Григорова в София, сега "Величие", Радев ще е червеният картон

България влиза в един руско-турски разлом, заяви Първан Симеонов
13 юни 2024 14:27, Анисия Иванова
180
Григорова в София, сега "Величие", Радев ще е червеният картон
Снимка: Bulgaria ON AIR

Правих съпоставка на изборите през 2021 година, април, с изборите сега - разликата е, че младите хора ги няма. Тогава те бяха затворени вкъщи заради Ковид-19, след това бяха на площада, след това беше гласуване, имаше го и Слави Трифонов. Този път не е било точно така, имало е млади гласоподаватели и при Слави, и при "Възраждане". При "Величие" има най-голям дял работещи сред гласувалите. Висшистите бяха над 60%. Това каза директорът на "Галъп Интернешънъл Болкан" Първан Симеонов в студиото на "България сутрин".

По думите му от "Величие" са успели да "пръснат" посланието си към всякакви групи.

"ДПС са на втора позиция и от другата страна изскачат формации, които са радикални, любопитни. Това означава, че от едната страна имаме много прагматична формация, от другата страна - радикална. От едната страна имаме формация, свързана с турската общност в България, а от другата страна имаме формации, чиито избиратели гледат към Русия. Така България влиза в един руско-турски разлом, който на мен лично не ми допада", допълни Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че има избиратели, които първо са гласували за Слави Трифонов, след това за ПП-ДБ, "Възраждане", а сега за "Величие".

"Над 25% от гласовете на "Величие" идват от "Възраждане". В предишното наказателно гласуване се появи Ваня Григорова, сега пък "Величие". София не е България, но и явно Ваня Григорова е била само жълт картон - сега хората посегнаха и извадиха оранжевия картон - "Величие". Червеният картон ще бъде Радев. Няма никакво съмнение, че тази ниска избирателна активност е абсолютно отворена покана за нов голям политически субект", поясни директорът на "Галъп Интернешънъл Болкан".

Попитан как би се приела коалиция между ГЕРБ, ДПС и трето или четвърто парче в пъзела, Първан Симеонов отговори: "Ясно е, че някой трябва да направи правителство и който и да направи, хората ще го приемат. Но тайно си се трупа раздразнението. Приеха сглобката, но вижте как изби - първо през Григорова, после през "Възраждане", сега през "Величие". Расте протестната опция "Има такъв народ".

Социологът е на мнение, че сигналът, който дадоха гласоподавателите, е, че партийността е наказана.

"Борисов е в много сложна ситуация, защото трябва да измисли как хем да направи легитимен формат, който да се хареса и да е устойчив, хем да е заедно с ДПС, и как да е надпартийно. Има една друга логика, която голяма част от неговите съпартийци я споделят. А тя е: "Стига с тия надпартийности, нека има ясна отговорност". Това също е вариант. Четвърти ден говорим за полк. Марков, той открадна шоуто на Борисов", добави Симеонов.

Оказва се също така, че ГЕРБ са със 130 000 гласа надолу.

"Аз ако съм на негово място, има един изход - да протегне мост към ПП-ДБ. Ако обаче те са умни, ще останат в опозиция. Тогава пък ще е тяхна вината, че Борисов отива при ДПС, даже ще изглеждат неконструктивни. Посланието, което дадоха хората, оставайки вкъщи или гласувайки за радикални формации, е: "Стига партизанщина". Тук няма място за игра", каза още Симеонов.

"До урните отидоха твърдите гласоподаватели, не отидоха млади и активни хора, както често става. Не може да правим избори на всяко полугодие и при това, че няма нищо ново. Второ - това е наказание, трето - край Ковид-19 и войната нашите западни хора забраниха другата гледна точка, това събужда раздразнение", коментира социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
81- и какво предлагаш- диктатура като в Рашистан като в Китай, Северна Корея ли- еми не искаме да сме евтина работна ръка- а хора с права- в комунистически Китай- над 800 милиардери и 30 000 000 китайци живеещи в пещери и дупки и средна пенсия от 43лв и то я взема всеки девети- огромна мизерия не искаме в БРИКС/ГУЛАГ....
74
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
0.5 процента от българите вярват, че политиците са полезни. 14.5 процента симулират, че вярват и участват в избори, защото знаят, че има доносници, и не искат да си загубят държавната заплатка и пенсийка. Статистиците, пардон стъкмистиците, умножават бройката по 2 и се радват на 30 процента ВЯРА В ИЗБИРАТЕЛНОТО ШОУ ! ДЕ ФАКТО БЪЛГАРИНЪТ Е МЪДЪР, НЕ СЛУЧАЙНО СТОЛИЦАТА НИ Е СОФИЯ. БЪЛГАРИНЪТ СЕ ЗАБАВЛЯВА С ПОЛИТИЧЕСКИТЕмаймуни от парламентарния зоопарк. 130 партии, АМИ ТЪЙ ДЕ ! ЩО КВИЧЕНЕ ПАДА !
73
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шарлатаните ПП ги доведе именно Радев. Като си мислеше, че това са неговите хора и неговата партия. Че ще го слушат какво им нарежда и ще изпълняват неговите заръки. Но те го измамиха и затова той ги нарече шарлатани. Първия път не му се получи. Ще видим следващия.
72
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Пепи Еврото Младенов=== Сложих плюс за "танковете да дойдат",но заради точността искам да напомня,че танкове вече нямаме! АнтиБЪЛГАРСКИТЕ управници от отровната сатанинска сглобка ги харизаха на укра заедно с бетеерите и много други бойни съоръжения. За огромно нещастие за НАРОДА и ДЪРЖАВАТА ни тези същите родоотстъпници и майцепродавци се готвят отново да управляват! Оръжие вече нямаме,остана само пушечното месо,което скоро ще натирят към укра!!!
71
3
 
