Българин се призна за виновен в САЩ в измами за $1,24 млн.

49-годишният Стефан Чернев печелел от фалшива онлайн реклама
23 ное 2023 14:00, Петър Бойчев
7
Българин се призна за виновен в САЩ в измами за $1,24 млн.
Снимка freepik

Четиридесет и девет годишният български гражданин Стефан Чернев, се призна днес за виновен по обвинение в заговор за международно пране на пари, съобщиха американското министерство на правосъдието и нюйоркската прокуратура.

Чернев е признал, че заедно с брат си Иван Чернев и с още един съучастник са създали кухи фирми, чрез които в периода от 2011 до 2015 г. са печелели пари по незаконен начин. Засегнати от незаконните схеми са били доставчици на медицински услуги, църкви и малки предприятия в САЩ, предава ekspresso.bg.

Закононарушителите изпращали на жертвите си фалшиви фактури за поръчани онлайн рекламни услуги, въпреки че на потърпевшите не са им били оказвани подобни услуги и те не са искали такива. Ако откажели да платят, пострадалите получавали от Стефан Чернев и съучастниците му фалшиви уведомления за принудително събиране на сумите.

Жертвите били инструктирани да изпращат чекове до пощенски кутии в различни пощенски станции в САЩ, които кутии били наети от измамниците. След това закононарушителите инструктирали компаниите, занимаващи се с доставка на пощенски пратки, да доставят чековете в пощенски кутии в пощенски станции в Канада или на други компании за доставка на пощенски пратки, базирани в близост до границата на САЩ с Канада.

След като получели чековете, братя Черневи и съучастникът им депозирали средствата от тях в свои банкови сметки в Канада. С тези си схеми те спечелили най-малко 1,24 милиона долара.

Присъдата на Чернев ще бъде постановена на 25 март догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Обидно е за американците, че някакви българи са дошли в страната им и са ги били на собствен терен и на собствената им игра. М-да-а-а-а.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"49-годишният Стефан Чернев печелел от фалшива онлайн реклама" -- че те всички американци с това се занимават -- с фалшива реклама. Най-много се радват ако успеят да излъжат алгоритмите на гугъл и другите интернет компании. А американските дипломати в чужбина се занимават с изнудване и корумпиране с помощ от цру.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А Баце не признава чекмеджетата и БарЦелоната !
2
1
 
5
 
! Отговори
Емо преди 5 месеца
Интересна схема, не знам колко акъл трябва да имаш, за да се вържеш да платиш за услуга, която не си ползвал. И какви са тия чекове? Чековете на хартия бяха до към 80-те - 90-те години, кой пише чекове в днешно време?
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По крадливо и гадно племе от българското няма.