20 000 вилняха с Iron Maiden без "страх от тъмното"

Метъл легендите взривиха претъпканата "Арена Армеец"
17 юни 2014 14:50, Красимир Ангелов
59

Снимка: СМЕ

В дъждовната юнска вечер едно дълго чакане за любителите на твърдата музика най-после приключи. Точно 7 години след последния си концерт на стадион „Локомотив“ през юни 2007 г. британските хеви легенди Iron Maiden отново взривиха българската публика. Концертът им бе част от турнето Maiden England Tour - 2014.

В продължение на почти два часа те поднесоха истинско експлозивно представление в претъпканата зала „Арена Армеец“, изпълнявайки повечето от най-емблематичните парчета на групата от 80-те години на миналия век до днес.

Началото бе поставено от шведската метъл банда Ghost начело с вокалиста им Папа Емеритус. Малко след 21.00 часа концертът на Iron Maiden започна с ефектна интродукция и с експлозивната "Moonchild" от албума от 1988 г. "Seventh Son of a Seventh Son".

Последваха "Can I Play with Madness","The Prisoner", "2 Minutes to Midnight", "Revelations", а малко след тях дойде време за абсолютните класики „The Trooper", "The Number of the Beast", придружена от страхотни пироефекти, както и "Phantom of the Opera", "Run to the Hills" и "Wasted Years".

Кулминацията на горещия концерт дойде с изпълнението на "Seventh Son of a Seventh Son", а последвалата я емблематична песен "Fear of the Dark" накара присъстващите хиляди фенове да пеят на крака без "Страх от тъмното" заедно с Брус Дикинсън. Концертът на „желязната девица“ приключи с емблематичната "Iron Maiden", която накара хилядите в залата да скандират името на своите любимци.

Разбира се последва и бис - "Aces High", "The Evil That Men Do" и по-старата "Sanctuary", след която нагорещената до крайност тълпа се спусна като вълна по улиците край „Арена Армеец“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: концертIron Maiden
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
noname преди 10 години
До 110Как пък го реши това?
44
0
 
3
 
! Отговори
Метълка преди 10 години
До до Присътвалия Понеже чалгарските текстове са супер образователни и смислени. Като не знаете какво да слушате, що се обаждате. Концертът не беше за на закрито.Иначе Брус си е Брус
43
0
 
5
 
! Отговори
философ картоф преди 10 години
Освен това беше супер тъпо относно това, че всички пушеха.Беше адски задимено. Това уважение, което групата показакъм нас, феновете не го показаха сами към себе си.Друго - как може толкова гадно отношение към подгряващата група.Представете си, вие сте музиканти и сте стигнали до ниво даПОДГРЯВАТЕ НА МЕЙДЪН! И някой да ви освирка така...Да не говорим, че Гоуст бяха страхотни професионалисти, изсвириха сивсичко БЕЗ ГРЕШКА, имаха добро сценично поведение, музиката има бешеповече от поносим
42
4
 
5
 
! Отговори
философ картоф преди 10 години
Като цяло концертът беше на ниво. Трябва да имаме предвид, чехората от групата не са първа младост. Само уважение към такавасилна воля и дух. Единственият кусур за мен лично бяха феновете.(аз не си падам по метъл фенове, много груби, много арогантни -българи към българи). Айрън Мейдън повече ги причислявам къмрока, а не към метъла (те никога не са се причислявали към метъла).
41
19
 
3
 
! Отговори
110 преди 10 години
не са вече за сцена остаряха
40
22
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
Чалга: Когато на задръстен човек му е гот.Метъл: Когато готин човек е задръстен (или се е задръстил).
39
32
 
4
 
! Отговори
де преди 10 години
Метълистите просто са вид чалгари. Доста от метълистите даже са по-прости и задръстени от чалгари. Да не говорим, че изглеждат и вонят ужасно.
38
26
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
до всички металисти и чалгари. общото между вас е следното:- вие слушате най-ЕнтЕлегентната музика, останалите са задръстеняци- за всички металисти чалгарите са ***, и обратното за всички чалгари металистите са ***- и чалгарите и металистите не могат да възприемат, че има и друга категория хора - нормални - нито ги интересуват металистите, нито чалгарите, нито музиката иммоля ви - слушайте си я, не я натрапвайте музиката, която харесвате. и гейовете са хора, но нека не се натрапват
37
15
 
10
 
! Отговори
Кирил преди 10 години
Много лош звук.Като цяло - слаб концерт.
36
17
 
5
 
! Отговори
бай иван преди 10 години
до Всички присъствали със синчетата си - ми право като го знаете английския. утре синчето ви като заколи дъщеричката ви просто го приемете нормално. дори можете да си поприказвате на английски.нямам нищо против метъл музиката. имам против содомията и агресията, която тя насажда. не знам какво те е правил теб баща ти, за да си търсиш толкова изблик на негативната емоция, да се кефиш как ще заведеш дъщеря си да й тръкнат зелката и т.н., но и не ме интересува.
35
31
 
6
 
! Отговори
До Присъствали преди 10 години
Тази музика е толкова ретро, толкова увехнала и не на място в 2014 година, като загнило и разложено цвете, като многократнно упетребяван кондом, колко трябва да си изпаднал, че да си го сложиш?
34
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
..единствено многото пърхот,който се беше нароил навсякъде из тъмната зала грееше на неона
33
5
 
21
 
! Отговори
Dan преди 10 години
ГОЛЕМИ!
32
3
 
4
 
! Отговори
доброжелател преди 10 години
до бай иван 24Твойте граждански права да ти ги отмемат,що пишеш за нещо дет хич си нямаш и елементарно понятие????ходи спами другаде!!!
31
5
 
7
 
! Отговори
Hetfield преди 10 години
До РичиВ Белград Мейдън имат даже 3 концерта, а не един! Аз бях и на двата им концерта в Белград, а днес там свирят за 4-ти път.И сега за самия концерт - групата се представи отлично, но звука беше меко казано отвратителен! Ужасно озвучаване! Това ми беше 11 концерт на Мейдън и по-слаб звук не съм чувал!
30
17
 
7
 
! Отговори
Баланс на бялото преди 10 години
До ФИНАНСОВ ПЪНКАРИ металите и чалгаджиите-*** се различавате само по музиката и парцалките. Манталитета ви е еднакъв.
29
0
 
11
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 10 години
До до Присътвалия 22Гледай сега живеем в 2014г. какъв е проблема с текстовете в които се говори за насилие ...и руските и американските филми преливат от насилие и содомия ... ? Някога металите бяха символ на бунтарството , агресията и голямата мощ ...сега са едни добри хора на средна възраст които даже само за концерти си показват татуировките и кожените дрехи !А децата на чалгата денонщно си ходят като пачи !Метъл манията тръгва от градовете които първи умират в голобализацията !
28
2
 
11
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 10 години
Ехааа 20 000 ми НАП да им направи веднага проверка колко билети са продали !Може би 7-8 000 да бяха до сега не е била толкова претъпкана залата!Концерта беше як !
27
5
 
10
 
! Отговори
Присъствал преди 10 години
До до ПрисътвалияСладурчо, синът ми владее перфектен английски, учи в може би най-доброто училище в София и няма ни най-малка нужда от преводач. Същото важи и за баща му :) Що се касае за олигофренията, чукай на дърво ***!!!! - никой не е застрахован
26
4
 
27
 
! Отговори
Чиборатор преди 10 години
Уникално шоу !!! Получихме голяма доза емоции ... Мейдън са най-големите ! А чалгарите хейтъри да не пишат глупости.