В кадър: Лия се завърна на голямата сцена

Васил Найденов я аплодира от първия ред
Обновена: 17 юни 2024 19:19 | 17 юни 2024 19:15, Александър Попов
4

Снимка: Ангел Петков

Фолкзвездата Лия, която бе на върха на славата си в началото на този век, направи своеобразно завръщане на голямата сцена, като представи в НДК цели два албума само с авторски композиции. Водещ на събитието, което бе разделено на две части, беше Драго Драганов.

В първата част Лия изпълни своите балади от албума "Това остава" на живо с бенда на Васил Чергов - V-Band, a за фолклорната част с албума „Българка“ към нея на сцената се присъединиха и танцьорите от ансамбъл „Чинари“.

Тони Димитрова, която беше сред гостите, го определи като „много красив и искрен концерт“, но той беше и също толкова личен и сантиментален. Няколко от песните, които Лия изпълни, са посветени на нейните любими хора.

„Сини очи“ е за съпруга й Георги, „Дар от Бога“ - за дъщеря й, а „Песен за мама и татко“ е направена по случай 60-годишнината от сватбата на родителите й. Не по-малко вълнуващ момент за цялото семейство беше качването на сцената на дъщерята на певицата, която носи нейното име. 17-годишната Лия Вълканова учи в Частна професионална гимназия по сценични изкуства „Акатамус“ и за първи път пя с бенд, като беше избрала да изпълни песен на Кристина Агилера, а представянето й определено даде заявка, че тя ще продължи пътя на майка си.

Събитието в Зала 2 на НДК уважиха приятели, колеги, всички автори на песните, на които Лия обърна специално внимание, и почитатели на обичаната изпълнителка. Голяма група пристигна специално от родното й село Чучулигово. От там е и чичо й Ангел, на 93 г., който още преди месеци, когато разбрал за концерта, потвърдил, че ще присъства. И наистина дойде – с голям букет цветя.

От първите редове я аплодираха още Васил Найденов, Катя и Здравко от дует „Ритон“, Емилия, Джина Стоева, Рени, Цветелина, Дарко и DJ Теди Джорджо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Лия
Още от Музика
Песента "Отпечатъци" се родила в колата на път за поредно участие
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
само дРъти фролове и ДС доносника Етиен Леви и той там
3
1
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 1 седмица
Момичето сингъл ли е?
2
0
 
6
 
! Отговори
ГАД преди 1 седмица
Лия я помня единсвено от дуета и с Кондьо.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И новият депутат Етиен Леви ли е в навалицата