Шенген по въздух: Спестяваме между 20 и 40 минути при полет

Очаква се засилване на интереса към България като дестинация
Обновена: 8 апр 2024 07:45 | 8 апр 2024 07:40, Анисия Иванова
118
Шенген по въздух: Спестяваме между 20 и 40 минути при полет
Снимка: БГНЕС

За една седмица след приемането на България в Шенген статистиката показва, че пътниците спестяват между 20 и 40 минути на полет, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на събитие, организирано от Асоциацията на българската авиационна индустрия.

Поводът е посрещането на символичен полет в чест на приемането ни в Шенген, който се проведе от 4 до 7 април в няколко страни от Шенгенското пространство по инициатива на АБАИ.

„Възможността за съкращаване на времето за изчакване и проверки е сериозно основание за засилване на интереса към България като бизнес и туристическа дестинация“, отбеляза зам.-министър Натова, цитиран от БНР.

Тя приветства „българските посланици на Шенген“ и посочи, че проектът е изпълнил целта си, а именно да привлече вниманието на европейците към приемането ни в общото пространство.

Натова обясни, че осъществяването на този полет има за цел да покаже, че България вече е част от „въздушен Шенген“ и става по-лесно достъпна за всички държави в обединението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Глупости! преди 1 месец
Иван Анисий пак е пушило коСче с Депутат Петров в голямото междучасие...
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Представяте ли си с какви проекти се занимава зам министър.Вместо да ке срамувам, че 17 години след членството ни в ЕС още сме извън Шенген, те правят демонстр полети.Лелее какво постижение направихме.
23
0
 
11
 
! Отговори
Котаракът Еркюл преди 1 месец
Аз па с ПОДводния Шенген направо 120 минути спестявам.
22
11
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 месец
До Ха ха, дори не си разбрал какво се случва. И не, не си пътувал. Пътуващ човек знае много добре какво пести.... Направо е потресаващото ниско нивото на интелект в този "форум"!
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
фарса шенген по вода: на север по дунава не може. на запад докат стигнеш адриатика ще лежиш по сръбски, албански, косовски и босненски затвори щот си българин. на юг докат стигнеш средиземно трябва минеш гръцката сухопътна граница за което ще искат документ и си е бая път. на изток е черно море и там е турция/русия които не са в ес. ПИТАМ ДЕ Е ФАЙДАТА КА ТОЗ ВОДНИСТ ШЕНГЕН ???
20
2
 
27
 
! Отговори
Ха ха преди 1 месец
Нещо не спестявате. Всички проверки са си същите. Оня ден пътувах. Няма единствено граничен контрол,където си показваш пяспорта, ама то там повече от две минути не отнемаше. Няма смисъл да правите реклама на пътешествиника Денков.
19
1
 
14
 
! Отговори
Лъжи преди 1 месец
Да ве колкото стигаме и с метрото от летището до автогарата за 10мин. Пак пълни лъжи. Без да сме в Шенген си стигнахме за същото време. Само 5 мин. се спестяват.
18
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
България е страната в ЕС с най-висока подкрепа за русия! Отваряш коментарите и се убеждаваш, че статистиките не лъжат. Драскачите тук дори не осъзнават какво правят, а още по-малко как вредят на цялата нация. Мечтая си за деня когато и последния русофил ще се пренесе на мястото си за вечен покой! Дори Левски ви каза, че русия е зле. И още не ви увират кратуните! За друго може да не харесвам политиците ни, поне са избрали правилен път за страната ни! Въпреки пропагандата на хората без мозък!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 10 000 терориста тарамбуки - толкова. Ако вземе 100 - 200 000 ще е повече Шенген.
16
2
 
20
 
! Отговори
Varg преди 1 месец
Наврете си шенген там,където слънце не огрява.
15
1
 
6
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
основния път през ромАния и после през хунгария е блокиран, освен ако не решим да минаваме с амфибии или делтапланери
14
4
 
5
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
велик успех за бългерия - ромите от бългерия обаче нямамт пари за самолет и пак висят по границите. каква драма за бългерианската демокрация.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
шенген по вода ама до австрия не може през дунава, а до италия през адриатика се минава през сърбия и албания които не са в шенген или ес, най много да те вкарат в ареста щот си българин :))) благодарим на алхимик денко, този велик държавник който ни вкара в шенген !
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лелеее сега ще благоденстваме и забогатеем с тия 20-30 минути. Тия пък съвсем ни взеха за бавноразвиващи се. Това не е никакъв Шенген и България отдавна като член на ЕС трябваше да има тези придобивки
11
11
 
6
 
! Отговори
Фехтовачев преди 1 месец
На който не му изнася да ходи във ванючий руский мир, където търсят много работници, ще ви се зарадват, защото там белите хора стават все по кът( то и у нас е така де). дерзайте друзя!
10
2
 
18
 
! Отговори
И с цената на какво? преди 1 месец
То голямата работа... и с цената на какво? Вижте Лъвов Мост и Витошка след 22 часа а не само. Бради. Бради.
9
3
 
14
 
! Отговори
Кондьо преди 1 месец
С този прекрасен,красив и гостоприемен Шенген, твърдо и отново печелим от трите...най дългото!
8
1
 
10
 
! Отговори
Нищо не се спестява! преди 1 месец
Пък и кьор файда от Шенген, ако багажът ти не се достави навреме или ако се изгуби!?
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Шенген е нещо като омлет без яйца, пица без тесто. Хвалиш се много, че си направил нещо пък било то и пълна глупост. В момента обслужва само австрийски интереси и вероятно немски в сянка. Никакви дати, нищо, нищоооо. Затова пък 20 пъти повече физици, математици и хирурзи. Ходят си необезпокоявани по Витошка, няма часови режим. Няма семейства с деца. Има някакви ислямисти с бради. Халал да ви е Денковския Шенген
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже всеки ден летим ?! Нема що !