Украйна обстрелва селища в Белгородска област

Има ранени и повредена инфраструктура
29 май 2023 14:48, Александър Попов
88
Украйна обстрелва селища в Белгородска област
Снимка: БГНЕС/EPA

Губернаторът на руската Белгородска област, която граничи с Украйна, каза днес, че няколко селища са били обстрелвани едновременно от украинските сили, предаде Ройтерс.

В изявление, публикувано в "Телеграм", Вячеслав Гладков каза, че две индустриални съоръжения на границата на град Шебекино са били обстрелвани и четирима служители са пострадали, а няколко населени места са останали без ток.

Белгород, който е на границата с украинската Харковска област, многократно беше под обстрела на киевските сили от началото на конфликта в Украйна през февруари 2022 г.

Миналата седмица украинските сили предприеха мащабно трансгранично нападение срещу няколко погранични села, като за кратко превзеха няколко селища, преди да се изтеглят през границата.

Киев почти никога не поема отговорност публично за нападенията в Русия и в контролирани от Русия територии в Украйна, но каза, че унищожаването на инфраструктурата е подготовка за планирано сухопътно нападение.

Руският президент Владимир Путин вчера нареди да затягане на сигурността по границата, за да подсигури "бързо" руско военно и гражданско преминаване в украинските региони, които в момента са под контрола на Москва./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
8
 
2
 
! Отговори
Космонавт преди 10 месеца
Да свикват.
40
0
 
7
 
! Отговори
неходилите казарма преди 10 месеца
пишат глупости за ***! Страшно здрава дреха. Супер държи топло и е водоустойчива. И всичко това преди олекотените материи.
39
15
 
6
 
! Отговори
Връхна дреха преди 10 месеца
Връхна дреха Ватенка, гаранция за деградация, пиянство, тупост, недочеловеческая сущность, негодяйство и никакъв прогрес.Алоооу губернаторе, ами те там ви думкат от началото на войната бе! Само че копейкините холопь у бг изпитват сериозни проблеми с "матерния си" руски език и няма как да знаят.За пръв след ВСВ на рус територия обстрели, взривове, могилизация, пълни гробища и само рекорди. Всичко е по план Москвич. Хахаха.
38
3
 
16
 
! Отговори
Терористи Сър! преди 10 месеца
Абе що който хванат да му помагат краварите - все терорист се получва?
37
1
 
1
 
! Отговори
Дюк Нюкем! преди 10 месеца
Време е!
36
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ден след ден , Украйна сама се ЗАТРИВА , жалко !!!
35
3
 
10
 
! Отговори
До 38 преди 10 месеца
Не обръщайте внимание на кълнежите на платените джендърчета.Те за друго освен да бълват помия в такива сайтчета,не стават!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Анонимен 34 аз съм бг живея в москва много е лесно да ги кажеш тези думи господ на тези проклятие ще ги прехвърли на твоя род от родът ти нема да остане и спомен това ще ти се отвърне много кратно.вместо да пожелаеш споропазумение и мир
33
11
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 10 месеца
И защо да го правят , руснаците сядат ли без предварителни условия , което ми напомня че вече не се говорят за денацификация (каквото и да значи това ) и демилитаризация на Украйна - защо така . Да питам също другарят Путин , ако войната е по повод ограничаване на НАТО какво мисли да направи с новите 2000 км граница с НАТО които сам си докара с тази война?
32
23
 
11
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Крайно време беше да се отговори на руския тероризъм.
31
5
 
19
 
! Отговори
бай Бай преди 10 месеца
да де, ама всичката таа работа ще доведе единствено до едно старателно прочистване на зона от 150-200 км навътре в бившата територия на бивша Укриана от бившата й граница с РФ
30
6
 
24
 
! Отговори
мдаа преди 10 месеца
Нищо ново за укрофашистите. След преврата 2014г. и несъгласието с този преврат на жителите в Донбас, укрите започнаха да ги обстрелват с оръдия всеки ден. Много мирни граждани загинаха, останалите се организираха и дадоха отпор на укрофашистите. Сега започнаха директно да бият по руски територии. Е, след това да не се оплакват, че падат ракети в Киев.
29
13
 
2
 
! Отговори
1912 преди 10 месеца
Българските *** газ пикаят, кръв *** под такива новини. Истинска наслада за сетивата е да ги гледаш как се гърчат, усещайки накъде отиват нещата.
28
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
до 29 Отцепила се е кратуната ти краварска, кравар! Избиха преди 3 дни 70 украински фашиста в Белгород, а оцелелите избягаха набързо обратно в Украйна.
27
15
 
2
 
! Отговори
123 преди 10 месеца
ТОС-ОВЕТЕ не се използват по същата причина, каквато и танк Т14 - АРМАТА. Имат само експонатни бройки.
26
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Областта се отцепи от Русия. Ще има и продължение с други области.
25
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 10 месеца
Приятелски огън... Конфликта в Украйна е кулминация и най-големия успех на англосаксонската дипломация... От двете страни на фронта стоят руснаци и се убиват един друг... а ония ръце потриват и се кефят
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не, това не са местни нaцисти, а доблестни борци за свобода на Белгородската Народна Република (БНР). Такива хъмвита и гранатомети всеки може да си ги купи от пазара.
23
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украинците по добре да не правят това а да поискат примирие спиране на военните действия и започване на преговори без предварителни условия.
22
5
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 10 месеца
С тоя термин жуже звучиш като редовен третополов безплоден тpoл. А , момент! Ти си такъв!