Красимир Дачев: Ще има фалити, но ситуацията няма да е страшна

По думите на бизнесмена - рецесията е била очаквана
15 мар 2020 22:50, Нели Христова
53

"Ще има фалити на фирми, но ситуацията няма да е толкова страшна. Ще мине и ще забравим. Няма да е нулева година за българския туризъм, хотелите ще са пълни за летния сезон", коментира Красимир Дачев в студиото на Bulgaria ON AIR.

Според него тази криза няма да е с по-големи мащаби от кризата през 2009 г.

"Рецесията беше очаквана, коронавирусът е катализаторът. Трябва спокойно да спазваме мерките на държавата, без паника. БТПП е изготвила  екшън план за бизнеса в кризисната ситуация", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
29
 
! Отговори
Кръчмаря преди 4 години
Днес освобождавам всичките си 12 служители - готвачи, сервитьори, бармани, чистачи. Да ги храни Влади Горанов.
25
2
 
21
 
! Отговори
Gg преди 4 години
Цяло лято за прасета се говорешеСега за вируси и фалитиЕгати живота
24
7
 
48
 
! Отговори
Лесно му е преди 4 години
Когато си назначен бизнесмен и получаваш всичко наготово е много лесно да коментираш! Наистина през комунизма тоя *** беше бая гладен, защото за нищо не ставаше и в комунизма го смятаха за трета ръка човек!!! Обаче в демокрацията такива некадърници като него пируват, защото в демокрацията не е важно да си кадърен, а е важно да познаваш мутрите и да им целуваш дупетата, да си безкрупулен крадец и ексолоататор, и да можеш да лъжеш добре!
23
2
 
30
 
! Отговори
Нагла мутра преди 4 години
Ама много нагла мутра!
22
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжливо нагло ченге, облажено от властта
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе лесно се коментира от тази позиция.Трябваше да има поканен и друг от малкия бизнес или както Дачев го определи ''кокошкар''.Някой със заем пред фалит,да се чуе другата гледна точка.А тоя успял,правят му турбина в Ухан-Китай,гребе на едро какво да го слушам?!Я да му вземат всичко да го видя дали ще е такъв оптимист?!Да вземе адските заеми и от първи клас,тогава да му видя акъла!Широко му е около врата на тоя!Гъвкав,бърз....
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът ще се конвергира към производство на маски, шлемове, скафандри. Ще продава по света, ще печели. Всички ИТ-та пак ще станат овчари, както от овчари станаха ИТ-та.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще загине би бизнеса, даващ работа. Другия ще оцелее...
18
17
 
2
 
! Отговори
Аз, Бойко. преди 4 години
един ден ще ме споменавате с добро, тъй както споменавате бай ви Тодор, менторът ми. Хубаво че ви купих американски самолети, изгодно и съвсем навреме, преди да фалира държавата, че после и за чесни нямаше да останат пари.
17
1
 
24
 
! Отговори
фалит на смеха преди 4 години
Ние сме си в кризи и фалити от 30 години та сега още един пореден е вече ни остава само да се смеем както Дачев. Ще намалеят главно пенсионерите но пък вижте Италия. Засега ги бием. Навсякъде застаряват а в Бълагрия освен застаряване имаме и кризи.
16
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като се разболеят работниците му и трябва да затвори, ще смени плочата.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ше има фалити ама аз нема да фалирам...
14
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки тарикат научил се да цака другите е добре. Все да си гъвкав.Как българските фирми не се били ориентирали да произвеждат маски. Нали за да започнат нещо различно отнема време. Пазарите са разпределени и не е толкова лесно да се запълваш постоянно дупки. Работниците разчитат на нещо постоянно. Нали ревеше, че нямаш заварчици. Колко време ще им даваш високи заплати? Или след два месеца да си търсят да шият маски?
13
2
 
49
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Българския бизнес ........вложения в коли, леки жени, малдиви.....и никога в работника.....сега вируса им е проблема да не плащат!!!!
12
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България няма "бизнесмени"- има "чорбаджии!"
11
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година не е като другите.Преориентирайте се към нещо по-разумно от туризъм, например селско стопанство.Големият купон свърши.Време е да се изкара прехраната на нацията в буквален смисъл, или да я закриваме.
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки български "бизнесмен" е за затвора или за земята.
9
16
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Ми може да не вдигнат карантината и 6 месеца. Нещо притеснява ли те? В ресторантьорския бизнес ли си? В хотел ли работиш? Продаваш дрехи? Не съм чувал да освобождават високо квалифицирани специалисти.
8
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дачев, ситуацията ще е страшна за тези, които фалират и за тези, които работят за фалиралите и имат бизнес с тях. Не говори глупости.
7
9
 
43
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Ами лично за него наистина няма нищо страшно, държавната заплата му върви, "работи от вкъщи" и ръси мъдри мисли по медиите.Страшното е за хората в реалната икономика как ще живеят в неплатен отпуск без заплати и без възможност да си намерят друга работа, защото точно сега всички освобождават работници никой не назначава!Много нагъл лешпep е тоя тип!СПРЕТЕ ДА ПРИКАЗВАТЕ ГЛУПОСТИ И КАЖЕТЕ КОГА ТОЧНО ЩЕ ВДИГНЕТЕ КАРАНТИНАТА всички останали приказки са излишни и са подигравка с народа!