ДПС-Доган предизборно: Братя и сестри в Газа са подложени на геноцид

Клипът е изтрит след острата реакция на "Шалом"
8 окт 2024 11:23, Анисия Иванова
246

Снимка: Кадри от клипа, публикувани от "Шалом"

12

Партията “Алианс за права и свободи” на Ахмед Доган е пуснала преди дни в социалните мрежи предизборен клип с кадри от Газа. Видеото показвало разрушенията в региона с обяснение, че "братя и сестри" там са подложени на геноцид и етническо прочистване.

Срещу внушенията остро са реагирали Организацията на еврейте в България "Шалом", писателката и дипломат Леа Коен, Александър Оскар.

След публикуването на позицията им в социалните мрежи, видеото е било премахнато.

Ето целият текст на "Шалом":

"Организацията на евреите в България “Шалом”, както и нашите партньори от Централен израилтянски духовен съвет, Федерация на ционистите в България/Zionist Federation of Bulgaria, AJC - American Jewish Committee и Организация Приятели на Израел в България - Негев, изразяваме огромното си възмущение и недоумение от предизборния клип на партия "Алианс за права и свободи“ (номер 13), разпространяван в интернет и други медии.

Чрез видеото партията “Алианс за права и свободи” се опитва да агитира своите избиратели, като подклажда омраза към Израел и евреите, твърдейки, че техните бивши съпартийци от ДПС подкрепят “избиването на братята и сестрите им в Газа”.

Внушенията са подкрепени и с видео-кадри, илюстриращи разрушени сгради и линейки, които допълнително насаждат омраза и разделение в обществото, отправяйки внушения и директни послания, насочени срещу етническия мир в страната и многовековните български традиции на мир и толерантност.

Считаме, че посланията в предизборния клип директно нарушават етническия мир, реда и закона в Република България, симпатизират на обявени от нашата страна и ЕС терористични организации и насърчават омраза и разделение в обществото.

Създават се лъжливи впечатления за ситуацията в България, като се рушат дългогодишно изгражданите добри отношения между Република България и нейните съюзници.

Осъждаме категорично съдържанието на клипа и настояваме да бъдат приложени законите на страната спрямо неговите автори, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато."

Александър Оскар написа в личния си Facebook профил: "Искрено се надявам компетентните институции да се самосезират и да бъдат приложени законите на страната спрямо авторите, а самото съдържание да бъде незабавно премахнато".

“Шокирана съм от предизборния клип на “Алианс за права и свободи”. В него са използвани кадри, илюстриращи разрушени сгради от Газа, както и линейки, които внушават едностранчиви тези в условията на ескалиращ конфликт в Близкия изток. Кадрите насаждат омраза и разделение в дните и часовете, в които държавата прави оценка на заплахите за сигурността ѝ”, написа Коен във Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от Избори 2024
Атанасов: Абсолютно наложително е след изборите да има кабинет
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
2
 
! Отговори
аноним преди 1 седмица
Интересно,когато ,,асланите""одъртяват,започват да вършат недвусмислени неща!Отивай,брато там ,на място да помагаш,вижда се,че мислиш вече и за девиците,които са на пост,за такива като теб!Казват -старост-нерадост!Лошо е,когато при нея,човек оглупява!!!
214
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В БГ и на запад , не може да се говори за геноцида над палестинците! Евреите могат да убиват , който и както си решат , когато си решат! Ние не можем да го коментираме, пък камо ли нещо повече....особено да съчустваме на хората без ток, вода , храна , подложени на масово унищожение. Демокрация - какво да искаш!!!
213
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТЕЗИ БРАТЯ И СЕСТРИ КОГОТО ПРАВЕХА ТУНЕЛИТЕ ЗА НАПАДЕНИЕ В ИЗРАЕЛ, СКЛАДИРАХА ОРЪЖИЕ,ЗАЩО НЕ ПОМИСЛИХА, ЧЕ ЩЕ ИМА ОТГОВОР?В ПАЛЕСТИНА НЯМА НЕВИННИ ЗАЩОТО ТЕЗИ ТУНЕЛИ ИЗИСКВАТ МНОГО РАБОТНИЦИ ЗА СЪЗДАВАНЕТО!МАСОВО БРАТЯТА И СЕСТРИТЕ ТАНЦУВАХА СЛЕД НОВИНАТА ЗА ИЗБИТИТЕ СЕМЕЙСТВА В ИЗРАЕЛ! СЛЕД БУРНАТА РАДОСТ ПЕСНИ И ТАНЦИ ПОЛУЧИХА ТОЧНО ТОВА! СЕГА ДА НЕ ПЛАЧАТ
212
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За да извършат хамаз всичко това представете си как са ги тормозили тия през годините. Освен това отговора на израел съвсем не е реципрочен. Това в газа е етническо прочистване.
211
2
 
2
 
! Отговори
Всички преди 1 седмица
Онодени от османците имат братя там
210
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
там не са ромеи като него за да са му братя и сестри.
209
8
 
11
 
! Отговори
Libre comme air преди 1 седмица
Тия от Шалом що се правят на ударени...42000 избити палестинци!!!Срещу 1300 евреи!!!Доган казва истината!!!
208
2
 
4
 
! Отговори
? преди 1 седмица
Защо не повярвах на тази новина?
207
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 194 не пиши нищо за Киро крадеца че ще блокират ))))
206
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ПП крадците ,нищо не казват за израелските фашисти ,аде кога че ме блокирайте !
205
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ясно, ще гласувам срещу Соколя
204
2
 
6
 
! Отговори
Ивайло преди 1 седмица
Хайде да видим колко от диписйе имат ,,братя и сестри там'' - след освобождението ни тук остават *** от областта *** в Индия (дошли като мародери с турците), българите, предали вяра и народ заради ,,келепира'' и малкото бедни турци, които не са имали никакъв шанс да се скатаят там, откъдето са дошли. Та, за какви братя и сестри говорят тия?
203
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е, щом е еврйско може.
202
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че нали вече Пеевски е ДПС!
201
2
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 1 седмица
И ние сме подложени на геноцид. Сега береме плодовете от вашето крадливо управление. Кога ще се за грижите най-накрая и за българския народ? Окрадохте всичко и сега се правите на благородници.
200
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бачкотещият бачкер русофил е объркан... В Израел има много руснаци, избягали от руското блато. Бачкерът бачкотещ не обича арабите, че го е страх да не му вземат хляба бежанците, нищо че той е бачкер, а те са с професии 100 пъти по-кадърни от него. Бачкотещият бачкер мрази турците. Той е Копейка. Ами сега?! Руският бедняк е срещу Израел и е съюзник с беден нагъл Иран. Бачкотещият бачкер е вече в тотален шах-мат. Не знае къде се намира и на чия страна е.
199
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какви пък точно братя и сестри имат тези в Газа, все едно ние да сме братя със сирийските християни...
198
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДОГАНИСТИТЕ ТУК Е БЪЛГАРИЯ КАКЪВ ВИ Е ЗОРЪТ ЗА ГАЗА ВЪРВЕТЕ ТАМ ВЪН ИМА ЛИ ЗАКОНИ ЗА ТЕЗИ ДЕРИБЕИ ЛЪЖАТ НАГЛО БЕЗОЧЛИВО
197
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рече бай Доган и слезе от майбаха после влезе в един от дворците и замъците си, а утре щял да посети красивото море с яхта за милиони....това предизборно- а като минат изборите ще заседне зад чашката- ех наборе, наборе....
196
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А нещо за 7.10.2023г и избитите евреи, а за а за изчезналите в тунелите....аз уважавам Натаняху, че не предаде паметта на избитите си сънародници.