Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор

Българинът изпусна да реализира 15 от 18-те си точки за пробив
20 яну 2019 08:25,
232
Рожденикът Тиафо срази безидейния Григор
Снимка: pixabay

Американският младок Франсис Тиафо изхвърли Григор Димитров на 1/8-финалната фаза на Откритото първенство на Австралия след 7:5, 7:6(6), 6:7(1), 7:5 за близо четири часа игра.

Българинът показа стара своя слабост и отново бе непостоянен. В този случай той може да съжалява много за загубата в този двубой, тъй като имаше комфортен аванс в тайбрека на втория сет, а освен това имаше и точки за пробив в четвъртия сет.

Това е първо поражение на българина от този противник. Двамата са изиграли общо два мача помежду си.

Ключовият момент от мача бе в единадесетия гейм на четвъртия сет в който Григор след изключително слаб сервис гейм сдаде подаването си и след това Тиафо с лекота си взе гейма, за да затвори мача.

Така Димитров ще загуби още точки за световната ранглиста, тъй като имаше да защитава класиране на 1/4-финалите на този турнир.

Самият Тиафо пък вероятно ще срещне Рафаел Надал в следващия кръг, който има комфортен аванс срещу чешкия тенисист Томаш Бердих.

Още спортни новини четете на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Федерер е с 10 години по-стар от нашия и пак го пребива от бой. Разбирам Федерер да е на 30 в разцвета на силите си, а Григор на 20 току що тръгнал по пътя...но то Роджър на почти 38, а нашия на 28, който трябва да мачка наред в тия години и Федерер пак си прави майтап с него.
61
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормалният човек като не харесва някого, не чете за него и не го коментира, но това е само при нормалните хора.
60
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли трябва да си пропаднал, за да намираш щастието си в храченето по успелите българи, в случая по Гришо?!
59
10
 
5
 
! Отговори
Ники преди 5 години
Григор си тръгва от АО с 260 хиляди долара. До следващия турнир са коктейли, яхти, селфита и някоя и друга тренировка. Както други вече писаха, не се хабете.
58
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно нашия Гришо игра през почти цялата 2018 година с контузия в рамото. Спред мен той сгреши, че игра, а не си взе почивка, за да се излекува. Сега хем все още не се е оправил, хем не може да си върне формата от 2017 година, когато спечели финалния турнир на осемте най-добри тенисисти в света. Жалко е, че останахме само с един спортист от световна величина - Григор Димитров.
57
5
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
А, колко е "силен" черният анонимния от Сиера Леоне американски паспорт ще видите още следващия кръг, когато Насам ще мине като товарен влак през него. Така че спрете да защитавате тоя *** Григор. Жалък *** е и е срам за България !
56
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежко депресираните индивиди които си мислят, че ще станат нормални хора, като оплюват успелите като Гришо, е крайно време да посетят лекар-психиатър!!! Трябва да им се помогне да се обърнат към себе си в мизерният си животец, а не да са комплексират от успехите на другите. Буквално ме изумява тази жалка картина.
55
5
 
11
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Пазете си нервите, защото ви очакват още трудни моменти в живота ви. Особено ако още сте в България където ежедневието е изтощаващо. Григор живее в друг свят, неговата е лесна.
54
4
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 5 години
Това беше последният път, когато си тровя нервите с Дришла.Очевидно Дришла има любов към чернокожите момичета и момчета. Трагикомичен !
53
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 50 Новак и Рафа да играят още 3-4 години и ще се пенсионират, Роджър може би догодина ще се пенсионира. К'ви 10 години? А иначе нашия като стане на 32-33 години ще ги млати тия като мече у дирек, понеже ония 2-мата вместо тенис ракети ще имат бастуни.
52
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тежко депресираните индивиди които се отъждествяват с победи и загуби на Гринджое крайно време да посетят лекар-психиатър!!Трябва да им се помогне да се обърнат към себе си и мизерният си животец а не даса втрещени в някакъв Клоун който бил роден по земите които и те обитават.Буквално ме изумява тази жалка картина.
51
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 53Е как стигна 3-ти в света? Те и малките деца го знаят, бе...Половината от топ 10 бяха контузени тогава...Вавринка, Мъри, Нишикори, Дел Потро...да не говорим че тия още не могат да си възвърнат старата форма, а нашия вече изпадна от топ 20- толкова да е трагичен.
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коефициента срещу *** беше 3:1.Благодаря ти Гринджо!!
49
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Клоуна от Аскьой пак го отнесоха като бръмбър сламка.дИе сЪ фИенУвитИ??ГоУемия Никаквец ...... Ха-ХаНяма ли го оня с 20 милиона да каже нещо???
48
1
 
17
 
! Отговори
mdaa преди 5 години
Тази Никол от Пусикет долз го разврати. Той е нещо като Марадона - но не в таланта разбира се. И него като на Марадона парите го вкараха в света на изкушението, пороците и греха. Само че аржентинецът беше огромен талант и въпреки пороците си все пак спечели нещо в живота си. Григор не вярвам да спечели голямо състезание. Само не разбрах защо и как беше стигнал до номер 3 в света.
47
2
 
12
 
! Отговори
РККА преди 5 години
Джокович, Федерер,Надал ще си менкат първото място поне още 10 годинки.После Федерер ще се пенсионира/с тези осигуровки пенсията ще му е по голема и от на български депутатин/,ще останат Джокович и Надал....А наш Гриша ще подскача още некоя и друга годинка по корта/във все по долни дивизии/ще дойде ден когато баланса ,приход/разход ще стане отрицателен,ще се разбегат и треньори и масажисти,стари кукузели ...ще си доде на село,ще го вземат депутатин,ще крадне 1 ,2 завода като сестри Малееви...
46
1
 
24
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Игри на приливи и отливи...така ще ч кара до края.Безспорно е най успешният бг тенисист но е далеч от постоянна върхова форма...да надгражда постепенно.Да не се ядосваме..той си взема неговото....
45
1
 
28
 
! Отговори
Гошето преди 5 години
Аз отдавна спрях да се вълнувам заради мачовете на Григор и си спестих много нерви. Ако победи - добре за него, ако пак падне - нищо ново.
44
1
 
6
 
! Отговори
произход на видовете преди 5 години
муахаха!!
43
1
 
16
 
! Отговори
sulyu преди 5 години
срамна работа