В Киев: Орбан призова Зеленски да работи за спиране на огъня

Украинският президент подчерта значението на справедливия мир
2 юли 2024 15:30, Елка Василева
189
В Киев: Орбан призова Зеленски да работи за спиране на огъня
Снимка: БГНЕС

Унгарският премиер Виктор Орбан е призовал по време на визитата си в Киев украинския президент Володимир Зеленски да разгледа възможността за бързо прекратяване на огъня, което може да ускори мирните преговори, каза унгарският министър-председател на съвместна пресконференция с украинския лидер, предаде Ройтерс.

Орбан каза също, че Унгария би желала да има много по-добри двустранни отношения с Украйна и че неговата страна е готова да вземе участие в модернизацията на украинската икономика.

Унгарският премиер добави, че Унгария оценява украинските мирни инициативи, но призова Зеленски да работи за прекратяване на огъня, което да направи възможни преговорите за мир.

Орбан посочи още, че би искал подобряване на отношенията с Украйна и подписване на широкообхватно двустранно споразумение за сътрудничество.

От своя страна Зеленски подчерта пред унгарския си гост значението на справедливия мир в Украйна, посочва Франс прес.

На общата пресконференция украинският президент заяви, че посещението на унгарския лидер илюстрира общите европейски приоритети и колко е важно да се постигне справедлив мир в Украйна и в цяла Европа.

Зеленски помоли също унгарския премиер Орбан, който в миналото е блокирал изплащането на помощта на Европейския съюз за Киев, да запази европейската военна помощ за Украйна.

"За всички нас в Европа е много важно също европейската подкрепа за Украйна да остане на достатъчно ниво, включително и защитата ни от руския терор", каза Зеленски на пресконференцията при посещението в Киев на известния с близостта си с Москва унгарския премиер, чиято страна вчера пое ротационното председателство на Съвета на ЕС.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от Русия
Русия използва Калининград, за да прекъсва сателитите на ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
10
 
3
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 4 дни
Я кажи някое населено място, което украинците са превзели през последната година. --- Ти по-добре кажи населени места, които paшистките Heщастници НЕ УСПЯХА да превземат хи хи хи
119
14
 
4
 
! Отговори
Хай живе Украiна! преди 4 дни
Бих задал един основателен въпрос на този мадьяр - какви ги търси от 2014 г. московията на територията на Свободна и независима Украйна? Какви? А може би този Орбан да вземе и да свие един лавров венец в знак на дълбоко преклонение за това, че Унгария е била в състава на Австро-унгария? А може би да целуне петите на ***, този който сега изпраща на фронта млади хора, като онези през 1956 г., когато съветското правителство изпращаше за потушаване на "безредиците" в Будапеща ..? Липса на морал п
118
7
 
14
 
! Отговори
баба мара преди 4 дни
зеленска си е купила буггати за 4.5 милиона имения яхти коли сега остава исамолет да си закупят на гърба на избитите млади хора как може украинците датърпят това положение
117
4
 
2
 
! Отговори
МИХАИЛ до ГАВРИЛ преди 4 дни
Млъквай бе, бомбе. Много ти порасна работата откакто те включиха в 2-3 холивудски филма. Ама не забравяй кой е старшията ...
116
4
 
10
 
! Отговори
Фитока преди 4 дни
Гавриле,Путин е с дами по-млади от него с поне 30 години,а не е бабофил.
115
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Джуджето с ботокса и дамските токчета пратил друг да му върши работата Яко е зацапал памперса пак
114
12
 
4
 
! Отговори
СЛАВА АЗОВ преди 4 дни
Мечтата ми е да ида до алеята на Ангелите в Донецк и да опикая всички памятници там хи хи хи
113
4
 
7
 
! Отговори
до българин преди 4 дни
Пий си лекарствата, човек, нещата не отиват на добре при теб. Я кажи някое населено място, което украинците са превзели през последната година.
112
7
 
10
 
! Отговори
До 47 преди 4 дни
Войната в Украина започна след организираният от Виктория Нюланд преврат. На 21 Февруари 2014г. Украинската опозиция + посланниците на Полша, Франция, Германия и ЕУ подписаха споразумение с Янукович за предсрочни избори до края на годината и съставяне на правителство на националното единство. След това Виктория Нюланд благослови ЕУ и на следващия ден 22 Февруари 2014г. назначи Турчинов за президент (вместо Кличко). ЕУ не направи нищо за да накара опозицията да спази споразумението с Янукович и прие Нюлановата багословия. Така назначения Турчинов на 14 Април обяви анти терористична операци
111
12
 
9
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 4 дни
Всички световни лидери си имат жени. Докато Владимир Путин е разведен, без деца и около него никога няма жени. Освен това си инжектира ботокс и си епилира тялото. Путин няма жена. Той самият е жена хи хи хи
110
3
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 4 дни
Отчайващо е, да се четат коментарите. Българи се карат един с друг, кой хомот на шията им е по-добрият избор. Обиди, злъч и нечовечност.
109
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
тоз "смелчак" орбан като не може да каже на оня с танковете, дето влезе в Украйна, да излезе от там, за това на защитаващите се казва спрете огъня ахахахахаха пълен ***
108
5
 
8
 
! Отговори
Руски Трол преди 4 дни
Трябва да има бързо примирие докато минат изборите в США и там наш агент Доналд спре напълно помоща за укрите. Много е хитър наш агент Виктор.
107
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Макаронът как само беше награбил Зелената Кифла. То това апетитно д.уп.е, изпънало марковите панталони явно превъзбуди франсето.
106
7
 
10
 
! Отговори
Дам... преди 4 дни
Все пак и Орбан е приел да разговаря с нелегитимника, което е някак двулично от негова страна. Интересното при унгареца е ,че винаги критикува помощта на Киев, винаги опонира, но накрая все пак отстъпва и войнолюбците от ЕС пращат и ще продължават да пращат оръжие на страна която не е в съюза и не е във военния блок. А зеления вече узурпатор на властта знае единствено да иска, още и още!
105
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Няма как да стане. Далаверата ще спре, а и НАТО няма да може да воюва с Русия 'и да я отслаби'.
104
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Зозо - Бил съм по доста страни, но такова ядене, с такова качество, както в Русия, не съм виждал. Вярно е , конференция с тържествен обяд и вечеря, но и досега се облизвам. Като започнеш от сандвичи с чер и червен хайвер, сьомга, есетра, пъдпъдъци, водка, шампанско и т.н., при това всичко с най-високо качество.
103
12
 
11
 
! Отговори
Кифла преди 4 дни
Гражданинът Наркоман пак е небръснат и се е накиприл с маркови псевдо-военни дрешки. Тоя е по-голяма кифла от жена си.
102
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Гоу Орбан Гоу, шапка ти свалям
101
6
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 дни
Днес влизам в Била и цените пак нагоре, всеки ден и аз да не съм милионер!Сега ми хвърлят прах в очите с Украйна, и аз да плащам за месомелачката и новите заигравки на банкерите!Агент Джина Рамбалджи!ЦРУ!!!