Шенген по въздух: Спестяваме между 20 и 40 минути при полет

Очаква се засилване на интереса към България като дестинация
Обновена: 8 апр 2024 07:45 | 8 апр 2024 07:40, Анисия Иванова
118
Шенген по въздух: Спестяваме между 20 и 40 минути при полет
Снимка: БГНЕС

За една седмица след приемането на България в Шенген статистиката показва, че пътниците спестяват между 20 и 40 минути на полет, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на събитие, организирано от Асоциацията на българската авиационна индустрия.

Поводът е посрещането на символичен полет в чест на приемането ни в Шенген, който се проведе от 4 до 7 април в няколко страни от Шенгенското пространство по инициатива на АБАИ.

„Възможността за съкращаване на времето за изчакване и проверки е сериозно основание за засилване на интереса към България като бизнес и туристическа дестинация“, отбеляза зам.-министър Натова, цитиран от БНР.

Тя приветства „българските посланици на Шенген“ и посочи, че проектът е изпълнил целта си, а именно да привлече вниманието на европейците към приемането ни в общото пространство.

Натова обясни, че осъществяването на този полет има за цел да покаже, че България вече е част от „въздушен Шенген“ и става по-лесно достъпна за всички държави в обединението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
4
 
21
 
! Отговори
Анти Тяло преди 1 месец
Въздушния Шенген позволява извеждането от страната на деца без знанието на другия родител, а каналджиите веще ще товарят емигранти на самолети!!
44
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е стига де американски подло0ги я кажете колко дни висят тировете по тая шенгиенска граница- една дума не сте обелили а става дума за милиони на ден- такава гн0ук стетия евро9идиоти че човек не му се иска да ви споменава даже- ама не млъквате - всеки ден евроотрова се лее от устите ви
43
3
 
8
 
! Отговори
Ds преди 1 месец
Даа приравнят заплати, пенсии и доходи като цяло... иначе дгд бедните и хората им е все тая за европа
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обаче трябва да сте на летището 3 часа преди полета. Голямо спестяване!
41
1
 
5
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
И още нещо - какво "спестяване". Самолетът, както и първа и втора класи, излитат и кацат по едно и също време!
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смях в залата, пътувал съм доста със самолет и на летище София от оставянето на багажа до изхода за самолет нямал спомен да съм се бавил 40 мин. В Мадрид на летището от стълбите на самолета до изхода то не са влакчета, етажи нагоре етажи надолу и дори така може да се забавиш повече от 40 мин само ако се заплеснеш по витрините
39
2
 
3
 
! Отговори
Тео преди 1 месец
Ще ни приемат сухопътно само и единствено, когато се изплатят сръбските магистрали правени с европари. Може би две години, не знам. До тогава всичкото бачкатор ще чака като лулав на Надлак/Суботица по 10-15 часа заедно с комшитата, или ще плащат като попове словенска винетка на безбожни цени за едни 200 километра, заедно с караванкен тунела отделно и пак граници. Това с бежанците е ала-бала! Те идват през Гърция, така или иначе. Тя е в шенген. Е, и?
38
4
 
14
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 1 месец
НЯКОЙ ЗАДАВА ЛИ СИ ВЪПРОСА ЗА ТЕЗИ 20 МИНУТИ КАКВА ЦЕНА ПЛАЩАМЕ? КОЙ ВЛИЗА ,КОЙ ИЗЛИЗА НЯКОЙ ПРОВЕРЯВА ЛИ ? СЕГА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИМ С ""ДОБРОЖЕЛАТЕЛИ ""ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ВАЙКАМЕ ОТ КЪДЕ НИ ДОЙДЕ ТОВА НА ГЛАВАТА !!!!!!!!!!!!
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прах в очите. Не знам за корабите, но при самолетите нищо не се спестява като време - при излитане защото пак си има проверка за сигурност и чекиране на багаж за които се чака най много, а при кацането пък си чакаш багажа и все тая.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виждам една огромна разлика от преди. Вече спокойно можеш да се разминеш по центъра с академици ловени от горите около Странджа и Сакар. Преди минаваха транзит за наУчни симпозиуми в Австрия, Германия. Сега те ни връщат щедрата услуга неколкократно. Чудесно е, няма ли мъпета да се покаже пак в прайм тайма да обяснява нещо за величието си.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно ми е защо трябваше да отпадне (така между другото) декларацията от единия родител, при извеждане на дете зад граница от другия родител? От нея ли се спестяват 20 мин.? Ама нищо де, ще има работа и за адвокатите и за съдебен спор: "Мъжа ми взе детето ми и не знам къде е"
34
2
 
8
 
! Отговори
Смях преди 1 месец
20 Мин...!? Направете средната заплата 2000 евро и тогава каквото искате !!!
33
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука някой сериозна се лъжат или са заблудени.Руското влияние в България обхваща не повече от 10 до 20 процента.Това са отчаяни лузъри и маргинали.Не се заблуждавайте от масираното присъствие на руски *** в сайтовете.Българинът прекрасно знае колко пропаднала е Русия...
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дали това е целта за всичките тези години "усилия" да влезем в шенген? Да спестим 20 минути? Да се чудиш какво да правиш с толкова много време.
31
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Аз кога взема да плувам по Дунава 20 минути по-малко, тогава ще го призная тоя Шенген. То кораби вече няма, какъв Шенген по вода, какеи 5 лева? Навремето Русе-Видин с Метеор за 6 часа. Сега с кану за 6 дена.
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко,че заради нас страдат и румънците.Те пък какво са виновни!?
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русофила: като не сме в Шенген, що не сме в Шенген. Пак русофила, като сме в Шенген, що сме в Шенген.
28
0
 
22
 
! Отговори
До хахахаааа 33 преди 1 месец
Не ми говори политически глупости кото фен на ПП, ДБ и ГЕРБ, а ми кажи, какво точно спести, че е нищо. Не съм ти бачкатор и не пътувам всяка седмица, но веднъж в месица си правя уийкенд. Нищо не спестяваш. Летищният контрол си е такъв. Пак скенери, тараши, свали колана, метали имаш ли и прочее. Просто няма гранични полицаи, но там точно за две минути се минаваше, спестителю на време. Нотална безмислица е тоя въздушен шенген. Нарочно с малка буква.
27
0
 
17
 
! Отговори
Батя ви преди 1 месец
Нищо не спестяваме!! Не ми се е случвало да мина през проверка и после да не си чакам багажа!
26
7
 
3
 
! Отговори
афроамериканец преди 1 месец
Да, облекчение е, безспорно...въпросът е, че повечето хора ще употребят спестените 20-40 минути в иддиотсско цъкане на телефона, а чакането не опашка ми се струва по-безвредно и носещо социален опит:)