Русия е атакувала Киев с "Кинжал"-и, поне 20 убити

Ударена е детска болница в украинската столица
1006
Русия е атакувала Киев с "Кинжал"-и, поне 20 убити
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Седем души са били убити, а деветима са ранени при руската атака над Киев тази сутрин, предаде Ройтерс, като се позова на предварителна информация.

Военновъздушните сили на Украйна съобщиха, че в рядката руска атака през деня срещу украинската столица са изстреляни хиперзвукови ракети „Кинжал“, които летят десет пъти по-бързо от скоростта на звука и е много трудно да бъдат прехванати от ПВО.

След нападението кметът на Киев Виталий Кличко каза, че това една от най-жестоките атаки срещу Киев от началото на войната.

Още 10 души са загинали, а 31 са били ранени в Кривой рог, а трима са убити в Покровск, съобщиха местните власти.

Русия изстреля над 40 ракети срещу Киев, Днепър, Кривой Рог, Славянск, Краматорск тази сутрин.

Поразени са детска болница в Киев и има щети по жилищни сгради и инфраструктура в цялата страна, каза украинският президент Володимир Зеленски и посочи, че всички служби са мобилизирани.

В Кривой Рог няколко удара са нанесли щети по административната сграда на промишлено предприятие, казаха те.

По-рано днес петима цивилни загинаха, когато колата им се натъкна на мина, поставена от руските сили на горски път, съобщи областният управител на Харковска област Олег Синегубов./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1006
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
834
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЗАЩО НИ Е ТОЗИ СВЯТ ,ЩОМ ТРЯБВА ДА ТЪРПИМ ТАЗИ СБЪРКАНА СТРАНА ???
833
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
20после 7, после.,... Днес .бг
832
7
 
11
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Поредните укро-лъжи...Падат дефектни зенитни ракети,обаче ги пишат Кинжали, Искандери и Калибри.Алоу,всички тия имат бойна глава 500 кг и бутат цели блокове!Къде видяхте такова нещо?Ако бяха употребени,то Киев щеше да прилича на Газа.
831
6
 
7
 
! Отговори
Две могили преди 2 месеца
братушките правят укрите на дреп
830
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цял ден руската пропаганда пее една песен - за това,че ПВО ракета била причина за удара по детската болница. Нека по-любопитните погледнат кадрите! Ще видят как няколко големи дървета между ударените сгради,посред лято са останали без нито едно листо и почти без клони! Това не е от осколки,останки или каквото и да била друга измислица,а от директен умишлен ракетен удар! Между другото, излишно е да се коментира,излязоха клипове с удара на ракетата! Няма ПВО при удара!
829
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кравяря дойде с 4+ да ге....
828
0
 
2
 
! Отговори
Сът преди 2 месеца
Значи се оправи паметта или не пиши глупусти! Не въднъж съм писал против смъртта на цивилни и от двете страни! Особенно деца! За другите не отговарям.
827
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По памет. Сът и краваря евроатлантик бяхте безмилостно жестоки за децата ранени на плажа в Севастопол а сега друга песен пеете. Лично на мен ми е мъчно за всички деца .
826
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русия е ненормална държава! Ленин я освободи от богатите, Сталин - от умните и интелигентните,а Путин окончателно отърва руснаците от мозък,съвест и човешки облик! Днес убедиха и света,че нямат бъдеще в него!
825
5
 
1
 
! Отговори
Динко, Ямбол преди 2 месеца
С приятеля ми Живко преди ловяхме сирийски бежанци, но сега щом от НАТО отпускат парични стимули преминаваме на руски граждани участвали в СВО които се укриват на наша територия.
824
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинските спортисти вземат ли им допинг проби. Или само на руснаците вземат. Щото нещо ме съмняват.
823
9
 
8
 
! Отговори
Сът преди 2 месеца
За пореден път в коментарите се убеждавам колко болни русофили има! Безгръбначни и безмозъчни! Самотни,празни.отхвърлени от всеки! Злобата им се вижда в думите и коментарите! Нещастни от живота си. Чист тероризъм от страна на руснаците! Съвсем целенасочено да стреляш по детска болница и това да те радва! Гнусни копейки-предатели! Ей така ще си идете.тъжни и отхвърлени от всеки! Поне замълчете под такива заглавия!
822
5
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Абе вие не разбрахте руската истина от руския мир - тая детска болница всъщност е била тайна НАТОвска база, поразени са 40 НАТОвски генерала, 20 ХАЙМАРСа, 45 Ф-16ки, две биолаборатории и един казан за нацистка черна магия. А разните там стотици клипове с ранени деца от болницата са актьори. Руска истина, от руския мир.
821
12
 
3
 
! Отговори
Живко и Динко преди 2 месеца
Американците са се съгласили да премахнат всички ограничения за техните оръжия по целия периметър на фронта след като рускитеЖивотни извършиха това престъпление. В момента тече масова евакуация във Воронеж, Курск, Брянск, Белгород и Ростов. Паниката е огромна има стъпкани до смърт по гарите и летищата.
820
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хора това е форум не е социална медия да се обяснявате по между си. Пишат се мнения и коментари. По филосовско трябва да е..
819
4
 
11
 
! Отговори
Еми преди 2 месеца
Който стрела по плажове с деца , тъй става тя , на върха на кинжала . Украйнците , как я мислят тази работа
818
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Болницата е аналогичен случай, като плажа на Севастопол. ПВО-то сваля ракета и тя пада не където трябва. Въпреки че на Х-101 бойната част е 400кг и би трябвало болницата да е изчезнала, а на плажа на Севатопол беше касетъчна ATACMS, а както всички знаем България е подписала конвенцията за забрана на касетъчните боеприпаси, т.е. би трябвала официално да осъди използването им.
817
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Клиповете с гъбките от Киеф са много качествени. Спосибо за объективньlй контроль.
816
10
 
3
 
! Отговори
Динко преди 2 месеца
Около Украйна ще бъде създадена 100 километрова зона за сигурност. Всяко руско човекоподобноСъщество дръзнало да прекрачи дори на милиметър в зоната ще бъде отстреляно моментално като вреден дивеч.
815
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Урсула фон Фашкиен даде идея на хохлите да правят ракети с чипове от перални. Лесно е, щом руснаците го правят. Ама на холите не им се получава, защото ракетите търсили най-близкия канал за отходни води, а канализацията в Куеф постоянно изригва по улиците.