Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му

Пред 2023 година партията трудно сабирала средства за кампанията си
Обновена: 21 май 2024 07:18 | 21 май 2024 07:00, Нели Христова
446
Нов скандален запис на Василев, Петков и Бориславова за "кеш в торби", но от ПП обясниха контекста му
Снимка: БГНЕС

Запис с гласовете на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков беше публикуван от сайта "Афера" малко след 17 часа вчера. Според изданието, което вече няколко пъти разпространява аудио файлове с разговори между политици, става дума за партийна среща по време на последните парламентарни избори през 2023 година.

Около 2 часа по-късно - малко преди 20 часа, от "Продължаваме промяната" потвърдиха достоверността на записа, като го качиха на официалната си страница във Фейсбук. Разликата между двете публикации е в трактовката на съдържанието.

От "Афера" извеждат извън скоби върху цитати като "ние неофициален кеш имаме", "ако има кеш в торби" и "още един милион и половина за кампанията", което според изданието е реплика на Кирил Петков към бизнесмена Пламен Бобоков.

Според "Продължаваме промяната" пък записът свидетелства, че на изборите през 2023 не са успявали да съберат пари, за да си финансират кампанията. "Сега положението е същото, затова и сме обявили дарителска кампания. Другият извод, който се налага, е че българските служби ни следят и подслушват. Това може да ви обясни и защо ГЕРБ и ДПС водиха такава люта битка, за да ги запазят в този вид", добавят от ПП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


446
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Анонимен 82 "че всеки малко по грамотен ще ви подслуша" Ама верно ли? Що не вземеш да подслушаш Радев. Само се опасявам, че няма дълго да си на свобода.
70
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мен това не ме изненадва, изненадани са глупавите хора които се вързаха на един търговец на пробиотик както и една нагла адвокатка които си размениха телесни течности под един парапет!
69
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стига с тези служби, 79! Сега има толкова много технически възможности, че всеки малко по грамотен ще ви подслуша! Вие сигурен ли сте, че някой не е влязъл в телефона ви или не е поставил някакъв бръмбар край вас? Филми от преди 60 години показват как с магнетофон и насочена антена от улицата записват всичко зад прозорците!
68
9
 
5
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
Радев назначава шефвете на службите, а службите подслушват всички основни политически играчи и икономически субекти в държавата. Представете си с какво разполага Радев за манипулация на обществената среда (включително и изборни нагласи).
67
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Относно ,,коментар" 67! Веоятно е констатация на стопанин на сайта, не е задължително, или някой, който внимателно следи изказаните мнения и има предвид не душевното ми състояние, то е безспорно напълно в ред, а това, че в един коментар критикувам едните, н следващия - опонентите им и за него това е - ,,шизофрения"! Просто съм обективен! Но прекаления светец....на никой не е длаг Свестните у нас считат все още за не съвсем в ред с главата си!
66
9
 
4
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Наблюдател "При него ли отиват всички записи от службите?" Отиват при Радев, а оттам, където кажат шефовете му в Москва.Радев назначава шефовете на службите, и неслучайно драпаше да си задържи тази функция. Пеевски е голям играч за руснаците, но не толкова голям колкото Радев.
65
1
 
5
 
! Отговори
До Факт преди 3 месеца
Ти природно ли си толкова npocту или го тренираш усилено бе opк
64
13
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 месеца
Ясно е че от 3 години единствената работа с която се занимават българските служби ДАНС, ДОТИ, НСО, МВР е подслушване на ПП-ДБ. За издръжката за тази качествена работа всяка година плащаме милиарди. Затова няма да има проблем тези безполезни служби да бъдат разпуснати и преосновани от нулата. А как пък за толкова години не излезе един запис с Пеевски? При него ли отиват всички записи от службите?
63
7
 
12
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До българина Когато излизаха компромати (при това фалшифицирани) срещу Борисов, той беше основния "губещ", тъй че не е той контролиращия и координиращия тези "разкрития", а Радев, чрез службите. Неслучайно борбата за това кой да назначава шефовете им е толкова жестока.
62
3
 
14
 
! Отговори
adf преди 3 месеца
По-неграмотно написана статия няма! Пълна е с правописни грешки. Закривайте се .
61
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За пореден път се вижда какви шарката са , затвор за парите в кеш.
60
7
 
7
 
! Отговори
до 62 преди 3 месеца
Те са още деца, господине! Децата се доверяват на големия чичко, който винаги ще ги защити, каквато и пакост да направят! Така ПП се заблуждаваха, че Големият чичко просто ще разпореди на фалшивите евроатлантици от Герб и ДПС да им угаждат, но още при първите руски успехи на Източния фронт, те започнаха офанзива за официалното връщане напълно във властта, а не само като задкулисие! При Зеленски е същото - репчи се на Путин, като се надява НАТО да дойде и го натупа!
59
7
 
8
 
! Отговори
българина преди 3 месеца
спор няма, че тия са бандити и са виновни. задайте си въпроса кой може да ги подслушва мин година и вади записа сега, а не когато бяха в НЕКОАЛИЦИЯ. БМБ е този който единствен ще спечели от това сега и щеше да загуби, ако записа беше излязъл когато е направен. Толкова е просто. Пак гласувайте за него....
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЗАТВОР!
57
6
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
До Анонимен 61 Това е вярно, Кирето е дребен мошеник на фона на такива като Боко, Радев и Шиши, но то е Копейкин е такъв, и Маямата, и още много други. Тук не е важно колко е дребен, а какво място заема в колодата. Той трябва да играе сапунчето - партийката с която Радев да "изпира" ГЕРБ и ДПС, за да ги връща отново и отново начело. Защото в настоящата ситуация откритите проруски партии като Възраждане нямат шанс да управляват уж "европейска" България (европейска е само на хартия).
56
3
 
30
 
! Отговори
Шмульовци от ппдб, преди 3 месеца
основния извод който се налага, е че сте гОла вОда, като манталитет, като интелект, като поведение, като имидж. Вие просто сте поредните бклци с нулев капацитет дошли от на майната си, и ако се се върнете пак там ще е най добре за всички.
55
18
 
7
 
! Отговори
Бау преди 3 месеца
Цялата власт в ръцете на Тикватурата! Да не допуснем интелигенцията до власт! Това завеща другаря Георги Димитров на 5 конгрес през 1948 година! Думите му бяха - ,,Внимавайте, другари, властта да не премине в ръцете на интелигенцията!" . Герб, начело с простия си лидер, както той сам се определи /,,Аз съм ***, вие сте прости и се разбираме/ свято тачи и изпълнява заветите на Вожда и Учителя на Простократите в България!
54
2
 
32
 
! Отговори
..... преди 3 месеца
Тия от ПП се *** до ушите с техните записи и небивалици,лакоми,нагли и безпардонни! Лъжат още чакаме трите кораба с газ от Америка!
53
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кирето е малко, лъжливо(особено когато е паникьосано) и объркано момче, но в сравнение с онези опитни мошеници и мафиоти, си е китка!
52
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жалко, че тези доносници от Афера не са записала някой разговор между Б.Борисов и Пеевски, за да стане ясно колко гласове са си купили ГЕРБ и ДПС, защото това е стратегията за печелене на власт на мутрите - купените гласове! Защо записват тайно само какво си казват К. Петков, Василев и Денков? Те и прогнозата за времето да обсъждат, пак ще ги изкарат шарлатани.