Ћекарства от ново поколение: ще се разработват с помощ от »»

‘ренска фармацевтична компани€ сключи договор от бъдещето
21 май 2024 20:00, »нна јнгелова
17
Ћекарства от ново поколение: ще се разработват с помощ от »»
—нимка: Steve Buissinne от Pixabay

 ато че ли ще станем свидетели на лекарства от ново поколение, след като френската фармацевтична компани€ Sanofi (“—анофи”) сключи договор с OpenAI за изграждане на софтуер с изкуствен интелект за ускорено разработване на лекарства, предаде ƒѕј.

ƒвете компании ще си сътрудничат с америнаската фармацевтична група Formation Bio и ще проучат потенциалните положителни въздействи€ на изкуствени€ интелект върху пациенти, които чакат ново лечение.

—лед подписването на сделката двете компании ще обедин€т данни, софтуер и готови модели, за да разработ€т персонализирани, специално създадени иновативни решени€ за разработване на лекарства. "“ова уникално сътрудничество е следващата важна стъпка в превръщането ни във фармацевтична компани€, базирана на изкуствен интелект”, каза главни€т изпълнителен директор на Sanofi ѕол ’ъдсън, цитира Ѕ“ј.

‘армачевтичната компани€ също така за€ви, че ще използва партньорството, за да стане първата биофармацевтична компани€, захранвана от »». ќсвен това OpenAI, който е подкрепен от Microsoft, ще допринесе за достъп до авангардни възможности на изкуствени€ интелект, включително способността за фина настройка на модели и задълбочена експертиза.

"—ледващото поколение, първото по рода си персонализиране по модела на изкуствени€ интелект, ще бъде важна основа в нашите усили€ да оформим бъдещето на разработването на лекарства за фармаци€та и за много пациенти, чакащи иновативни лечени€", добави ’ъдсън.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


17
ќще от ќбщество
‘ондаци€ "ћайки за донорство" апелират да се обърне внимание на донорството
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
17
0
 
1
 
! ќтговори
».Ѕ. преди 3 седмици
ƒано се възроди билколечението в Ѕългари€. Ќеопетнената природа има лек за всичко. —траната ни разполага все още с висококачествени билки, гол€ма част от които се изнас€. ƒа не попилеем това наследство, а да го запазим. »» е едно от новите средства за забогат€ване на определен кръг от хора.
16
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ова не са лекарства, защото не лекуват нищо. ѕросто те дрогират така, че да не го усещаш много. „е другите ти здрави органи се тров€т от хил€дите им странични ефекти никой не го интересува.
15
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 3 седмици
“ова се прави от 15 год поне. »» просто прес€ва кои варианти на лекарства е смислено да се тестват лабораторно и пести милиони. Ќикаква новина н€ма тук.
14
1
 
2
 
! ќтговори
ўирлиц преди 4 седмици
Sаnоfi?≈то чии лекарства н€ма да купувам.
13
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ѕъдещето е без лекари и аптекари, и подобни, »» ще създава лекарства, ще следи за здравето чрез сензори, ще изписва лечение и ще се грижи за здравето. ћоже би и роботи да помагат в лечението и грижите. ”спешни или не, бъдещето е т€хно - »» и роботи.:))
12
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
 акво да очакваме от онези, които промениха дефиници€та за "ваксина"? ≈то, че сега шарлатани€та в медицината, ще се нарича ... ќбърнете внимание, че става дума за "изкуствени€ интелект върху пациенти, които чакат ново лечение".  оито чакат Ќќ¬ќ лечение, докато чакат, ще си плащат мноооого добре.
11
2
 
2
 
! ќтговори
ѕлацебо преди 4 седмици
¬с€ка симулирана, иначе медицински неефективна интервенци€ (операци€, химически разтвор, хапче или психотерапи€), ко€то се назначава с предполагаемо терапевтично въздействие, каквото всъщност н€ма. ѕон€кога пациенти, получаващи плацебо лечение (инертно вещество, напр. захарно хапче), за което обаче в€рват, че е ефективна интервенци€, могат да получат въображаемо или действително подобрение на медицинското си състо€ние
10
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо јнонимен 9. Ѕачкаторите не са застрашени. Ќ€ма толкоз много машини по света, които могат да ги замен€т. ћашините не могат каквото могат бачкаторите. Ќ€ма такъв »» сътворен все още и вграден в такива машини. ƒалечно бъдеще.
9
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ќе е въпросът какво могат хората. ¬ъпросът е дали го могат по-добре от машините. » ако помислите (шегичка), ще видите, че и вие сте застрашени, не само "бачкаторите".
8
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо јнонимен 3. Ѕез обикновени€ бачкатор не може. Ѕез всички останали може.
7
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒобре.
6
1
 
0
 
! ќтговори
Ќе ме интересуват... преди 4 седмици
все н€кога ше се мре...
5
7
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ћедицината и технологиите върв€т напрад с гигантски крачки. —амо подозрителни€т антиваксър- бг- конспиратор халюцинира . Ќе е лесно като *** и необразован да си и прозорлив.
4
0
 
0
 
! ќтговори
ѕловдив преди 4 седмици
ƒано да хващат че вече н€ма на пазара интересни неща .
3
4
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»» ще накаже жестоко обикновени€ бачкатор, само 2% от хората могат да мисл€т!
2
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ј тези лекарства дали ще са достъпни за хората на базов доход, останали завинаги безработни заради »»? »ли ще бъде - персонализирана медицина за 1% и никаква за 99%?
1
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»»-то направо ще изчишсл€ва на какви јпчета ще ти мине животът.  ато гледам какви реклеми са за син-,про- и пребиотици върв€т по тв за бебета, имуностимулатори вс€какви, не знам как ще оцелее здрав организъм. “и€ бебета, като ги тнапълн€т с вс€каквите биотици, дето организмът им тр€бва да ги създава, какво прав€т по-нататък?  оремни болежки и хапове до кра€. »муностимулаторите са нож с две остриета, но рекламата върви и народът поглъща. Ќо по-здрав не става.

—понсорирани публикации