Лидерът на кампанията "Магнитски": Няма да идвам в България, ще ме дадат на Русия

Бил Браудър не е доволен от европейската редакция на щатския закон
Обновена: 11 апр 2024 15:08 | 11 апр 2024 15:08, Петър Бойчев
132
Лидерът на кампанията "Магнитски": Няма да идвам в България, ще ме дадат на Русия
Снимка БГНЕС

България не ми прилича на страна, където се спазва изцяло върховенството на закона. Това казва в интервю за БНР Бил Браудър, лидерът на кампанията на закона "Магнитски".

"За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България. Бях предупреден, че рискувам да бъда предаден на Русия", казва Браудър.

Американо-британският бизнесмен Браудър оглавяваше инвестиционния фонд "Хермитидж Капитал". Адвокатът Сергей Магнитски защитаваше интересите му, след като властите в Москва заведоха дело срещу фонда.

Магнитски уличи висши руски чиновници в данъчна измама за 230 милиона долара, след което беше арестуван и почина в затвора през 2009 г.

Твърди се, че бил изтезаван и му е била отказана медицинска помощ. Браудър заяви, че след неговата кончина е решил да прекрати дейността си като бизнесмен и да насочи енергията си към тези, които го убиха. Той обаче не е доволен от европейския еквивалент на закона "Магнитски".

"Не, не съм. Ако сравните европейския законодателен акт с американския, канадския, британския или австралийския, ще видите, че той не влючва корупцията. Напълно безсмислено е да има различен закон "Магнитски" в Европа, защото това означава, че ако сте корумпиран диктатор и дойдете в Европа, си запазвате богатството тук без никакви последици.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща по време на мандата й това да бъде променено и поправено, но не се случи, а трябва да стане в бъдеще в Европа", каза още Бил Браудър.

Той каза още, че работи по въпроса със страните-членки, но допълни, че България не е сред тях. "Не познавам български политици. Но мисля, че България е добър пример, след като имаме такива, които са санкционирани по американския закон "Магнитски“. Доколкото разбирам, един дори беше в кабинета", казва Браудър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако имахме нормално функционираща държава с тоя плосък данък от 10% поне един от топ ИТ гигантите щеше да има офис тука ... най-малко един, но уви
87
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гнусно същество
86
6
 
9
 
! Отговори
Адвокатът на някакъв преди 1 месец
Разобличен шпионин, на когото са видяли сметката, не искал да идва в България, щото сме щели да го предадем на руснаците. Споко бе б_ъ3льо, ние сме васали на американците, най-много ППДБ,ГЕРБ, ДПС и т .н. евроатлантици да се наредят на опашка да ти целуват з___ка. Най-много да ти хленчат за пари и да си тръгнеш с по малко кеш и оли_гав3-н 3_____к. Ама ако те страх стой си там тук на никой не си притрябвал.
85
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейките са способни на това. Като нищо.
84
2
 