9
 
! Отговори
1243 преди 4 месеца
В този *** сайт опция коментари е направена само за техни тролей с цел насаждане на тяхно мнение.всеки който напише истината бива изтрит.Защо изтрихте написаното от мен че гласува само твърдия електорат на хранилка?Не ви изнася нали?
70
8
 
6
 
! Отговори
Ромката на БКП БОЙКО преди 4 месеца
ДОНАЛД ТРЪМП заяви :ЩЕ ПЛАТИШ ГЛОБА БОЙКО ОТ БКП ОКОЛО ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА ДА УПРАВЛЯВАШ ОЩЕ СЪВСЕМ МАЛКО И БОЙКО ОТ БКП СИ ПЛАТИ И НЯМА НИКАКВИ Ф-16.....................СЛЕД ЧЕНГЕТО НИКОЛАЙ МАРКОВ ИДВАТ ДЕСАНТЧИЦИТЕ ОТ САЩ С БЕЛЕЗНИЦИ ДА ТАКОВАТ В ГУАНТАНАМО БОЙКО ОТ БКП КАТО ПРИ МАНУЕЛ НОРИЕГА.................ОЩЕ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ЗАЯВИ ЧЕ ЦРУ ИСКАТ ОТРЯЗАНАТА ГЛАВА НА БОЙКО ОТ БКП И ЩЕ ИМ Я ЗАНЕСЕ НО СЕ ПРОВАЛИ
69
4
 
8
 
! Отговори
Хммм преди 4 месеца
Изглеждаш нелепо за политик, дори за България, обрасни я тази брада и спри да приличаш на лешникотрошачка.
68
6
 
13
 
! Отговори
D(u)P(i)S(e) преди 4 месеца
Българите са по, по, най тъпите оФсе на света.Негласувайки, си въобразяват,че наказват политиците, а всъщност наказват себе си.Ако на следващите избори платим само наедин Бай *** и той е единственият фърлил глас си за ДПС, а умньвците са за гъби,или си кютят в къщи, то ние ще имаме 240 места в парламента.Продължавайте са се гъбаркате , 500 години присъствие не ви стигат.Ако не изчезнете до 50 години, ще си бъдете Рая в Османската империя докато с свят светува. Зелена тревица+ ст.водица = Рая
67
5
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 4 месеца
Стига глупости. От както Президнта обяви изборите разни социолози правиха прогнози и накрая познаха от първия ден резултатите от изборите. Как един път никой не ме пита нищо. Сиреч всичко е манипулация и лъжа и за това умните не отидоха до урните. Всичко се прави в едно посолство и това е факт.
66
9
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
и с радев няма да стане само си приказвате тои е летец не е политик не е обигранв този занаят а говори и разнопосочно не събра кураж за два мандата да инсценирареферендум за ес и нато и да мирясаме наи накрая член е на някаква ложа съветницитему са подложени непрекъснато на критики възлагате надежди ама няма да стане
65
3
 
17
 
! Отговори
dmx преди 4 месеца
Хората искат тояга за олигархията, чиновниците и мафиотизираните медии. Ето тази идея си проправя път
64
9
 
15
 
! Отговори
Възраждане преди 4 месеца
Коцето ще види сметката на Величие, като започне работа парламента! Само гледайте!
63
8
 
3
 
! Отговори
Димка преди 4 месеца
Зад Марков стои Яни Янев!
62
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Преди Величие имаше над 15 подобни! Къде са?
61
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
БОЙКО ОБЕДИНИТЕЛ... КАТО ДЖИП С РАЗДРЪНКАН СЪЕДИНИТЕЛ ДОСТИГНА ДО АВТОМОРГАТА ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ!!!------------------
60
8
 
7
 
! Отговори
Величие преди 4 месеца
Поредното менте, около 4%!
59
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всеки който недолюбва Украйна, е присламчен към термина групировка. Статуквото трябва да се запази на всяка цена-Русия е агресор, Украйна жертва. Макар да е точно обратното. Но с тази разлика, че Русия никога няма да се съгласи да изпадне в ролята на жертва, което я прави още по-непоносима за либерастите.
58
6
 
7
 
! Отговори
Съмняват се в това преди 4 месеца
КЪРВАВИЯТ ДИКТАТОР и криминален престъпник Бойко Методиев Борисов от БКП му изпратиха ЦРУ партията на Цветан Цветанов основатели и на ГЕРБ да свалят от власт и УНИЩОЖАВАТ ГЕРБ и Бойко от БКП....................................ИМА СЪМНЕНИЕ че зад ченгето Николай Марков стоят ЦРУ на САЩ то ест същите създали ГЕРБ и Бойко и врагът му партията на Цветан Цветанов..................СБОГОМ предварително на Бойко от БКП защото в краен случай ДЕСАНТ и Гуантанамо като Вторият Мануел Нориега
57
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Търпението в бг се исчерпва и ако и сега идат на избори или не могат за какво ще го чакат и трябва масова чиска на ЕС и НАТО.
56
1
 
1
 
! Отговори
Сайантолоджи преди 4 месеца
83 Органът на който не е добре да сядаш.