Рудиментал свирят на Формула 1, Уили Уилям заминава за ЕXIT след Франкофоли в Пловдив

Обновена: 7 юни 2024 15:45 | 7 юни 2024 15:40, Александър Попов
2
Рудиментал свирят на Формула 1, Уили Уилям заминава за ЕXIT след Франкофоли в Пловдив

На 21 и 22 юни, сцената на седмото издание в България на фестивала Франкофоли в Пловдив ще бъде една от най-горещите музикални точки в Европа за феновете, които ще могат да се пеят и танцуват заедно с някои от най -интересните и търсени на световните сцени в момента поп музиканти.

Концерти на сцената на Франкофоли в България включиха в програмите тази година Ищар, Dj Willy William, Нувел Ваг и Паров Стелар, които ще зарадват българските си почитатели в първата вечер на фестивала у нас.

На 22 юни, събота, с изключителна атмосфера, към Делукс, Барбара Прави и Неж, част от програмата на втората фестивална вечер, ще се присъедини една от най-успешните танцови групи в Обединеното кралство за последното десетилетие - Рудиментал /Rudimental/.

Веднага след Франкофоли, в началото на юли Рудиментал ще бъдат част и от музикалния фестивал, който съпътства надпреварата за Гран При на Великобритания във Формула 1 и ще свирят на една сцена с Kings of Leon там. Рудиментал са британска дръм’н’бейс банда. С четири аблума зад гърба, платинени сингли, милиарди онлайн слушания в стрийминг платформите и концерти по цял свят, вече над 10 години Рудиментъл поддържат имиджа си на музиканти, която умеят да създават хитове.

Към един от най-големите европейски фестивали Exit в Сърбия ще се отправи след Пловдив френският диджей, продуцент и артист Уили Уилям / Willy William/, известен с магнетичната си енергия и уникален звук. Работи с едни от най-нашумелите музикални артисти днес като Дейвид Гета, Джейсън Деруло и още.

Музикантите от Нувел Ваг пък ще продължат лятното си турне на Балканите, Германия и Португалия, преди концерти през есента в цяла Франция. След Франкофоли в Пловдив, в Гърция, Германия продължава турнето си Theater Tour 2024 най-успешният съвременен австрийски музикант Паров Стелар. Младата звезда на френската сцена Барбара Прави, пък, ще се върне от Пловдив в родината си, където има ангажименти в редица местни фестивали в цялата страна, а през есента ще пее в една от най-престижните зали в Париж - La Cigale.

Участието на Иво Димчев на Франкофоли е между поканите му в Америка, Италия, Франция, Англия, Австрия и много други държави тази година.

До момента, в българското издание на фестивала се включиха едни от най-популярните по света френски и международни артисти, сред които Джипси кингс, Метр Гимс , Патрисия Каас, DJ Боб Синклер, Имани, LP, Кенджи Жирак, Заз, Кристоф Уилем и др. , а през 2019, със съдействието на Българския културен институт в Париж, Котарашки бяха първите български музиканти, селекционирани в програмата на Франкофоли в Ла Рашел, Франция.

Фестивалът се провежда с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Фондация Пловдив 2019.

Билетите за фестивала Франкофили са вече в продежба и могат да бъдат закупени в сайтовете Eventim.bg, kupibileti.bg и kolezha.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
VladTepes преди 2 седмици
До БббПримерно на Symposium Grotesque, Grind Over Sofia, Balkan Metal Meeting и т.н. хората се забавляват страхотно без чалга.
1
1
 
0
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
Не е ли чалга, не ми казвай че хората ще се забавляват..