Volkswagen ще променя дизайна на моделите си

Трябвало да приличат на флагмана Phaeton, а не на Golf
Обновена: 4 дек 2012 16:38 | 4 дек 2012 16:38,
13
Volkswagen ще променя дизайна на моделите си
Volkswagen Golf 7. Снимка: Automedia.bg

Дизайнът на цялата моделна гама на Volkswagen е грешен, обяви главният дизайнер на концерна Клаус Бишоф в интервю за Auto-Express. Според него автомобилите не трябва да приличат на Golf, както е в момента, а на флагмана на марката Phaeton.

„Стратегията, при която дизайнът на най-високите модели се задава от най-ниските, е напълно погрешна – коментира Бишоф. – Флагманите на марката, като Phaeton, трябва да се използват като основополагащ продукт и да влияят на останалите. В случая се случва точно обратното.”

Шефът на дизайнерите във Volkswagen Group е категоричен, че това ще се промени пез 2015 г., когато трябва да се появи следващото поколение на Phaeton. То ще се различава радикално от вече познаните модели на марката.

„В момента външният вид на автомобилите ни е много еднообразен и това трябва да се промени. Ще имаме един дизайн за седаните, съвсем друг за хечбеците и трети за всъдеходите”, обясни намеренията си Бишоф.

Преди него подобно намерение обявиха и от Audi. Дизайнерите на марката смятат да придадат все повече стилистически разлики в новите модели. Те ще трябва да се различават по оформлението на решетките на радиатора, главните светлини и допълнителните елементи по каросерията.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Volkswagenдизайн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голям шок за клакьорите на марката, които досега не даваха дума да се каже. Били стандарт за автомобил, това било най-не знам си каква кола и прочие. Сега какво ще казват, след самият дизайнер признава за грешна политика. Адмирирам обаче прозрението му. Ако направят това сигурно много по-атрактивни ще станат автомобилите на Фолксваген. Пасатът, който ми харесваше/предният модел/ го замениха с поредния кашон. Сега седмицата на Голф излезе по-атрактивна.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние от софето не сме като перничани да гараме голф.Ние едем хлеб, млеко, имаме топло,голем смех,Изобщо шопите са с повече диалект от Перник
9
0
 
3
 
! Отговори
hui преди 11 години
I az kakvo da napravq. ...taka ili inache shte gi karame tesi koli sled 10 godini!!!!!!!!!!!!!!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гоулф баце...
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
AUDI,PORSCHE,VW,OPEL,MERCEDES,TRABANT,WARTBURG,BMW - НЯМА ЕДНА КАЛПАВА МАРКА - ПРОСТО Е НЕМСКА ИНЖЕНЕРИЯ.
6
0
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Поредния ***, догърчил се до Германия :) А ти какво караш бе, Херче? Май рейсовете след 8 вечерта :D :D :D
5
1
 
1
 
! Отговори
Мартин преди 11 години
Най сетне
4
10
 
3
 
! Отговори
do 3 преди 11 години
Koqto i nemska kola na wzeme6 6te nawarti6 tolkowa. Taka 4e towa ne e faktor. VW e moskwi4a na Germaniq i wseki nemec kara towa. Malko po-zamojnite tuk karat AUDI, poneje ne mogat da si pozwolqt Mercedes ili BMW. Tezi koito si pe4elqt pari4ki si karat poslednite dwe marki. A za swsem zamojnite ima gorni klasi na poslednite dwe marki i Porsche. Opel-a otdawna ne se kopuwa ot nemcite. S izkliu4enie na Corsata, koqto se kara ot jeni predimno.
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da,ama s 2 takiva"Moskvi4a" vse 2 raka sam navartql 680 000 km s remonti po kolite mi za okolo 700 leva
2
2
 
6
 
! Отговори
421 преди 11 години
2015 ?! доста далечечесно казано разликите между,Голф 7,Пасат 7 или новата Джета ?!?!а в интериорно отношение не мога да различа нито един от моделите им
1
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КАКВОТО И ДА МУ ПРОМЕНЯТ ,ЩЕ СИ ОСТАНЕ МОСКВИЧА НА ГЕРМАНИЯ!!!