 
! Отговори
82 ОМБР преди 3 дни
Русия умря! Алилуя!
333
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Русия печели войната безусловно колкото и да пръцкате тук,продажници. Голями западняци станахте. Само където не ви знаят къде сте на картата американците. Идва новият световен ред. Гответе се пак да се пребоядисате.
332
20
 
14
 
! Отговори
82 ОМБР преди 3 дни
Оригиналната руска армия при нахлуване от 2022 г. е унищожена по отношение на материали и персонал. Войната на Русия е постоянна импровизация. Има видеоклипове на руски пехотинци, които напредват на мотоциклети, четириколки и колички за голф, без никаква броня. Армия, която прави това, има проблем.
331
8
 
22
 
! Отговори
Руя преди 3 дни
Тоя ненормалния какви глупости дрънка.Откачалка продажна доларова.
330
7
 
20
 
! Отговори
Зеленски като Хитлер преди 3 дни
Разчита на чудо оръжието - първо на танкове "Леопард", после "Абрамс", после ракетите "Химарс" и т.н. - днес на чудо оръжието Ф-16.
329
2
 
4
 
! Отговори
До Ники преди 3 дни
Да, другарко! Надявайте се!
328
6
 
23
 
! Отговори
Украйна я няма вече преди 3 дни
Украйна не съществува като държава. Тя е географско понятие, със загубена досега една четвърт от територията. Украинската ССР наброяваше 52 милиона, днес няма вече и 25 милиона - основно инвалиди, вдовици, сираци и психически увредени мъже. Трагедия! Лошото е, че РБ върви по същия път - за пореден път към поредната, четвърта национална катастрофа, след Междусъюзническата, Първата и Втората Световни войни. Но това е закономерен резултат от реставрацията на капитализма.
327
4
 
20
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 3 дни
Украйна може да победи само ако има самолети F-16 но не какви да са а само като нашите, защото нашите са невидими и никай не може да ги види. По тази пичина и Радев не иска да ходи в САЩ защото не е съгласен да се дадат нашите невидими самолети на Украйна.
326
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Мир на праха на Украйна. Да почива в мир.
325
6
 
16
 
! Отговори
Зеленски преди 3 дни
Е с рухнала психика. Това личи от безизразното му лице, изглежда е на тежки опиати. Само болен мозък може да разчита на победа срещу Русия. Спасява го за момента фактът, че и Путин е с доста скромен интелект, меко казано, и в подобно състояние. Двадесет години САЩ и особено ЕС го залъгваха с преговори, докато обкръжиха Русия с всички държави, членки на НАТО. Разбира се, това бе и самоубийство на ЕС - икономическо и политическо.
324
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Уточнение към мнение. Византия е покорена от Латините много преди османците.
323
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Слабоумен НАРКОМАН ! ВЕЧЕ СЕ ЧУДИ КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ
322
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Планът му е до ошушка докрай Европа особено ако Тръмп спечели
321
5
 
18
 
! Отговори
ЧРЕЗ ВОЙНАТА преди 3 дни
ЗЕЛЕНИЯ И ХУНТАТА В КИЕВ ПОЛУЧИХА ПАРИ, КОИТО ДОТОГАВА НЕ СА И СЪНУВАЛИ