Части от Германия, Белгия, Нидерландия са под вода, дъждът на места не е спирал от 4 дни

Кадри показват разрушения
18 май 2024 20:03, Анисия Иванова
70

Мащабни наводнения в някои части на Европа. Проливните дъждове, паднали в нощта срещу събота, създадоха проблеми на властите в Германия, Белгия и Нидерландия. В югозападната германска провинция Саарланд улиците останаха под вода.

Кадри от социалните мрежи показват разрушенията, както и служители на спешна помощ, които патрулират с лодки.

В Белгия, провинция Лиеж, беше засегната от тежки наводнения. Властите съобщиха, че на място са били изпратени 150 пожарникари, които да отговорят на стотици молби за помощ.

Проливни дъждове в югозападната част на Германия превърнаха улиците в реки и наложиха евакуация на местните жители в провинция Саарланд. Столицата Саарбрюкен е силно засегната. Пробив на дига доведе до затварянето на електроцентрала. Според местните власти това е най-голямото наводнение в района от 30 години.

Червена тревога за наводнения беше обявена по поречието на река Мозел в североизточна Франция. Дъждът там не е спирал от четвъртък вечерта.

В Белгия, провинция Лиеж, няколко населени места са наводнени, след като две реки излязоха от коритата си. Водата в засегнатите къщи достига на места един метър.

Германският канцлер Олаф Шолц посети днес наводнените райони в Саарланд. "За пореден път стана драматично ясно каква сила има природата, какви разрушения може да причини и колко много трябва винаги да се подготвяме за подобни събития", каза Шолц. И канцлерът, и министър-председателят благодариха на службите за спешна помощ и специално подчертаха усилията на доброволците.

"Когато направим огледа и опасността отмине, ще обсъдим и какво да направим за отстраняване на щетите".

Проливните дъждове в петък доведоха до тежки наводнения в Саарланд и съседния Рейнланд-Пфалц. Германската метеорологична служба измери повече от 100 литра дъжд на квадратен метър за по-малко от 24 часа на някои места в Саарланд. Саарбрюкен съобщава за повече от 3000 регистрирани полицейски и спасителни операции до ранната сутрин.

"Всичко вече ни е все едно и без това всичко е разрушено. Но си мислим, че все пак важното е, че сме живи", каза пред медиите местна жителка.

Според властите до момента няма смъртни случаи, пряко свързани с валежите. Въпреки това поне един човек е бил ранен. По данни на полицията един човек е паднал във водата по време на евакуация и впоследствие е бил откаран в болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Важно е да има помощи за Украйна. Нали са богати страни, ще се оправят, Господ си знае работата. Квадрата на жилищата навсякъде го надуха та се забравиха. Е, след наводнение го няма. Един американец каза, че военните са подготвили много изненади за света.
32
13
 
6
 
! Отговори
Викариев преди 3 месеца
Грандиозен икономически пробив на кремълския noceрко при визитата му в китай - договори доставки на тапинамбур и rовежда хрущятина. Е за силата на сибир, деядушка Си каза Йок, а за новата разплащателна система каза ша видим, но това не омаловожава успехите на жужака. А на шойгуто му дадоха синя значка и имаше проблем с достъпа вив вип залата. Китайците обозначиха васалната делегация на путев със значки, някой да е чувал за по голямо унижение, а друзя оакани?
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия / Съветския съюз ни беше определил роля на селскостопански производител . Не ни разрешаваха да развиваме промишленост. За технологии да не говоря! Бяхме евтината почивка и земеделска територия на Източния блок.
30
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 27 Явно си нямаш представа от това каква пародия беше БНА. Обзалагам се, че нямаш 45.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А в България няма ли наводнения?
28
1
 
14
 
! Отговори
Mersi преди 3 месеца
Скоро ще има примоций на българския пазар за автомобили.Euro 6, малко карани и леко наводнени .
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това е Божието наказание! Не са дъждове
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 27 Не само, че лъжете най-цинично, ами и историята на уж родната страна не знаете. Там черно на бяло е написано как и колко ни е крала Русия.
25
6
 
8
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
До До 27 "Русия без пари ни въоръжи до зъби !" Кого се опитваш да заблуждаваш? Да не мислиш, че се намираш в групата за взаимно одобрение на опорките ви в Телеграм?
24
4
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 3 месеца
простено да ти е, сигурно си млад г.лупак, русия винаги ни е помагала, а запада ни е крал!
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече и природата е Срещу тях!!!
22
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До КуКлусБуквално всяка модерна пожарна система и кола, с която разполага България и с които се гасят пожари е купена с европейска помощ. Руските престъпници само са крали от теб през това време, но ако искаш направо им подари и къщата си от благодарност.
21
5
 
12
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Разликата между цивилизованите държави като Германия, Белгия и Холандия и Блатото е, че когато в цивилизованите държави има такива проблеми, ВСИЧКИ служби СВЕТКАВИЧНО се активират и хората получават ПЪЛНА ПОДКРЕПА по всякакъв възможен начин, докато в Блатото хората са изоставени на произвола на съдбата и отгоре на всичкото тия, които са ги грабили като невидели след това им наглеят че трябвало да се оправят сами включително им казват сами да си купят заградителни торби. Ценнности.
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 15. Ха, ха, ха. Е рашките и те се оводняват. Там зелени също има, климатични промени също има, засяване на облаци също има. В чина също има. Това е модел на чините за нов световен ред.:)) чина и раша сега са съюзници, така че.....:))
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами дали ги има или не тези наводнения.:)),българи има навсякъде, те знаят, така както пише коментар 4. :)) Да спрат с това засяване на облаци по примера на Дубай. А като са се потопили те и Бг ли трябва да ги последва.
18
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Карма. Същите експлоатират целия свят.
17
10
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 3 месеца
Великата пророчица на Северна Македония каза: всички ке умрете, но първо Фицо. Тя бабката верно изпука. Хахахаха
16
7
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 месеца
френския макарон я окъса като марко на косово поле.....и сенегал гонят франсетата! путин ще ви разкаже играта, западни плазмодии!
15
2
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 3 месеца
И както писах в Годината Верени, на Дракона, наводненията могат да бъдат често явление. Хората си мислят, че са богове;))) защото притежават технологии. Мравки;))), митологичните времена имаха, къде, къде по-могъщи технологии от вашите дрисливи теникии и отидоха в небитието! Замениха ги авраамическите вери, където всичко е нормирано, прономеровано и прошнуровано и си е бало ебалката!;))) Сега, ще унищожим и тяхната цивилизация, защото сичку е преходно и се сменя на тоа свет!
14
4
 
34
 
! Отговори
Ха-ха-ха-ха-ха-ха преди 3 месеца
Преди един месец имаше подобни статии за наводнения в Сибир. Имаше по 200-300 коментара с хейтове и подигравки.