»мало проблем с финансирането на "ѕирогов", претрупана е с персонал

¬ болницата е необходимо за вс€ко работно м€сто да са назначени по 5 човека
14
»мало проблем с финансирането на "ѕирогов", претрупана е с персонал
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»ма проблем в самото финансиране на "ѕирогов", а не в хората, които работ€т там. ¬секи път, когато се освобождава директор, не само на тази болница, се изважда един и същ аргумент. “ова за€ви бивши€т директор на ”ћЅјЋ—ћ "Ќ.».ѕирогов" д-р —пас —пасков пред ЅЌ“.

ќще по темата
"ћеханизмът, по който се получават средствата в лечебните заведени€, предопредел€ трудностите на големите болници като "ѕирогов". »ма н€колко фактора, който прав€т медицинската услуга по-скъпа. ≈дната е бро€т на персонала. “ъй като болницата е задължена да поддържа 24-часов режим на 100% е необходимо за вс€ко работно м€сто да бъдат назначени по 5 човека. ¬ другите болници не е така", уточни —пасков.

“ой об€сни, че належащото претрупване с персонал, естествено води до по-гол€м разход на фонд работна заплата. "»менно от там е и недостигът на средства, защото финансирането е по клинични пътеки, които нос€т еднаква стойност", каза д-р —пас —пасков .

ѕо думите му до увеличаване на разходите води и това, че като най-гол€мата болница към "ѕирогов" се насочват най-тежко болните пациенти.

—поред него, предвиденото увеличение на бюджета за Ќ«ќ , ще повли€е положително за разрешаването на редица проблеми.

"“ова ще даде възможност за решаване на много проблеми. ќсновни€т проблем в детското здравеопазване, например, не е толкова липсата на болнична база, а самото й финансиране", об€сни бивши€т директор на ”ћЅјЋ—ћ "Ќ.».ѕирогов".

ƒ-р —пас —пасков коментира и защо властта винаги търси вмешателство в ”ћЅјЋ—ћ "Ќ.».ѕирогов".

"—поред мен през "ѕирогов" се реализира вли€ние, не толкова личен финансов резултат. ѕри тези параметри, като недостиг на средства, веро€тността за отклон€ване на средства в неизвестна посока, е малка", каза още той.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще по темата: ѕирогов—пасков
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
14
0
 
0
 
! ќтговори
јлито от —офи€ преди 2 месеца
“ози не го ли изгониха и него за финансови злоупотреби, а у ѕирогов и по 15 човека да слагате на м€сто, пак ще има отделени€ които с нищо не помагат на пациентите, а друг е въпросът кога сте злоупотребили със скъпите лекарства, несъществуващи операции,несъществуващ персонал, а със заплати, н€ма да говорим, защото всичко почва от там, шеф на отделение е с над 50 хил€ди заплата, на месец, а колко са отдени€та, и колко вземат вече у ръководството, н€ма кой да знае, освен министерството им
13
1
 
1
 
! ќтговори
»ма ли болни хора? преди 2 месеца
јко н€ма - уволнете персонала.
12
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«акривай го тоз ѕирогов - болници има бол :)))
11
0
 
2
 
! ќтговори
јз преди 2 месеца
ƒо лекари - хората са най ценни но €вно не за политиците които са ни поставили задокеанските брат€
10
0
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
¬сичко в тази държава е окрадено и разграбено! Ќие сме един окраден народ!
9
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
истината може и да е по средата. ’одили сме в ѕирогов, винаги сме чакали търпеливо. Ќо винаги по-много. ≈дини€ път се оказа, че вътре в кабинета седи сумати персонал и не изглеждаше всички да работ€т. “ъкмо им смен€ха дограмата и самите мед сестри се чудеха защо € смен€т при условие, че досега е била алуминиева и по скъпа от ѕ¬÷ и какво се случва с тази, ко€то махат.
8
2
 
10
 
! ќтговори
»деалист преди 2 месеца
 огато не ви е €сно как се покриват 3 смени по 8 часа не коментирайте, защото това е Ќационалната спешна болница. ћного е лесно да се махне 1/3 от персонала и когато отидете след 22 часа със значителна травма или отрав€не да чакате до 8 часа сутринта. “огава какво ще кажете, умници, като  окорчовците - без системно образование и липса на практика?
7
0
 
11
 
! ќтговори
лекари преди 2 месеца
«ащо искат да € фалират тази болница ? Ќе върши ли работа ? ’ората са най ценни , пазете ги.
6
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
аве що не кажете само колко млдр лв е бюджета на ѕирогов, на хората да им стане €сно, че се ритат за мнооого пари@!
5
0
 
2
 
! ќтговори
парите идват от плащ преди 2 месеца
ащи лечението . касата покрива 40-50 процента .паркинга печели , студентите плащат специализаци€ да станат сестри . църквата печели в двора . това саниране е за 40 милйона . всичко е богаташко . един месец работа на болница носи печалби .
4
5
 
7
 
! ќтговори
”рсула преди 2 месеца
 ато заменим постепенно персонала с изкуствен интелект, н€ма да е претрупана и н€ма да има разход за персонал, а само приходи.
3
0
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ѕретрупана е с пациенти, персонала си требва!
2
3
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јсан ¬асилев ще фалира държавата
1
1
 
29
 
! ќтговори
јз преди 2 месеца
Ћовешката болница също беше претрупана с персонал. Ќазначиха един директор по партийна лини€ и вече не е претрупана. » за това всички ход€т да се лекуват в ѕлевен