Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков

Експертиза ще покаже с каква скорост са се движил автомобилите
17 май 2024 07:50, Нели Христова
119
Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на кола на служебната власт, при която загина един човек, а други двама са тежко ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в участък, където ограничението на скоростта е 60 милометра в час. Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите, предаде  БГНЕС.

Рано тази сутрин подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, заяви, че продължават следвените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита свидетели.

Още по темата

Още снощи военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, уточни подполковник Василев. Сред тях е и лидера на ПП Кирил Петков, който снощи обяви, че ще прекрати предизборната си програма.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали непосредствено след неговото настъпване, уточни заместник-военният окръжен прокурор.

Тежко пострадалата жена е в интензивно отделение във Варна. Тя има множество травми.

Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък, е около 60 километра, каза още подполковник Василев. Той уточни, че скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който беше на мястото на инцидента.

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Катастрофата е с кола на Националната служба за охрана (НСО), в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

В автомобила на НСО е имало четирима човека, които са пътували в посока Варна, а в другия - двама, мъж и жена.

При катастрофата е починал водачът на колата, неспазила знака "Стоп". Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му - 58-годишна, е откарана в болница "Св. Анна - Варна". В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма - на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Кирил Петков е добре, съобщиха ПП след инцидента. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия при катастрофата край Аксаково и обяви, че за момента прекратява предизборната си кампания. Петков посочи, че ще се опита да се свърже с близките на загиналия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат нужда. Той благодари на екипа на "Спешна помощ", на пожарникарите и на служителите на НСО за професионалната и бърза реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
10
 
! Отговори
НЕГРАМОТЕН НЕЗНАЙКО преди 1 месец
А СПОМНЯТЕ ЛИ СИ РЕКЛАМАТА НА КИРЧО ХАРВАРДСКИ КАК ОТИВАЛ В ПАРЛАМЕНТА ПЕША И ПОЗДРАВЯВАЛ ВСЕКИ ШОП ПО ПЪТЯ??!!!.. ТЕ ТИ БУЛКА СПАСОВ ДЕН... АМА КОГА Е СПАСОВ ДЕН БЕ ГРАМОТНИ ЗНАЙКОВЦИ???!!!...
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако нещо трябва да се разследва,то то е,има ли конфликт на интереси когато дадено лице е в отпуск и се възползва от държавните екстри за да провежда своята предизборна кампания?И най лошото в случая е,следствие на това неправомерно действие е възникнало ПТП при което имаме загинал човек и друг с опасност за живота!
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Сега: Абе нали Киртака и сборището му имат субсидия, да се возят с нея, за какво да плащаме двойно за да може една никому непотребна биоединица да се шляе като муха без глава? Нали уж във Варна имат кандидат депутати, Киртака да не е кандидат от него регион, че да е там? Да си оставят кандидатите да си водят кампанията, тая партия да не е само Киртака? Или и това са прихванали от интимният им партньор Герб?
70
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ще изчакат изборите и евентуално новото правителство, за да се "произнесат" както трябва, той и гешев така правеше, прикриваше и се съобразяваше, сега се бори за субсидия, че не е свикнал да работи, същото и с божков, пушеше пури в кабинета на премиера борисов и му отпускаха по един милиард за магистрала "Хемус", която го позлати
69
0
 
6
 
! Отговори
Цеци преди 1 месец
Някаква нова мерна единица за скорост:милометра в час
68
10
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Да запитам драскачите на глупости,толкова ли ви бърка Кирето дълбоко у г..о че толкова злоба и небивалици драскате.
67
0
 
13
 
! Отговори
..... преди 1 месец
Сега когато някой се движи с над 100км/ч.,което предполага се е движело НСО ,човека на стопа докато се огледа и тръгне и те са вече до него.Пише че при удара лекия автомобил отхвръкнал в канавката,НСО са с джипове.А сега ми обяснете как ако си карал с 60км./ч. и се удариш и имаш и спирачен път,ще хвърлиш леката кола в канавката.То по смачканите ламарини се вижда,че тия от НСО са карали като бесни и с повече от 100км./ч.Сега ще изкарат че починалия шофъор на лекия автомобил е виновен.
66
1
 
9
 
! Отговори
Много интересно преди 1 месец
Ние плащаме данъци, с които се издържа служба, която политиците ползват за да се разхождат безплатно по предизборната си кампания, та да се набутат в парламента и да се нагушат с още власт и пари....
65
3
 
3
 
! Отговори
До До55 преди 1 месец
По Закона за национална служба за охрана. Прочети го. Направи си малко труд сам и ще видиш. Или питай някой преподавател. Охраняваното лице е такова не само в работно време.
64
1
 
12
 
! Отговори
Столичанин преди 1 месец
До до незнаещитеТой прави предизборна кампания с държавни пари(с нашите пари) има разлика нали!
63
2
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
До до незнаещите Една година след оставката.Айде,ти да се ограмотиш.
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милометра? , даже телефона не ми позволява да се издъня като джунджарята. Нехрието отново демонстрира, че в България за да станеш джунджаря не е необходимо да знаеш български, важното е да бутнеш на правилните хора отзад.
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милиметра? Нехрието отново демонстрира, че в България за да станеш джунджаря не е необходимо да знаеш български, важното е да бутнеш на правилните хора отзад.
60
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човека най-вероятно е спрял и потеглил на стопа. Просто е бил пезпардонно помлян с бясно летящата в насрещното кола след завоя. Нямал е никакъв шанс при удар с трицифрена скорост...
59
1
 
15
 
! Отговори
До55 преди 1 месец
Ако обичаш,цитирай според КОЙ з/Закон,член и алинея,лице което е в отпуск във връзка предстоящите парламентарни избори и провежда своята предизборна кампания има право да ползва служебен автомобил на НСО и охрана?
58
10
 
5
 
! Отговори
до незнаещите преди 1 месец
Пиша до всички незнаещи и спекулиращи по-долу. Да ви ограмотя. ДА. Кирил Петков има право да ползва транспорт на НСО. Като бивш министър председател, той има право на това до 4 години след оставката му. И също така има право да вози пътници. Това е по закон. Като не знаете престанете да пишете глупости. Ограмотете се малко.
57
0
 
13
 
! Отговори
bb преди 1 месец
Ето така се спазват законите в БГ! Скоростта била "ОКОЛО" 60! Ако някой е виждал знак за ограничение на скорост "около 60" да пише, защото аз не съм! Знак STOP, придружен с ограничение 60 по главния път е малко спорен, ако превозното среддство по главния път кара със 100 и нагоре! Куките ще кажат. Те са умни, въпреки, че им е труддно да сметнат 1,32+2.32!!!
56
0
 
8
 
! Отговори
този преди 1 месец
освен че е *** и много нагъл тип -щял да им помогне ??? слуяайно ще го съживи човека -с тояги трябва да бъде изгонен .........
55
10
 
3
 
! Отговори
До Софийски преди 1 месец
Точно по закон Кирил Петков има право да се вози в кола на НСО. Точно по закон, той може да си качва пътници след консултация с охраната му. В закона ясно е казано, че има право.
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имат ли право всички 5600 кандидати за депутати да ползват служебен автомобил на НСО и охрана?С какво по различен от тях е въпросният индивид Киро,че си позволява подобен лукс и привилегия?