"С песен и стих в сърцата" за младите хора с репродуктивни проблеми

Пейо Пеев и Искрен Пецов пред Bulgaria ON AIR
7 юни 2024 16:08, Анисия Иванова
0

Публиката в Летен театър Варна и други градове ще посрещне Националното турне "С песен и стих в сърцата". Това е концерт с кауза. Кампанията подкрепя обществено значимите каузи като Информационна кампанията "Да сверим биологичния си часовник навреме". Нейният фокус е за превенция и подкрепа на младите хора с репродуктивни проблеми.

"Този проблем е голям за младите жени и мъже, защото е неосъзнат - искат да правят кариера, но искат и деца. В един момент се оказа, че е изтекъл периодът, който е подходящ за сверяване на часовника. Кампанията протече в първата си част много добре. Откликнаха кметовете на много общини. Решихме да направим информационна кампания, защото вече нещата започнаха да се променят. Младите станаха по-открити и говорят за тези проблеми", коментира организаторът Пейо Пеев в "България сутрин".

"Искаме да пробудим заспалите хора, които не вярват много в това, че ние сме достатъчно силни. Чрез музиката и стиховете всичко може да се постигне. Хора като нас, които участват в това турне, освен че сме членове на сдружението, сме готови да участваме във всяка благородна кауза. Голяма сила е музиката", каза на свой ред певецът Искрен Пецов за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че в почти всяка сфера сме продали националния си продукт и сме оставили отворени врати да ни разпарчетосат. По думите на Пецов музиката е последният ни шанс.

"Никъде не чух идея хората в бизнеса да кажат: Дайте да работят нашите артисти и да не внасяме чужда музика. Тези пари да останат в България. Същото нещо като чуждите производители на домати", даде пример той.

Пейо Пеев посочи, че много се излъчва българска музика на английски език, но "тези изпълнители и групи не могат да направят хитове в България", тъй като българският народ не е англоговорещ.

Трябва да бъдат поощрявани авторите на музика и текстове у нас, категоричен е той. Гостът обърна внимание, че се заделят много повече пари за чуждите автори, отколкото за нашите такива.

На "С песен и стих в сърцата" ще бъдат изпълнени най-популярните хитове на нашите изпълнители, както и прекрасни стихове. Песните ще бъдат представени с жестомимичен превод.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: концертпесенBulgaria ON AIR
Още от Музика
Джеймс Хетфийлд от "Металика" сънува кошмари преди турне
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари