Пазарът оцени BMW два пъти по-скъпо от Mercedes-Benz

Инвеститорите не вярват, че ръководството на Daimler ще може да съкрати изоставането си
Обновена: 19 дек 2012 21:17 | 19 дек 2012 21:17,
18
Пазарът оцени BMW два пъти по-скъпо от Mercedes-Benz
BMW Z4 Roadster. Снимка: BMW

Пазарната капитализация на BMW се е увеличила до 45 млрд. евро, докато тази на концерна Daimler достига 42,2 млрд. евро. Експертите от консултантската компания Bernstein Research обаче уточняват, че 20 млрд. евро струва подразделението на Daimler, произвеждащо тежкотоварни автомобили. Така само за „лекоавтомобилния” Mercedes-Benz остават 22,2 млрд., което е 2 пъти по-малко от стойността на големия конкурент BMW.

„Доверието на пазара към ръководството на Daimler клони към нула, тъй като инвеститорите не вярват, че управляващите концерна ще могат да съкратят голямото изоставане от BMW”, се казва в анализа на Bernstein Research.

С подобна оценка са съгласни и експерти от Германия. Според анализатора от компанията Fairesearch Ханс-Петер Водник перспективите пред Mercedes са много по-лоши, отколкото тези пред баварците. „Пазарът никога не лъже – от гледна точка на иновациите BMW е безспорният лидер”, категоричен е Водник.

Агенция Bloomberg посочва, че за първите 11 месеца на 2012 г. BMW е продал 1.39 млн. автомобила, докато Mercedes-Benz – 1.19 млн. Разликата между двете компании е 193 400 бройки, докато за същия период на миналата година тя е била 115 700 автомобила.

При това, както отбелязват немските анализатори, приходите на BMW от продажбата на автомобили са по-големи от приходите на Daimler, в които влизат и продажбите на камиони. „А за инвеститорите най-важното са приходите”, коментират от Bloomberg.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: BMWMercedes-Benz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
bulmara преди 11 години
До S класа пич I maika ti ne vaji ama bih q minal
13
0
 
1
 
! Отговори
bulmara преди 11 години
До 45 ei gei ne6tasten karai si togava civica ot 96-a I si trai nokoi ne ti iska skapanoto mnenie 6tom horata sa napisali 4e bmw sa nomer 1 zna4i e taka nqma kvo pove4e da komentira6 drug e vuprosa 4e ti nqma6 kinti dori I za bmw 2ra ruka na 20 godini
12
2
 
5
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Кои японски и корейски автомобили са по-добър избор??? Единствен конкурент на БМВ може да бъде ФВ и доста след него Ауди. Аз бих си купил ФВ-Пасат или Файтон, или БМВ и нищо друго. А ако е просто да имам някаква кола, колкото да не е без хич, мога да взема и Шкода, не са никак лоши. А японските коли са били хит преди 20 години.
11
8
 
3
 
! Отговори
45 преди 11 години
Стабилност на пътя с БМВ? WTF! Дори префърцуления им xdrive не струва пред symetrical all whell drive на субару. А визията им е леко гейска. Без да обиждам обратните. Съотношението цена качество е в полза на цената, да не говорим за поддръжката. Евтини пластмаси и скучен интериор, не благодаря. Японските и корейски автомобили са по-добър избор пред немските трошляци като БМВ и Ауди, които освен едната реклама незнам как иначе биха спечелили клиенти.
10
3
 
1
 
! Отговори
F10 e истината преди 11 години
Най-добрата кола F10 xdrive. Най-съм доволен от нея :)
9
1
 
13
 
! Отговори
ZAK преди 11 години
Обичам на германците колите , на американците парите и на цял свят жените !
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кола - германка,жена - испанка!
7
8
 
8
 
! Отговори
Филип 31 преди 11 години
БМВ-то си остава номер едно и тва е за поред път го доказват, аз не карам БМВ сега, но преди няколко години карах ,след това смених сигурно 5 или 6 коли, но спомена с БМВ-то никога няма да избледнее. Е скъпички са и подръжката си я бива, но пък тва го компенсираш с много други неща ,като стабилност на пътя физия, сигурност.
6
3
 
13
 
! Отговори
До 5 и 6 преди 11 години
Като сте такива големи тузари и цената за вас няма значение,што не си купите Бентли или Ролс Ройс ами се занимавате с БМВта и Мерцедеси ? В статията става въпрос ,че фирмата БМВ реализира по- големи печалби от фирмата Мерцедес за 2012 г. като цяло.Но ако Мерцедес произвеждат много камиони и бусове,то БМВ произвеждат много мотоциклети.И в кое изостава Мерцедес Бенц ? Факт е,че 1/3 от новите технологии при колите са изобретение на Даймлер Бенц
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви кажа честно аз пък си продадох е класата преди година и сега се радвам на Ф10 на БМВ. Превъзходен автомобил - определено по-добър от w212 - няма място за никакво сравнение. Относно това коя марка е по-скъпа и коя по-евтина - едва ли има значение за нас. Факт е обаче, че за жалост МБ изостават много, ужасно много....
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тук не става въпрос кое е по-евтино приятелю! Тук става въпрос кое пази цена и кое не! Ауди А8 излиза най-скъпо от всички като чисто нова кола но за 3-4 години ще загубиш толкова че ще ти стане лошо! Cъщото си е и с C-класата на Мерцедес. Cамо БМВ пазят горе-долу цена в най-високия клас!
3
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми естествено,че ше продадат повече БМВта-те са по-евтини.Ако сравните колко Ферарита и колко Шкоди се продават в света,това не значи че Шкодата е по-добър автомобил.Аз лично съм от старата генерация и си предпочитам Мерцедес : )
2
2
 
18
 
! Отговори
munch преди 11 години
И какво стана сега, аз си продадох БМВ-то и си купих Мерцедес - значи съм се прецакал ли , що ли...........
1
4
 
22
 
! Отговори
ясен преди 11 години
Абе аз пари за една ркия нямам ,те за някакв бмв ще ми пишат!!Тук е бг, а не германия!!