Лидерът на кампанията "Магнитски": Няма да идвам в България, ще ме дадат на Русия

Бил Браудър не е доволен от европейската редакция на щатския закон
Обновена: 11 апр 2024 15:08 | 11 апр 2024 15:08, Петър Бойчев
132
Лидерът на кампанията "Магнитски": Няма да идвам в България, ще ме дадат на Русия
Снимка БГНЕС

България не ми прилича на страна, където се спазва изцяло върховенството на закона. Това казва в интервю за БНР Бил Браудър, лидерът на кампанията на закона "Магнитски".

"За мен ще бъде сериозен риск да пътувам до България. Бях предупреден, че рискувам да бъда предаден на Русия", казва Браудър.

Американо-британският бизнесмен Браудър оглавяваше инвестиционния фонд "Хермитидж Капитал". Адвокатът Сергей Магнитски защитаваше интересите му, след като властите в Москва заведоха дело срещу фонда.

Магнитски уличи висши руски чиновници в данъчна измама за 230 милиона долара, след което беше арестуван и почина в затвора през 2009 г.

Твърди се, че бил изтезаван и му е била отказана медицинска помощ. Браудър заяви, че след неговата кончина е решил да прекрати дейността си като бизнесмен и да насочи енергията си към тези, които го убиха. Той обаче не е доволен от европейския еквивалент на закона "Магнитски".

"Не, не съм. Ако сравните европейския законодателен акт с американския, канадския, британския или австралийския, ще видите, че той не влючва корупцията. Напълно безсмислено е да има различен закон "Магнитски" в Европа, защото това означава, че ако сте корумпиран диктатор и дойдете в Европа, си запазвате богатството тук без никакви последици.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обеща по време на мандата й това да бъде променено и поправено, но не се случи, а трябва да стане в бъдеще в Европа", каза още Бил Браудър.

Той каза още, че работи по въпроса със страните-членки, но допълни, че България не е сред тях. "Не познавам български политици. Но мисля, че България е добър пример, след като имаме такива, които са санкционирани по американския закон "Магнитски“. Доколкото разбирам, един дори беше в кабинета", казва Браудър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Според официалната версия, Магнитски е млад адвокат, нает от Бил Браудър да защити от кражба три негови компании.Филмът на режисьора Андрей Некрасов обаче разкрива съвсем други факти. Магнитски не е адвокат, а счетоводител. Не е нает от Браудър през 2007 г., а е работил за него още от 90-те години на миналия век. Фирмите не са откраднати, а са пререгистрирани от упълномощено подставено лице, което впоследствие умира при неизяснени обстоятелства.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Телевизията, която финансира филма германската ZDF, и Norwegian Film Institute отказват да го излъчат. Причината: режисьорът-опозицинер и силен критик на Кремъл открива факти и документи, които не се харесват на западните медии и Европейския парламент. А от любим режисьор изведнъж той се превръща в пропаганда и бива цензуриран от западните медии и Европейския парламент.
26
0
 
7
 
! Отговори
гледайте филма преди 1 месец
Режисьорът на филма Законът Магнитски зад кулисите Андрей Некрасов е руски опозиционер, снимал редица филми с различни обвинения към властта на руския президент Владимир Путин. Въпреки това заради този филм той е обвинен в кремълска пропаганда, а Европейският парламент отменя прожекцията му.
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сигурно се страхува от Орешарски. Няма начин да е уплашен от доскорошния коалиционен партньор на КПетков и АтАтанасов със силен евроатлантически уклон.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Освен баце и Лили няма кой да се занимава с тоя а и горанов мисля че
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той, който е участвал в незаконно източване на печалби от Avisma, руска титанова компания, чрез трансферно ценообразуване на остров Ман. Това означава, че фиктивна компания от остров Ман е купила титана на Avisma на фалшива ниска цена и го е продала на пазара на реалната цена, като Браудър и сътрудниците са усвоили разликата. Браудър и неговите сътрудници бяха купили Avisma от Михаил Ходорковски, друг мошеник
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браудър, американски инвеститор, който току-що беше сменил паспорта си в Обединеното кралство, за да избегне данъци върху печалбите си. Обединеното кралство не облага парите, скрити в офшорни зони; САЩ го правят.
21
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поради каква причина някакъв богат и известен човек би трябвало да идва в държава която има славата на долнопробен мексиканско-руски квартал в САЩ? Питайте го защо не иска да отиде в някое индийско гето ? Или в някой от клошарските квартали на санкт петербург за който с упоение говори Путин там където ако не удариш първи -умираш нали така разправяше? По същата причина не иска да ходи и в Бангладеш,Афганистан,Нигерия,фавелите на Бразилия и тн. Щото е долнопробна дупка пълна с престъпници.
20
3
 
21
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Този е откраднал над $500 млн. от Русия.А седнал да обсъжда България....
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този го е страх, че ако дойде в БГ ще го арестува Денков или някой като него. И ще го предадем на Русия. Този или не е в ред с главата, или е един от най-големите лъжци, за които смъм чувал. А аз съм чувал и виждал много лъжци.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе тоя Бил Браудър ли е , биг брадър ли е , не го зная какъв е но , го уверявам , че ако дойде в БГ , не е сигурно че ще го дадем на Русия но е сигурно че ще го дадем на русите .....русите мана фи да го уважат подобаващо :))))
17
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"а трябва да стане в бъдеще в Европа"Значи някакъв невротичен плешив американски фекал, естествено от еврейски произход, ще димтувс на Европа какво трябва да станело в бъдеще. Това едно време, когато още имаше мъже, е било достатъчен повод за война.
16
1
 
14
 
! Отговори
Споко деде преди 1 месец
Шиши ще те поръча бе дядка. Кой ще се занимава да те предава на Русия. Тук си гледаме нашите интереси. Русия мусия Европа, всичко е докато ни е в интерес. От най-големи русофили, за ден ставаме върли евроатлантици. Та, споко, на никого Русия не е легнала толко на сърцето.
15
1
 
13
 
! Отговори
Пловдив преди 1 месец
Че кой те пита или вика , стой си в магнитното поле . Той Ким ще ви размагнетизира от раз .
14
2
 
20
 
! Отговори
Той преди 1 месец
Малко хора знаят истината за Магнитски и кражбите на този на снимката.
13
1
 
21
 
! Отговори
Този крадец преди 1 месец
Ограбваш една страна и пускаш лъжи и политика зада прикриеш грабежа,ужас.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АХахаххахахахахахаххахахах! ПРОСТО ППДБ :D
11
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ти като гледам няма нужда да ходиш другаде, освен в затвора!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че на кой му е дотрябвал и тоя мошеник да идва в България!?
9
5
 
21
 
! Отговори
Факти преди 1 месец
Магнитски е бил адвокат на този крадец той избягва от Русия а Магнитски го задържат. Фирмата на този е откраднала от Русия милиони долари ....