Последно: Мачът България - Унгария ще се играе в София

Информацията бе потвърдена и от БФС
Обновена: 14 ное 2023 13:24 | 14 ное 2023 13:08, Красимир Ангелов
29
Последно: Мачът България - Унгария ще се играе в София
Снимка: БГНЕС

Мачът между България и Унгария ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" в четвъртък от 19 часа, твърди унгарското издание Nemzeti Sport.

Според информацията решението е взето.

Още по темата
Първоначално по програма европейската квалификация между двата отбора бе насрочена именно за четвъртък на Националния стадион в София, но впоследствие двубоят бе преместен "Христо Ботев" в Пловдив при закрити врата с обяснението, че мачът е рисков и може да има безредици. Причината за това е готвеният протест от страна на всички големи фен фракции в страната срещу управлението на ръководството на БФС.

От Пловдив обаче отказаха да домакинстват на срещата, тъй като се извършват ремонтни дейности на новия стадион на Ботев Пловдив. Появи се вариант за стадиона в Кърджали, който обаче не отговаря на изискванията на УЕФА, а и домакините изказаха готовност да приемат срещата само ако е с публика.

В крайна сметка преди минути и от БФС потвърдиха, че срещата ще се играе на националния стадион от 19 часа, но без публика.

Това вероятно ще върне и протестът срещу ръководството в изходната му позиция – около националния стадион по време на срещата.

България ще посрещне Унгария в европейска квалификация на 16 ноември на Националния стадион "Васил Левски". Това потвърдиха и от Унгарската футболна федерация преди минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
22
 
! Отговори
Спиртосан пенсионер преди 6 месеца
Перуката ще изнесе отбора в Дубай скоро. Много нагъл алкохолик.
1
0
 
29
 
! Отговори
Момо преди 6 месеца
Баси цирка...