Тъга, нещастие... Защо винаги сме сами в такива моменти?

Човек трябва да се научи да се грижи повече за себе си, смятат специалисти
17 фев 2020 23:17, Екип на Tialoto.bg
7
Тъга, нещастие... Защо винаги сме сами в такива моменти?
Pixabay

В трудни моменти често към нас никой не протяга ръка и живеем в чувство на дълбока самота. Това може да продължи с години. Защо хората се отвръщат от нас? Защото никой няма да се притече на помощ, докато ние самите не започнем да се обичаме и защитаваме, твърди психотерапевтът Тина Гилбърстън.

 
Веднъж във влак станах неволен слушател на историята на друг пътник. Това е тъжна, сърцераздирателна история на жена на средна възраст, която през целия си живот се чувстваше предадена и самотна. Да, тя имаше причина за това.
 
Баща ѝ умира, когато е била дете. Майка ѝ се омъжва повторно, пастрокът ѝ имал две дъщери и се отнасял с безразличие към нея. Тя така и не установила някакви отношения с децата на втория си баща, била обиждана в училище, но не казвала на никого за това. Разбрах, че никой, включително майка ѝ, не се интересувала от проблемите в нейното детство. И сега, като зряла жена, тя продължава да живее в кулата на самотата.
 
Приятелките и мъжете я напускат. Всичко от шефа на работа до наемодателя на апартамента, който тя наема, не държи на думата си. През всичките тези години една жена, според нея, продължава да живее като дете без никаква подкрепа. Разбира се, първият естествен импулс е съчувствието. В нейната история можете да видите онези, които и я предадоха. И само един, най-важният човек остава невидим в тази серия. Самата тя.
 
Уви, хората, които са дълбоко разочаровани от всичко и всички, рядко предизвикват съчувствие, твърди Гилбърстън пред psychologies.
 
Каква е причината за тази самота? Фактът, че сами се предаваме. Понякога е трудно да уловим момента, когато самите ние сме оставени на милостта на съдбата.
 
Често това се случва в такива случаи:
 
– Прекалено сме критични към себе си
– Преставаме да отделяме време за своето физическо и психическо благополучие
– Позволяваме на хората да нарушават личните ни граници
– Страхуваме се да защитим нашата гледна точка
 
И това е само част от примерите.
 
Съветът на специалиста как да постъпите в този случай четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
8
 
! Отговори
amur преди 4 години
Една кака ми викаше един път "самотна съм, ела". Аз отидох и като го набих 3 дни като майска роза подскачаше из квартала.
6
0
 
6
 
! Отговори
Бг кухня преди 4 години
Тези които се борят до последно и се съпротивляват страдат дори повече, а месомелачката безпощадна и е непобедима. Някои хора виждат че имат временно късмет и им е провървяло и се мислят за богоизбрани и че на тях няма да се случи, но всичко си има край, и винаги е трагичен.
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужасно, за съжаление преживях нещо подобно и днес подобно на тази жена, имам подобни проблеми. Много е тежко, вода най-голямата борба, със себе си.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един приятел е голям бохем, още от ученическо време у тях беше като Аврамов дом - непрекъснато идват приятели, стават купони, който мине макар и случайно покрай тях - ще се отбие.Но стана беда и се наложи да му направят животоспасяваща операция. Уж мина успешно, но се разбра, че дълго време ще се възстановява и после вече никога няма да е същият. Не знам защо, но изведнъж престанаха да му идват гости. Само няколко човека се отбиваме, а на него му е скучно и тъжно.Странни същества са хората.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не влачете на гърба си вечния неудачник. Той не случайно е такъв и ако се сближите с него, ще повлече и вас назад и надолу. Паралелно с това се стреми да те накара да се почувстваш виновен заради това, че при теб нещата вървят. Такива хора са завистливи, злоради и подли, имайте го предвид.Ако искаш да помогнеш на такъв, не го отблъсквай тогава, когато видиш, че сам полага усилия да помогне на себе си.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
...нямало как толкова рано да успее да стигне където трябва. На теб ти е свидно заради усилията, които си положил, за да й направиш първата услуга и затова се нагърбваш и с втората. Накрая се оказва, че си свършил почти цялата работа, но наскоро след това случайно чуваш как горката "страдалка"(или "страдалец") се оплаква, че всичко върши без ничия помощ.Или пък, когато си свършил почти всичко вместо мрънкащото лице, то изведнъж решава, че вече не се интересува от тази работа, мързи го просто.
1
4
 
7
 
! Отговори
Личен опит преди 4 години
Ако се сприятелиш с такъв, ще станеш не само кошче за душевни отпадъци.Като ти се оплаква непрестанно, ти спонтанно започваш да го съветваш какво да направи в тази или онази ситуация, защото ясно виждаш как трябва да постъпи, за да реши конкретен проблем.И тогава се започва: Не мога да направя еди-какво-си, защото по това време съм ангажиран(а) с нещо неотложно. И ти услужливо го заместваш, вършиш неприятната част вместо него. Да, ама той(тя) не може да направи и следващото нещо, защото нямало

Спонсорирани публикации