»лхан  ючюк: Ѕългари€ охран€ва една от най-сложните граници

«а 10 месеца сме върнали 180 000 мигранти
4 дек 2023 12:19, јниси€ »ванова
14

≈вродепутатът »лхан  ючюк заедно със свои колеги от јвстри€ и –умъни€ ще организират демонстраци€ пред ћинистерството на вътрешните работи на ¬иена. ѕротестът има за цел да оспори позици€та на јвстри€ срещу включването на Ѕългари€ и –умъни€ в Ўенген.

"»злизаме, за да изразим нашите притеснени€ от това, че дълги години Ѕългари€ и –умъни€ не са част от Ўенгенското пространство. «а нас това е несправедливо. “ова действие на австрийското правителство е неразбираемо, като Ѕългари€ толкова години наред охран€ва една от най-сложните граници. »маме доказателства за това и данните са налице. »маме факти, които не могат да бъдат оспорени", каза  ючюк за "Ѕългари€ сутрин".

ѕо думите му за 10 месеца Ѕългари€ е усп€ла да върне 180 000 души, които са се опитали да пресекат нелегално българо-турската граница.

"ћного е важно да се говори публично по темата, заедно с –умъни€ обаче, а не отделно. “р€бва публичен натиск и да се об€сни на јвстри€, че външната граница на ≈— ще бъде охран€вана по-добре и австрийските граждани ще се чувстват по-сигурни, ако Ѕългари€ е част от Ўенген. ”тре отивам в Ќидерланди€ и ще имам разговори с двете водещи партии", допълни »лхан  ючюк за Bulgaria ON AIR.

≈вродепутатът е категоричен, че това е държавна цел и всеки, който има трибуната да говори, тр€бва да го направи.

√ледайте цели€ разговор във видеото.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


14
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
9
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
ќхохохохо и щото охран€ваме затва се разминаваме с бежанци по магистрали, села и молове. Ќикой не бие, стрел€. “е опитват да вл€зат, ако случайно ги намер€т ги връщат обратно в “урци€. “ам сто€т още 3 дни и прав€т нов опит и така докато накра€ стане. ¬ъпроса е как 18-25 год. имат пари в кеш, нови айфони, а н€мат документи в себе си???
8
1
 
0
 
! ќтговори
Magister dixit преди 2 месеца
ѕоне му изписвайте правилно името на човека:  ючук, а не  ючюк! ¬ —Ѕ ≈ съгласните ж, ч, ш са само твърди, т. е. след ч не може да има ю! » после пак умувайте кой ви е виновен за неграмотността...
7
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
“о€ взеха да го покават като новогодишна елха ,много е убав)
6
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
јвстри€ и Ќидерланди€ ни бав€т за Ўенген, но така се отдалечаваме от ≈—. –уси€ само чака да ни глътне отново. » тогава јвстри€ ще се окаже граничеща с "нови€" »зточен блок.
5
4
 
7
 
! ќтговори
ƒипломат преди 2 месеца
“и ли € охран€ваш, бе, фес закършен ? ƒокога ще търпим разни *** да представ€т Ѕългари€ ??????
4
3
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
Ќ€ма ограда Ќ≈ ЋЏ∆» » —≈ ћј’ј… ќ“ ѕќЋ»“» ј“ј.ѕќ√Ћ≈ƒЌ» —≈ ¬ ќ√Ћ≈ƒјЋќ“ќ.
3
3
 
0
 
! ќтговори
е то помаците преди 2 месеца
са си съседи с другите турци и сириици , жен€т се помежду си . на места н€ма нужда и затова н€ма ограда . откакто удариха √ази и —ир€ се увеличиха и тука . войната в авганистан ги води . инфо те получиха от български граждани и са тук . и сега 5-6 буса дневно има . 600 евро на 300 000 мигранти са си 2 трилйона . много пари и за митничари и за катаджииците .
2
5
 
5
 
! ќтговори
јз преди 2 месеца
ѕука им на јвстрийците за Ѕългари€ или –умъни€. » отново да попитам за върховенството на закона - гласуваме с хартиена бюлетина - прав€т € невалидна, гласуваме с машина - подмен€т вота. “ова ли е върховенството на закона в Ѕългари€???????????
1
0
 
6
 
! ќтговори
см≈х преди 2 месеца
“ака € охран€ва, че стрел€ха ћитьо ќчите заради трафик мигранти и сега е инвалид.