Чудовищно: Някой застреля кучето асистент на диабетик

Рожен е бил две години обучаван
5 сеп 2024 11:19, Петър Бойчев
62
Чудовищно: Някой застреля кучето асистент на диабетик
Снимка Стоп кадър НОВА

Куче асистент беше застреляно в двора на къщата на стопанина си в Равно поле, съобщи NOVA. Собственичката на лабрадора Рожен страда от диабет, а неговата роля предвиждала да бъде неотлъчно до нея, когатоа изпадне в животозастрашаващи състояния, когато кръвната ѝ захар не е в норма.

"На 3 септември сутринта човекът, с когото живея, пуска кучето на двора и към 10 часа ми се обажда, че Рожен не е на двора, но после го вижда прострелян", разказа стопанката на починалия любимец Виктория Александрова. "Нямах сили да работя. Той беше много ценен за мен. Аз съм с много тежка форма на диабет, а Рожен се обучаваше да разпознава хипогликемични кризи. Той е от кучетата, които спасяват животи", каза тя.

По думите ѝ обучението е доста трудно и отнема около 2 години. Рожен е бил застрелян с въздушна пушка, което възпрепятства откриването на извършителя, но заради мястото на убийството, стопаните предполагат, че извършителят е някой в съседство.

При друг случай в другия край на селото дворна котка е била простреляна във врата. Стопанката заяви, че имат само подозрения кой е виновникът, но не и доказателства.

„Равно поле е доста бързоразвиващо се село. Това са случаи, които страшно ме озадачиха. Фактът, че наведнъж се случват. Има и трети случай - на запис от охранителни камери се вижда как е стреляно по куче от автомобил. В момента се разследва от полицията", каза кметът на селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от Общество
Над 50 хил. българи годишно са покосени от инсулт
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не народ а м..
55
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
сега ше отиде в мелицията, там кварталния ше и каже че за него инвалид е човек дето лежи и гледа в една точка, и че е най добре да си сложи камери като иска да го хванат, и след 6 месеца ще и кажат че закриват преписката по липса на доказателства
54
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
Ще ми трябват не повече от 3-4 дни да го резбера кой е.Ако си падате по мъчения в стил Хостел и сте платежоспособен,мога да ви го доставя вързан и със затворени очи на локацията която желаете.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Има един тинейджър при нас дето изтепа на всички дворни котки на съседите та даже май той беше и психопатчето дето ни отрови кучето. Зимаш му въздушната пушка и проверяваш дали като го треснеш по главата пушката ще се счупи или празната чутура и толко. Не ми се седи обаче после в затвора щото разбираш ли закони ние нямаме за престъпниците имаме само за свестните дето искат да ги спазват.
52
1
 
1
 
! Отговори
Саморазправчик преди 1 седмица
Линчуването е съществувало с причина. Хванете го и го накажете така както законът гласи, добре. Но също така го дайте на тълпата заедно с един казан горещ катран и 2 чувала пух и перушина. За 10 минути "терапия" ще си гарантирате, че всеки друг на който му хрумне да прави подобна изродщина в бъдеще ще се замисли мноооого дълбоко. Заменихме гражданското общество и моралните норми със закони, регулации и още закони и регулации. Резултатът е че социопатията стана религия.
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех как не ни паднат някакви лични данни на въпросния смелчага... От покаяние цял живот единствения звук, който устата му ще може да издава ще бъде ***.
50
0
 
1
 
! Отговори
ко преди 1 седмица
До А другата страна?каза, ко? примитив!
49
1
 
2
 
! Отговори
До интересно преди 1 седмица
Господи, колко си невеж!!!
48
1
 
4
 
! Отговори
До анонимен 46 преди 1 седмица
Никой не е казал, че се заспива! Човекът има в предвид, ако получи криза докато спи, тогава кучето го събужда.
47
5
 
1
 
! Отговори
Тя преди 1 седмица
ако колабира вседствие на хипогликемична криза, даже и леопард няма да я събуди!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 45 Ах, недей! Кой ти каза, че при хипогликемия се заспива бе, илитерате?
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 42 Интересно,Събужда я умнико, за да вземе мерки, защото когато един диабетик спи не усеща кога захарта му пада и може да припадне, докато животното усеща/затова е обучено/ и не оставя човека на мира, докато не го събуди.Не мога да си обясня като не разбирате защо коментирате, а даже и се заяждате-лоши хора.
44
1
 
15
 
! Отговори
:( преди 1 седмица
Сега стрелецът да иде да слугува на диабетичката и да е неотлъчно около нея. Как ще си осигурява издръжка си е негов проблем. Отделно от това да заплати цената на убитото куче, както и стойността на обучението му. Г-н Балкански си взима поука само тогава, когато яко го ударят по джоба. Полицията е длъжна да го хване.
43
6
 
2
 
! Отговори
Там преди 1 седмица
има ли украинци?
42
8
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 1 седмица
при хипогликеминчна криза, как точно кучето и е вдигало кръвната захар?
41
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Айсиктир, няма закон да държиш куче с надморникни повод в двора си. Това купе не е пречело на никой било е кротко, просто някакъв шииибан иииизрод го е застрелял, защото обича да убива.
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя да го гръмнат с неговата въздушна пушка на улицата като куче... Нещщщассстник.
39
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Те демократите така правят - крадат, убиват,....
38
2
 
8
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 седмица
Стрелеца,като толкова иска да стреля,защо не емигрира към Руzия ,и да участва във СВО ...почвата има нужда от тор ,като него!!!Надявам се ,този унтер да чете коментарите,и да види,колко омраза се лее срещу него(така и трябва,тези мутри не трябва да живеят)!!
37
3
 
25
 
! Отговори
До 18 преди 1 седмица
Аз с удоволствие бих те застрелял тебе.Ти прочете ли, че кучето си е било в двора.Първо не е застрашавало никого, второ ти знаеш ли как се обучава куче на диабетик, бе с-у-р-т-у-к такъв.И ястно ли ти е, че кучето е било в пъти по-интелигентно от тебе