Внесоха обвинителния акт срещу Златко Баретата

Според прокуратурата той е ръководил престъпна група за разпространение на дрога
18 мар 2010 14:06, Красимир Ангелов
12
Внесоха обвинителния акт срещу Златко Баретата
Снимка: БГНЕС

Прокуратурата внесе в съда обвинителен акт срещу Златомир Иванов  - Баретата и още 20 обвиняеми, съобщиха от държавното обвинение.

Срещу Златко Баретата има повдигнато обвинение за това, че е ръководил организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици в страната.

Златомир Иванов и Мартин Димитров са привлечени към наказателна отговорност и за предумишленото убийство на Румен Стефанов - Алф.

Обвинението смята, че Иванов е бил подбудител, а Димитров – помагач.

На Мартин Димитров, Георги Йорданов, Филип Христов, Георги Петров, Валентин Луков, Юлиян Зашев, Иван Величков, Даниел Кръстев, Ивайло Борисов и Евгени Евтимов е повдигнато обвинение за участие в групата.

Срещу Коста Трифонов, Борислав Секулов и Петър Йорданов ще се търси отговорност  освен за участие в групата, и за нанесена лека телесна повреда, в съучастие и в изпълнение на решение на организираната престъпна група.

Марин Вълчев, Росен Иванов, Кирил Атанасов, Богдан Василев, Мартин Горески имат обвинения и за държане и разпространение на наркотици.

Още по темата

Стоян Дичев и Васил Колев са определени от прокуратурата като участници в групата, предали се доброволно и съдействали на органите на властта за разкриване и доказване на извършените от нея престъпления.

На Колев е повдигнато и обвинение за държане и разпространение на наркотични вещества, при условията на опасен рецидив.

Общо 15 от обвиняемите са с мярка за неотклонение "задържане под стража", двама са под "домашен арест", един е с "парична гаранция", един е с "подписка" и на двама не са взети мерки за неотклонение, тъй като са осъдени по други дела.

Златомир Иванов бе задържан на 6 февруари миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Kika преди 14 години
Zlati e nomer 1 i takav shtesi ostane nikoi v bg nemoje damu stapi i na malkia pras po nishto nito obrazovanie nito pari nishto. Mislia che e po dobre dase obarne vnimanie na nasilieto v bg a ne na prodavaneto na droga zashtoto nikoi ne zadaljava horata da ia kupovat nikoi nemoje date nakara da vzemesh neshto na sila ako nego iskash.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ama Zlatko i brat li imal,toi s kakvo se zanimava ?
9
1
 
1
 
! Отговори
b3lq7a преди 14 години
Смени си доставчика или направо вида на употребяваната стока. Не ти влияе по най-подходящия начин.
8
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ZLATKO S TEBE SAM BRAT!!TREME TI KVO GOVORAT DRYGITE HORA...NALI TREA DA SE OCELQVA NQKAKSI
7
1
 
1
 
! Отговори
вввв преди 14 години
И к'во от това ???
6
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Как кой ? Иван Костов естествено !!! Обществен враг 1 и чудесен съпун :)
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не за друго, ама за да знаем окончателно кой е най-големият бандит. защото на човек може ейй така уекичко да му мине през ума, че тези новинки се пускат периодично. и по-конкретно, когато недоволството на народа започне да расте от една или друга глупост на правителството. и така да се замаже положението, да се хвърли прах в очите на народа и да се избегнат проблемите на дневен ред. а все пак това е Бойко и ГЕРб, а аз не вярвам да са толкова подли и да постъпват така с доверието на хората. ;)
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
само аз ли забелязвам едно нещо. вижте сега. когато арестуваха Баретата заляха всички медии с каква ли не информация за него. стана лицето на организираната престъпност. най-големият. мина се не мина няколко месеца и арестуваха единият Маргин. този път него изкараха най-големия бандит в Бг. след това пък арестуваха Алексей. и хайде пак. сега пък Алексей го изкараха биса на босовете. е аре решете се последно, кой е най-големият престъпник, кой е обществен враг номер едно. че яко ме объркахте.
3
2
 
13
 
! Отговори
ШШШ преди 14 години
КВО СТАНА ОПРАВИХА ЛИ МУ ПИШОНКАТА
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Внесоха обвинителния акт срещу Златко Баретата
1
0
 
16
 
! Отговори
Vik преди 14 години
"Внесоха обвинителния акт срещу Златко Баретата" и 10 мин. след това го изнесаха поради "процесуални нарушения"......................