20
 
! Отговори
Патриот майтапчия преди 1 месец
Бил, ела, не бой се! На летище София ще те посрещне Нотариуса, ще те заведе да обядвате в клуб "Осемте джуджета" (хората на Калин ще пазят отпред), после за вечерен аперитив в SS-клуба, а накрая Петьо ще плати цялата сметка с ЕВРО!
83
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Анонимен 82 - хаха ... Имам чувството, че споря с телевизор. Щом САМО руското влияние е виновно за липсата на върховенство на закона в Бг, защо европейски партии подкрепят Бг-партии, чийто членове са санкционирани по закона Магнитски? Законът Магнитски не отразява реалностите т.е. кой е корумпиран? Или европейските партии подкрепят корупцията у нас? Не може хем законът да си е ОК, хем ЕС-партиите подкрепящи нашите да са ОК, хем западното влияние да не допринася за липсата на законност!!!
82
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоа е забравил да каже, че ние ядем деца.
81
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Върховенството на закона в САЩ се спазва яко - за хората по върховете няма няма проблем с закона. Там корупция няма, има лобиране - краде се яко.
80
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На този да му се забрани да влиза на територията на България!!! Той не познавал, не знае, не чувал- НО??? Знае!!!
79
11
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 82 преди 1 месец
ясноо! не можеш да разбереш това което съм написал! Но пак ше го повторя! И то е, че тоз човек е прав в едно! Върховенство на закона в БГ е под въпрос!!!! При това не малък въпрос! После казвам, че това е така защото тук е имало има и явно ще има огромно руско влияние! А в русия е диктатура при това от мнооооого време е така! Та като ми отговаряш нещо! та първо земи прочети! После земи разбери, после земи помисли и чак после бъди умен и НЕ отговаряй като НЕ знаеш какво да кажеш!!!!!
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До Анонимен 77 - Аз пиша за закона Магнитски, не ти (брях, не брях, това е положението), а ти пишеш, че заради руското влияние в България няма върховенство на закона. Да, обаче аз ти обясних 5 пъти (явно ти не разбираш, не аз), защо всъщност западното влияние чрез подкрепата си на определени Бг-партии допринася за това у нас да няма върховенство на закона, а ти нито веднъж не успя да ме опровергаеш. Еми колкото и пъти да напишеш "брях", или че не съм разбрал нещо,фактите няма да се променят!
77
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не познава, не разбира, но коментира и плюе. Типичен Либераст.
76
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 77 преди 1 месец
Явно нищо не си прочел или нищо не си разбрал или и двете! Та ти де прочете за американски или руски закон да съм писал!!!??? брях как пък може едно нещо да не можете да прочетете и разберете бря!!?? при това то е 3-4 изречения!!!! как сте завършили 3-ти клас бря!!???
75
4
 
16
 
! Отговори
? преди 1 месец
Не си спомням този някой да го е викал в България. Пък като му чета глупостите започвам да се чудя в САЩ останаха ли нормални заможни хора. Или всички са крадци, зависими от Агенцията и послушни към нея.
74
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Магнитски е тотална манипулация за наивници. А някои наши държавници повярваха.
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До До ... - Прочетох много добре. Едва ли не в България нямало върховенство на закона заради руското влияние. ОК, но защо тогава евроатлантически партии, чийто членове са санкционирани от АМЕРИКАНСКИЯ закон (не руски!!!) Магнитски са подкрепяни от европейските партии от съответното политическо семейство? Значи тези европейски партии (приемам, че закона Магнитски е супер, понеже е американски) подкрепят липсата на върховенството на закона. Е? Хайде сега обясни, къде бъркам в логиката...
72
2
 
21
 
! Отговори
Минувач преди 1 месец
но е факт, че България все още не е спечелила доверието на Запада и САЩ. --- Няма нужда да тролиш, ОК? Аз живея на запад от над 30 години, България никога не е била обект на внимание, сателите много.... Ако щете по-цел ден да лижете отзад посолството / посолствата, дори и да избиете така наречените "русофили" от вас никой не се интересуяа. 5 милиона не са нито пазар нито работна сила. Територията е от интерес и до там. Така че "опоркитети" не издържат.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледам, че ми слагате минусчета на следния извод "Тогава вярно ли е, че европейски политически партии подкрепят български политически партии, чийто членове са корумпирани т.е. подкрепят липсата на върховенството на закона?". Щом не сте съгласни бихте ли обяснили какво невярно съм написал? Или слагате минусчета, защото не ви харесва това, че пиша истината, а не че имате аргументи в обратната посока? Не започвайте с това, че съм русофил. Не съм и не желая да попадаме в руската сфера на влияние.
70
4
 
2
 
! Отговори
До До ... преди 1 месец
ти въобще прочете ли какво съм написал!!?? Щото види се потвърждаваш дефиницията за путинофила! В застност за това НЕ знае и НЕ може! Та виж първо прочети какво точно съм написал! Жокер ти давам нещо за върховенството на закона в БГ и още диктатура и влиянието и!
69
6
 
17
 
! Отговори
Кой си ти ??? преди 1 месец
"значи колкото и путинофилията тука да ми реве" -- като използваш трите думички които са те научили = путинофилия, русофили и империя, и смяташ вече че си написал нещо смислено. Самат ти притенция че си нещо "повече" показва отчаяното ти положение на тинейджър. Бегай да се правиш на "нещо" при приятелите си. хахаххахахаах ДжендърНедоебан.