Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му

Пред 2023 година партията трудно сабирала средства за кампанията си
Обновена: 21 май 2024 07:18 | 21 май 2024 07:00, Нели Христова
446
Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му
Снимка: БГНЕС

Запис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван от сайта "Афера" малко след 17 часа вчера. Според изданието, което вече няколко пъти разпространява аудио файлове с разговори между политици, става дума за партийна среща по време на последните парламентарни избори през 2023 година.

Около 2 часа по-късно - малко преди 20 часа, от "Продължаваме промяната" потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук. Разликата между двете публикации е в трактовката на съдържанието.

От "Афера" извеждат извън скоби върху цитати като "ние неофициален кеш имаме", "ако има кеш в торби" и "още един милион и половина за кампанията", което според изданието е реплика на Кирил Петков към бизнесмена Пламен Бобоков.

Според "Продължаваме промяната" пък записът свидетелства, че на изборите през 2023 не са успявали да съберат пари, за да си финансират кампанията. "Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид", добавят от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
6
 
21
 
! Отговори
Мис Бони от СОС преди 3 месеца
не знам за кой ще гласувате, но "тези" повече не трябва да помирисват парламент, пък дори и около него, че и на паветата разказаха играта ..
90
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аре за Боко знаем, ама тва ли ви е промяната? Кое се промени по точно, че подкупите и схемите станаха още по огромни. Това ли, или че ни напълнихте с инженери от Азия, или че газите хора, или че онзи от сс катастрофира пиян и не си подаде оставката, или че нищо не се допитва с хората и се поставят пред свършен факт, че се събраха най големите маргинали в един " проект" и още и още и още ..Огромно разочарование!
89
16
 
2
 
! Отговори
Българка преди 3 месеца
Само начело с такива опитни и безкористни държавници като г-н Делян Пеевски и г-н Кирил Петков България ще намери верния път към евроатлантическия просперитет и всенародното благоденствие. Всяка мъдра дума на г-н Делян Пеевски и г-н Кирил Петков е нож в сърцето на омразната на всички българи Русия.
88
8
 
28
 
! Отговори
Зорница преди 3 месеца
Леле, какви мошеници излязоха тези поредните променкаджии.
87
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 99 "в идеите за кеша! Какви "идеи" за кеша? Я цитирай коя част от записа показва незаконни действия?
86
17
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Не знам дали хората си дават сметка за какво са доказателство тези записи - за това, че българските т.нар. "служби" ПОДСЛУШВАТ политическите субекти. Да ви кажа ли кога се правеше това - по времето на тоталитарния режим преди 89та. "Европейска" държава ли?
85
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И Молеца Денков и той се включва в идеите за кеша! Нямам думи,шайка некомпетентни клоуни които за три години ни върнаха с тридесет на зад
84
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе щом дъртите мафиоти така яростно квиччат срещу ПП значи има защо, явно са им бръкнали в интересите. Пак гласувам за ПП.
83
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А копейките и герберастите откъде се финансират !
82
3
 
31
 
! Отговори
ПП ДБ - ВЪН ЗАВИНАГИ преди 3 месеца
Aма те от 9 КЛАДЕНЕЦА ВОДА ЩЕ ДОНЕСАТ, бе амо и само ДА НИ "ОБЯСНЯТ".
81
10
 
7
 
! Отговори
Говорит Москва преди 3 месеца
В Унгария си имаме премиер - Орбан, а в България президент - Радев. Барабар със всичките БГ служби. БГ службите и преди 30 години бяха подчинени на руските, и сега пак са такива. Кое не ви е ясно? Публично се говори Галя, но България все още си е руска окрадена губерния. Затова ще види еврозона и Шенген през крив макарон.
80
10
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Анонимен 88 Радев е "виновен" за това, над което има контрол - службите и събираната от тях ( и незаконно) информация. Глупостите не са престъпение, но незаконното записване е.
79
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Рaзбира се, че е невинен. Това е Кики на Диди Пеевски! Кък я мислите вий таз работа?
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е какво му е скандалното, те тия хора по принцип така си говорят!
77
4
 
3
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Алекс Той влезе в политиката за кеша в торби, а Радев за какво го вкара в политиката: за да "изпере" ГЕРБ и ДПС, и да ги върне на власт.
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прибираме Парите. Просто и ясно.Кой разбрал разбрал.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 79 с ник Факт:Факт е,че Радев ви е виновен и за озоновата дупка,Великата китайска стена и какво ли още не.Сигурно е виновен и затова,че Кирчо бълва глyпocт след глyпocт и така става звезда във всякакви записи.Вероятно Радев го кара да се излага хахахахахахахаха.Смешно е вече.
74
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Записа идва от ДПС, то това е ясно. Но, не оправдава променкаджиите, които са глупави хора. Дори в най-добрият прочит те са некадърни и не стават. ГЕРБ ги вкара в контрабандата, а ДПС ги подслушва. ППДБ са разработени отвсякъде и сега ще ги унищожат.
73
3
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Про100то за това влезе в политиката.За кеша в торби.Едни чакат Промяната,друг пере ББ и кешира.
72
6
 
6
 
! Отговори
До наблюдател преди 3 месеца
За толкова години не излезе и един запис с Радев. А то не беше път на Копринките, път на кокаина, Боташ... И понеже вече стана ясно, че службите не се подчиняват на законите и премиерите, явно Пеевски и Радев са си ги секнали в обща полза. Борисов също многократно е бил потърпевш от подобни записи. Направо издръжката на службите да се пренасочи към бюджета на Президентството и ДПС.