Битката за Киев продължава, ще удържи ли украинската столица?

И двете страни обявиха поражения в лагера на противника
26 фев 2022 07:48, Александър Попов
504
Битката за Киев продължава, ще удържи ли украинската столица?
Снимка: GettyImages

Чест артилерийски обстрел се чува в Киев, предаде Ройтерс, като се позова на очевидци. Украинската армия съобщи във Фейсбук, че руски военни са атакували украинска военна база в столицата, но атаката е била отблъсната.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че руската армия е опитала да атакува и да превземе Киев и през нощта. Той призова хората да защитават столицата.

"Ние не можем да изгубим столицата. Обръщам се към нашите защитници, мъже и жени по всички фронтове: тази нощ, врагът ще се опита да използва всички сили, за да разбие нашата съпротива възможно най-бързо, най-сурово и най-нечовешки. Тази нощ те ще се опитат да превземат Киев", предупреди Зеленски във видеообръщение, публикувано на сайта на президентството на Украйна.

Украинските сили заявиха, че са отблъснали атака на руски военни по една от позициите им на пътна артерия в Киев - "Проспекта на Победата", предаде Франс прес, като се позова на съобщение на армията в акаунта й във Фейсбук.  Подробности за точното място на този сблъсък не се съобщават.

Още по темата
Кметът на Киев Виталий Кличко каза вчера, че руски диверсанти вече са влезли в града.

Пораженията според двете страни

Министерството на отбраната на Украйна съобщи, че са унищожили хеликоптер и изтребител СУ-25 на противника близо до проруските сепаратистки райони в Източна Украйна, както и руски военнотранспортен самолет ИЛ-76 близо до Василков, предаде Франс прес.

Ожесточени сражения се водят в този град, който  е на около 30 километра югозападно от украинската столица, допълва Франс прес. Според украинското министерство на отбраната руските сили се опитват да дебаркират там военнодесантни части. Във Василков боевете се водят до военновъздушна база на украинските сили, допълва Ройтерс.

Говорителят на руското министерство на отбраната, генерал майор Игор Конашенков пък съобщи, че руските сили досега са поразили 211 украински военни съоръжения, в това число 17 командни центъра, 19 противовъздушни системи, 39 радарни модула, 67 танка и 6 бойни самолета. Военните са  поели контрола и върху стратегическо летище извън Киев, което им позволява да укрепят силите си, за да превземат столицата, отбелязва Асошиейтед прес.

Според високопоставен американски представител Русия е изстреляла над 200 ракети в Украйна, като някои от тях са поразили жилищни райони, без да е ясно дали те са били взети нарочно под прицел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


504
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
247
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръволоци сте в този форум. Чакате кръв. Ама чужда.
246
11
 
27
 
! Отговори
РУснаците искат преди 2 години
да свалят американското марионетно правителство в Киев, те НЕ ИСКАТ да се бият с Украинците!
245
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФАКТ - Ви не сте факт а фак! В Украйна нещата не са никак добре, но "печен руснак на термитен ***" има мнооого!
244
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без да има война в Афганистан, бе отстрелян с ракета микробус с многочленно семейство! Та Путин бил диктатор и фашист? Кой го казва?
243
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистикМного ти е алкохола бе батюшка. Украйнски изтребител, ударен от украйнската ПВО! То се е разбил в сградата! Не фашиста Путин. Стига! Онзи креетен с бронираната машина, дето прегази човечеца в колата му също е украйнец. Само гръмни веднъж и им гледай сейра! Едно е да убаваш беззащитни учителки. Друго е военни! Ама "белите каски"мълчат. Как не подушиха газа, дето руснаците хвърлят над горките украйнци? Крайно време е!
242
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А как изглеждаха Багдат и Белград след атаките на САЩ?И кой тогава ги спря?Кой е фашист?Ние пак сме на странат на булката..
241
8
 
18
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Няма битка за Киев,няма Украйна нарочно прави паника и фейк.Гледайте в ютуб на живо от Киев,нищо не става.
240
4
 
