Шенген по въздух: Спестяваме между 20 и 40 минути при полет

Очаква се засилване на интереса към България като дестинация
Обновена: 8 апр 2024 07:45 | 8 апр 2024 07:40, Анисия Иванова
118
Шенген по въздух: Спестяваме между 20 и 40 минути при полет
Снимка: БГНЕС

За една седмица след приемането на България в Шенген статистиката показва, че пътниците спестяват между 20 и 40 минути на полет, заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова по време на събитие, организирано от Асоциацията на българската авиационна индустрия.

Поводът е посрещането на символичен полет в чест на приемането ни в Шенген, който се проведе от 4 до 7 април в няколко страни от Шенгенското пространство по инициатива на АБАИ.

„Възможността за съкращаване на времето за изчакване и проверки е сериозно основание за засилване на интереса към България като бизнес и туристическа дестинация“, отбеляза зам.-министър Натова, цитиран от БНР.

Тя приветства „българските посланици на Шенген“ и посочи, че проектът е изпълнил целта си, а именно да привлече вниманието на европейците към приемането ни в общото пространство.

Натова обясни, че осъществяването на този полет има за цел да покаже, че България вече е част от „въздушен Шенген“ и става по-лесно достъпна за всички държави в обединението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
1
 
17
 
! Отговори
Jonsy преди 1 месец
да, а сухопътния ще спестява между 4 часа за шофьорите на леки автомобили и 2 дена за шофьорите на тирове.Икономическите ползи ще са в пъти по големи за бизнеса и хората.
84
3
 
18
 
! Отговори
Дa Bи и .... Шeнгeнa преди 1 месец
Въздушен шенген - въдух под налягане. В чест на министърката проверката е минала за 15-20 мин. Иначе нормално е 5 макс 10 мин.
83
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най- вече ни спестиха досадата да ни назидават за европейските ценности! Че вече е пародия да ти говорят глупости и ние като шарани да зяпаме! Да благодарим на Австрия!
82
3
 
2
 
! Отговори
до 80 Христо преди 1 месец
Ти сигурно няма да спестяваш, защото ще си плащаш, както досега.
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Интересно, аеропланите са почнали да ФърчЪт по-бързо ли? Че то и преди не съм чакал толкова.
80
2
 
20
 
! Отговори
ицо преди 1 месец
Пътувам през месец, никога, никъде не съм чакал повече от 15 мин за паспортна проверка, а средно да кажем чакам 5 мин преко сили. Не разбирам от къде ги печелим тея 40мин? Да не смятат и обръщането в лятно часово време? : ) : )
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя приветства българските посланици на Шенген - нов проект за раздаване на пари на наши хора.Дословно полетите са пълни с римляни и продаваемите им на червените фенери роднини от женски пол. Плюс римляни, доскоро сектанти християни, осъзнали се като да сасбради и фереджета... нали им плащат, както преди, така и ащсега
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А с шенгеня по вода как е, има ли проверки на ферибота на Видин?
77
1
 
14
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Ще.спестяваме от секс също ,след като се напълним с неоварвари и почнат да опрашват наляво надясно.
76
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 63 "... на летището в Мюнхен каца в 21:05 часа и излезе в 23:15 часа" - е и? Ти какво очакваш от ди'в'ашка германия?
75
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
добре , беше ЕС да разбера ,че Дунав не е вода хах
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само в България не ти искат на влизане и тръгване, като пристигаш там няма ралика пак те проверяват хахах
73
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Реално не се пести чак толкова много. На неорганизирани летища (като София), където обикновенно са отворени по 2 гишета (със намусени служители) илиможе да минше сам паспосрнт проверка НО само с БГ паспорт може би. На летище като Франкфурт (мога да мина и с лична карта на машината). Така че, тоя тъпан за каква далвеа е.. е само прах в очите на простолюдието. Сухопътния би бил предимнство, но предвид Сърбия... и там ползите са леко съмнителни.
72
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
проверка на лична карта не ми е отнемало повче от 5 мин опашка, кви 40 мин, д ане говорим, че още в някои държави проверват личните карти за полети от България и сега
71
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера летях до Варна. Не видях някаква разлика във времето, само няма една паспортна проверка, но преди качване пак ти искат паспорт. Питах, на какво основание, но освен някакво грубо ломотене нямаше нищо друго. Нито е граничен служител, нито е полицай... Така че чакането по измислените граници с кола ще си продължи, а със самолета пак си е същото. Оттук насетне ще гласуваме само за тези, които ни изкарат от този ЕС. Стига унижения
70
0
 
2
 
! Отговори
КО преди 1 месец
РАЗПРАВЯТЕ ДАЖЕ САМОЛЕТИТЕ ИЗЧАКВАТ ПЪТНЦИТЕ ДА СЕ СЪБЕРАТ
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да бе, летя по пет пъти на седмица. Някои много харесват розовите очила.
68
1
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Максимум 15 на приемащите летища.
67
8
 
4
 
! Отговори
Дааа преди 1 месец
Пак са се активирали разни кпейкаджийски структури, това за муслитата е абсолютна опорка. България е Европа!!! България е Шенген!!! Това е прекрасна новина за всички нас (милиони), които пътуваме и сме горди Българи и Европейци! Наистина се спестява много време.
66
5
 
10
 
! Отговори
123 преди 1 месец
А какво получихме и ще продължим да получаваме като "подарък" заради "спестените" 20- 40 минутки? Едни брадясали талибани, разхождащи се с погледи на главорези по Витошка. Хах, за сега само в София, скоро и в другите градове. Но, важното е че "пестим" при полет по линия на хвърковатия Шенген.