16
 
! Отговори
Counter-Strike преди 2 години
В Киев,на стадата бабуини им дадоха автоматчета, да си ираят на Counter-Strike! Раделат се на "диверсанти" и "отряд нац. отбрана" и се трепят (като всички се милят за 'бранители') тая вечер най-малко 60 урки са дали фира! На руснаците им остава само да изчакат да се наиграят!
239
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Колко жалкоДокато се ровех в Ютуб да видя многото трупове на руски войници се натъкнах на полски филм "Фашисти в окопа"! "Азов"да ти говори нещо? Чети и доклади на "Амнести интернешънъл" и на украйнски анализатори. Остави руските. Може и да разбереш защо се води тази война. 8 години стигат! И етнически българи са пострадали!
238
25
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Джуджето Убиец е съборило цял жилищен блок в Украйна, избивайки десетки мирни жители и деца. Само не разбрах с хиперзвукови ракети ли го направи или с ултразвукови :))) Понеже Мосфилм ни убеждаваше, че има такива :)))
237
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А дали не беше по-добре (и по-професионално някак-си) преди да пляскате бомбастични заглавия, копнати от чужди сайтове, да бяхте хвърлили едно око на камерите в Киев. Щяхте да останете доста изненадани - защото на камерите нямаше да видите никакви боеве, битки, сражения и прочие. Дали тогава щяхте да напишете ИСТИНАТА - това е интересен въпрос.
236
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си ли чувал за Давид и Голиат
235
18
 
4
 
! Отговори
История преди 2 години
В древността е имало войни ,големи войни ! Тогава двете воюващи армии са се срещали в директен контакт-едната армия на 100 м. от другата армия. Излизали са предводителите на армиите и са провеждали двубой - който победи ,той се мята за победител във войната и няма други жертви !!! Днес трябва да спре всякаква стрелба и да излязат пред армиите на Украйна и Русия техните командващи , т.е. Путин и Кличко в директен двубой !!! Но откъде такава смелост у кремълското джудже ???
234
7
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
В Киев е имало много руски шпиони, които правели светлинна сигнализация на руските самолети - къде да бомбардират. И Украинските Националисти - са Утрепали Предателите , ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
233
19
 
15
 
! Отговори
Колко жалко преди 2 години
Колко жалко е, че има хора , които се възхищават на Путин и неговата война. Безумци. Никоя война не може да бъде оправдавана и никой диктатор не трябва да бъде оправдаван. Путин е Диктатор
232
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 332 - В Украйна работи всичко. Има Интернет и ТВ (кабелна, ефирна, сателитна). Мобилните оператори работят на 100% - от вчера много обаждания са безплатни!!! Банките работят нормално! ДА, има война, но за сега Украйна се справя добре! Но проруските про.с.таци у нас седят на топло пред компа и ръ.ся.т не проверени проссстотии! Това е гадно!
231
9
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Виждали ли сте как котка си играе с мишка? Който има двор или село сигурно е виждал. Точно това сега се случва в Украйна. Според мен котаракът няма да налапа мишката а само се играе и гаври с нея, защото е бил предизвикван от мишката години години наред. В този ред на мисли приказките на Киро Канадеца, че Русия била бензиностанция с ракети, означава, че ние като държава се обозначаваме като следващата мишка, която е решила да дразни котарака. Много съжалявам, че гласувах за Киро Канадеца!
230
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква битка за Киев бе, какви боеве... Тази нощ в Киев е било мазало, защото са се гърмяли самите киевчани едни други с раздадените безконтролно автомати. Над 60 застреляни киевски граждани има само тази нощ, защото други киевски граждани ги помислили за "руски диверсанти"... То е като да дадеш на бабуини автомати. Да не говорим за мародерите, които - добре въоръжени, за да се бият с руснаците (уж)- грабят оставените празни арартаменти и магазини. Щеше да е смешно, ако не беше трагично.
229
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега проруските *** се радват. Убийствата в Украйна ще започнат след няколко дни. Присъдите са готови, Сибир е голям.
228
3
 
9
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Кмета на Киев - Виталий Кличко - шампион по бокс - Съобщи, че Лично ще се Включва в Боевете , Браво Виталиййй, Путтин ще падне , ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА

Спонсорирани публикации